Ο Μάρκους Μπέργκ ήταν αρκετά αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του σε σουηδικό μέσο τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Βόμβα» πέταξε ο Μάρκους Μπέργκ. Ο Σουηδός επιθετικός μίλησε σε podcast σε μέσο της χώρας του και αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκους Μπέργκ:

«Μου άρεσε πολύ να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι τρομερό το πάθος που έχουν και μου άρεσε πολύ. Αλλά αν είχες έναν συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών, ήξερες ότι θα δεχθείς κίτρινη κάρτα στον αμέσως επόμενο αγώνα. Γιατί δεν έπρεπε να παίξεις απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ηξερες ότι θα συμβεί. Είναι πολύ διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Σε ένα παιχνίδι μπήκε ο προπονητής στα αποδυτήρια και μου είπε: πρόσεξε πολύ, θα πάρεις κίτρινη κάρτα σήμερα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ. Πρόσεξε πολύ… Επειδή ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες.

Μετά από ένα λεπτό, προέκυψε ένα δοκάρι και προσπάθησα να κρατήσω την μπάλα με το στήθος. Πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι! Τότε απλώς ήθελα να φύγω από το γήπεδο… Πήγα στον προπονητή και του είπα: αντικαταστήστε με! Δεν μπορώ να παίξω άλλο…

Τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα έχουν αποφασίσει από πριν, παρότι σκέφτεσαι “όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί”. Πρέπει να υπάρξει κάποια φόρμουλα, κάποιο σύστημα που να αλλάξει τα πράγματα, γιατί έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διεφθαρμένο».

-Έμεινες όμως για σχεδόν τέσσερα χρόνια;

«Ήταν φανταστικά στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε πολύ να παίζω για αυτόν τον σύλλογο. Η οικογένεια μου περνούσε απίστευτα καλά. Ταυτόχρονα όμως ένιωθα ψυχικά άρρωστος. Ημουν ψυχολογικά ράκος, σχεδόν μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι; Υπήρχαν ελπίδες ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά αυτό δεν συνέβαινε στην πράξη».

-Υπήρξαν «στημένα» αποτελέσματα;

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο ακριβώς. Υπήρχε αγώνας που μου είπαν ότι “θα είναι 3-0 στο ημίχρονο”. Και έτσι έγινε. Καθόμασταν και βλέπαμε το συγκεκριμένο ματς στην τηλεόραση, ήταν για τη δεύτερη κατηγορία.

Και μετά έλεγες “τι στο διάολο συμβαίνει;” Παίκτες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες μου έλεγαν ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι πράγματα που δεν πιστεύεις ότι θα συμβούν, αλλά τελικά συμβαίνουν».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι