Η 26χρονη επιθετικός του πρωταθλητή Ελλάδος στην Α΄Εθνική Γυναικών ΠΑΟΚ, Μαρία Μπασούρη μίλησε στο sports365.gr και την Ελένη Ανδρικοπούλου.

Την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής για τη σεζόν 2021-22 στην Α΄ Εθνική Γυναικών. Ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και το 8ο σερί. Η Μαρία Μπασούρη, μία εκ των πρωταγωνιστριών της ομάδας της Θεσσαλονίκης μας μίλησε για τον αγώνα κόντρα στις Αβαντίδες Χαλκίδας που έκρινε τον τίτλο. Επιπλέον, η 26χρονη επιθετικός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στα συναισθήματα της μετά το τρόπαιο, τους στόχους αλλά και την ανυπομονησία της για τους ομίλους του Champions League.

Εδώ και λίγα 24 ώρα ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Πώς νιώθεις;

Αισθάνομαι πολύ ωραία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, διότι για μένα είναι το πρώτο μου στην Α κατηγορία και νιώθω πολύ όμορφα που ανήκω σε αυτό το σύνολο.

Την Κυριακή στο Ενωσιακό γήπεδο Χαλκίδας έλαβε χώρα ένας συγκλονιστικό ς αγώνας. Μετά το 1-1 ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε και μαθηματικά τον τίτλο! Πες μας δύο λόγια για το ματς.

Ο αγώνας της Κυριακής με την ομάδα της Χαλκίδας ήταν ένας δύσκολος αγώνας…Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πέρα από την δυνατή ομάδα της Χαλκίδας και άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, ο αγωνιστικός χώρος καθώς και τις πολλές απουσίες που είχαμε λόγω τραυματισμών. Θεωρώ πως μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ παρόλα αυτά δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου όπως και έληξε ο αγώνας. Έτσι πήραμε τον πολυπόθητο βαθμό και γίναμε πρωταθλητές για άλλη μια χρονιά.

Τον Γενάρη ενώ ήσουν στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ σου χτύπησε την πόρτα ο ΠΑΟΚ. Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση για μεταγραφή;

Πιστεύω στην Ελλάδα στόχος των περισσότερων αθλητριών είναι να αγωνιστούν στην ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μόλις  έγινε η πρόταση ένιωσα μεγάλη χαρά και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πάρα πολύ και έτσι έκανα το μεγάλο βήμα. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έδειξαν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος της οικογένειας αυτής.

ΠΑΟΚ

Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στο Champions League;

Ανυπομονώ πώς και πώς να ζήσω αυτή την εμπειρία. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου ,όπως και οι συμπαίκτριες μου έτσι ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Είσαι από τις πρώτες σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 γκολ. Ποιο από αυτά ξεχωρίζεις;

Με διάφορα ξεχωρίζω το γκολ μέσα στον Εργοτέλη γιατί ήταν το πιο καθοριστικό γκολ της καριέρας μου. Χρειαζόμασταν ένα γρήγορο γκολ για να ξεκλειδώσει η ομάδα και να παίξει το παιχνίδι της.

Αγαπημένος παίκτης;

Έχω πολλούς αγαπημένους παίκτες παρόλα αυτά θαυμάζω πολύ τον Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί αποτελεί πρότυπο αθλητή.

Τα τελευταία δύο χρόνια ελέω της πανδημίας η Ά Εθνική έχει χωριστεί σε δύο ομίλους. Πόσο πιστεύεις έχει επηρεάσει την ανάδειξη του πρωταθλητή;

Η αλήθεια είναι πως ο αγωνιστικός ρυθμός στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός παρόλα αυτά για εμάς είναι μια πρόκληση να αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες με στόχο πάντα την νίκη.

Το χαμηλό επίπεδο τους πρωταθλήματος τί ρόλο θεωρείς θα παίξει στους ομίλους όπου θα αντιμετωπίσετε πρωταθλητές από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα;

Η πανδημία έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπως είναι ο διαχωρισμός του ενός ομίλου σε δύο. Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτή την κατάσταση, η μία είναι θετική που έχει να κάνει με τους οικονομικούς παράγοντες λόγω μικρότερων αποστάσεων και από την άλλη είναι η μείωση του ανταγωνισμού λόγω λιγότερων ομάδων και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν μεταξύ των αγώνων με αποτέλεσμα οι ομάδες να χάνουν τον ρυθμό τους.

Στην 15ετη πορεία σου στο χώρο του ποδοσφαίρου έχεις ακούσεις επικριτικά σχόλια και αν ναι, πώς τα διαχειρίζεσαι;

Σίγουρα ένας αθλητής ακούει επικριτικά σχόλια. Προσωπικά προσπαθώ να παραμένω συγκεντρωμένη στον αγώνα και να εφαρμόζω τις οδηγίες του προπονητή μου.

Ποιοι οι στόχοι σου για την νέα σεζόν;

Οι στόχοι μου για τη νέα σεζόν είναι να προετοιμαστώ κατάλληλα έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ