O Κώστας Τσιμίκας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ και στο τελικό του Carabao Cup θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τσέλσι. Ο τελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί για της 27 Φεβρουαρίου στο «Wembley». Ο 23χρονος αμυντικός έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα δώσει το παρών στον τελικό […]

O Κώστας Τσιμίκας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ και στο τελικό του Carabao Cup θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τσέλσι.

Ο τελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί για της 27 Φεβρουαρίου στο «Wembley». Ο 23χρονος αμυντικός έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα δώσει το παρών στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού.

Πριν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού είχαν βρεθεί άλλες δυο μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο πρώτος ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας τη σεζόν 1998-99 είχε φτάσει στο τελικό του Carabao Cup με τη Λέστερ. Μάλιστα, ο Έλληνας μέσος και οι «αλεπούδες» σήκωσαν το τρόπαιο κόντρα στην Τρανμίρ.

Λίγα χρόνια μετά και τη σεζόν 2003-2004 ήταν η χρονιά του Στέλιου Γιαννακόπουλου να παέι στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού. Ωστόσο, ο Έλληνας εξτρέμ θα το κατέκτησε με τη φανέλα της Μπόλτον, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε από τη Μίντλεσπρο.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά θα έχει και την ευκαιαρία αυτή ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ. Ο Τσιμίκας, αν αγωνιστεί στον τελικό θα γίνει ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει και αν η ομάδα του Κλοπ κατακτήσει το τρόπαιο θα ισοφαρίσει τον Ζαγοράκη.

 

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ