Ο Κλάρενς Ζέεντορφ διανύει το 45ο λεπτό της ηλικίας του, αλλά έχει σώμα 25αρη.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε στα γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ο Ολλανδός μολονότι έχει «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια συνεχίζει να γυμνάζεται και μάλιστα διατηρεί πολύ γυμνασμένο σώμα.

Είναι ο μόνος παίκτης στο χώρο του ποδοσφαίρου που έχει καταφέρει να πάρει Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες. 4 φορές έχει κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  Ο πρώην παίκτης των Μίλαν, Ιντερ και Σαμπντόρια είναι απο τα καλύτερα χαφ των τελευταίων δεκαετιών.

Ο πρών παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης διανύει το 45ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να γυμνάζεται. Είναι από τους πιο γυμνασμένους ποδοσφαιριστές που έχουν αποσυρθεί. Ο Ζέεντορφ είναι σε καλύτερη σωματική κατάσταση ακόμα και από τους εν ενεργεία συναδέλφους του. Τα μυστικα΄τα αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζέεντορφ:

«Δεν έχω σταθερό πρόγραμμα διατροφής. Δεν τρώω κάθε μέρα το ίδιο. Μερικές φορές τρώω μακαρόνια ή ρύζι το βράδυ. Συνέβη, για παράδειγμα, έπειτα από μια σειρά προπονήσεων που απαιτούσαν να καταναλώσω υδατάνθρακες. Αντί να ακολουθούμε μια δίαιτα, θα πρέπει να ακούμε τον εαυτό μας. Να καταλαβαίνουμε τι χρειαζόμαστε και είναι καλό για το σώμα μας», είπε.

«Αν πρέπει να δώσω μια συμβουλή, θα είναι αυτή: Ακούστε τον εαυτό σας, το σώμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να λαμβάνεις τα μηνύματα που σου στέλνει. Αυτό ήταν που με βοήθησε να κάνω τόσο μεγάλη χρονικά καριέρα με ελάχιστους τραυματισμούς. Οταν ένιωθα ότι κάτι δεν ήταν φυσιολογικό, αμέσως του έδινα προσοχή. Προσπάθησα να αποτρέψω τις ζημιές ακούγοντας το σώμα μου».

«Όσον αφορά τη διατροφή, άλλαξα σχεδόν εντελώς αυτά που τρώω σε σύγκριση με αυτό που έτρωγα πριν από 10 χρόνια. Πριν, για παράδειγμα έπινα πολύ τσάι. Αλλά εδώ και 7-8 χρόνια ανακάλυψα το τζίντζερ που έχει εγχυθεί σε ζεστό νερό. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό», λέει, πριν περάσει στο θέμα γυμναστική.

«Κάνω τα πάντα. Και δεν παραμελώ τα βάρη. Είναι πολύ σημαντικά, έχουν μεγάλη σχέση με τις ορμόνες και την τεστοστερόνη. Κάνω, επίσης, αερόβια γυμναστική γιατί η ισορροπία είναι σημαντική. Αυτά είναι που κάνω στο γυμναστήριο και με βοηθούν όταν γυμνάζομαι εκτός σπιτιού, παίζοντας ποδόσφαιρο ή τένις», λέει ο Ολλανδός, πριν δώσει ακόμη μία συμβουλή.

«Μην το παρακάνετε. Να προσέχετε τους γυμναστές που σας ωθούν στα άκρα. Αυτούς που σας στέλνουν στο σπίτι και πονάτε για μια εβδομάδα. Το σώμα μας αξίζει σεβασμό: Τα αποτελέσματα έρχονται με υπομονή και επιμονή. Ενας καλός γυμναστής είναι αυτός που σε ωθεί να δώσεις τον καλύτερό εαυτό σου, όχι να κάνεις περισσότερα από όσα μπορείς».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι