Η κρισιμότητα τους μαρς του Ιράν με το Ιράκ έφερε τις γυναίκες στο γήπεδο.

Κι όμως δεν είναι για όλες τις γυναίκες δεδομένη η είσοδος στο γήπεδο! Υπάρχουν χώρες που το γυναικείο φύλο δεν έχει τα ίδια δικαιώματα, ακόμα και στον αθλητισμό.

Κάτι τέτοιο συνέβαινε επι δυόμιση χρόνια στο Ιράν. Όμως, η αναμέτρηση της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 κόντρα στο Ιράκ, αποτέλεσε το έναυσμα της επιστοφής των γυναικών στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, πανηγύρισαν και την πρόκριση στο Μουντιάλ με 1-0 με γκολ του Μεχντί Ταρέμι. Να θυμίσουμε ότι στο Ιράν αγωνίζονται ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Μιλάν Μοχαμάντι και ο Εχσάν Χατζισαφί. Και οι τρεις τους είναι παίκτες της ΑΕΚ.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ISNA δέκα χιλιάδες εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων δύο χιλιάδων για γυναίκες, ήταν διαθέσιμα γι’ αυτόν τον αγώνα. Οι γυναίκες εισήλθαν στο γήπεδο μέσω ειδικής εισόδου, ενώ οι άνδρες μπήκαν από άλλη είσοδο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η τελευταία φορά που επετράπη σε γυναίκες να παρευρεθούν σε αγώνα της ομάδας του Ιράν, ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Τότε, μάλιστα χωρίστηκαν από τους άνδρες και ήταν υπό την επίβλεψη γυναικών αστυνομικών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ έναν αγώνα στο στάδιο Azadi» είπε η Μάγια, μια 26χρονη πολιτικός μηχανικός.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ