Στις 30 Οκτωβρίου οι Νερατζούρι και οι Ροσονέρι άκουσαν αυτό που περίμεναν εδώ και χρόνια: Ο δήμος άναψε οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή νέου γηπέδου. Ενα πρότζεκτ που θα κοστίσει συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, με τα δύο κλαμπ να δίνουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Τέσσερις μέρες μετά, στις 3 Νοεμβρίου, τέθηκε για πρώτη φορά […]

Στις 30 Οκτωβρίου οι Νερατζούρι και οι Ροσονέρι άκουσαν αυτό που περίμεναν εδώ και χρόνια: Ο δήμος άναψε οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή νέου γηπέδου. Ενα πρότζεκτ που θα κοστίσει συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, με τα δύο κλαμπ να δίνουν τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Τέσσερις μέρες μετά, στις 3 Νοεμβρίου, τέθηκε για πρώτη φορά η ιδέα του δημοψηφίσματος. Και τέθηκε από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας και φανατικό οπαδό της Ιντερ, Ινισιο Λα Ρούσα.

Ο οποίος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του νέου γηπέδου. Απλά, όπως συμπλήρωσε, καταλαβαίνει όσους είναι συναισθηματικά δεμένοι με το Μεάτσα.

Αυτοί, προφανώς, είναι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι τώρα αποφασίζουν να κάνουν «θόρυβο». Και το κάνουν ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμοι να πράξουν ό,τι χρειαστεί για να μπλοκάρουν το νέο γήπεδο.

«Επιβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να μαζέψουμε υπογραφές για να γίνει ένα δημοψήφισμα. Το οποίο, όμως, δεν θα είναι απλά τοπικό αλλά εθνικό. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε αυτή την… πανωλεθρία, γιατί για το Μιλάνο πανωλεθρία θα είναι η κατεδάφιση του Σαν Σίρο», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή της η επιτροπή των κατοίκων.

Κάθετα αντίθετος στο δημοψήφισμα ο δήμαρχος

Κάτι, όμως, που δεν θέλει να ακούει καν ο δήμαρχος Μπέε Σάπλα, ο οποίος άκουσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και στη συνέχεια τοποθετήθηκε: «Τα δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται για άλλα θέματα.

Οι πολίτες έχουν εξουσιοδοτήσει εμάς για να παίρνουμε τις αποφάσεις και δεν μπορούμε να αφήσουμε σε αυτούς τις δικές μας αποφάσεις.

Είμαι ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Είναι πάντα θετικός ο διάλογος, αλλά αν το θέμα είναι το ναι ή όχι στο νέο γήπεδο, δεν συμφωνώ. Εχω αναλάβει αυτή την ευθύνη, κατάφερα να εξασφαλίσω τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των δύο κλαμπ. Δεν νομίζω πως υπάρχει χώρος για δεύτερες σκέψεις».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα