Ο ομοσπονδικός τεχνικός "παρέλειψε" στις κλήσεις του δυο δεξιούς μπακ, αλλά σύντομα θα έχει στη διάθεση του και μια τρίτη, αξιόπιστη επιλογή από... Αγγλία μεριά. Funny, isn't it?

Η… γιαγιά του Μπάλντοκ “σώζει” τον Πογέτ! Όχι. Ο Τζορτζ δεν ήλθε στη ζωή ως π.χ. Βαλδοκόπουλος ή Βαλδόκογλου και το έκανε, για λόγους ευκολίας προφοράς “Μπάλντοκ”. Μ’ αυτό το επώνυμο, αγγλικό 100% ήλθε στη ζωή. Όμως κατά το 1/4, από τη μεριά της συγχωρεμένης γιαγιάς του, είναι Έλληνας. Και εφόσον δεν έχει γίνει διεθνής με την Αγγλία, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει με την Ελλάδα. Κι έτσι ο Γκας Πογέτ αποκτά μια ακόμη λύση για μια θέση που δεν πάσχει κιόλας, ακριβώς, δεν είναι όμως και όπως η… άλλη πλευρά της ομάδας.

Διότι αριστερά, υπάρχει πληθώρα λύσεων. Ο Κώστας Τσιμίκας, της Λίβερπουλ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης, της Νόριτς. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, της Σασουόλο. Κι ακόμη, ο Μπάμπης Λυκογιάννης, που έχει ως τώρα 23 ματς με την Κάλιαρι, στη Serie Α και 2 ακόμη στο Κύπελλο Ιταλίας. Ενώ αριστερά πάμε καλά, όμως, δεξιά, η μόνη κλήση του Πογέτ για τα φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο ήταν ο Λάζαρος Ρότα, της ΑΕΚ. Ο Γκας, για κάποιο λόγο “ξέχασε” τον Λευτέρη Λύρατζη, που παίρνει πλέον ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Μανώλη Σάλιακα, του ΠΑΣ Γιάννινα.

“Ποτέ δε θα απέρριπτα τέτοια πρόταση”, λέει ο Μπάλντοκ

Μπορεί κάτι να θέλει να δοκιμάσει ή μπορεί να περιμένει την ελληνοποίηση του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο ίδιος ο παίκτης, πάντως, την περιμένει πώς και πως. Και την περιμένει από τον Αύγουστο του 2020. “Ποτέ δε απέρριπτα μια τέτοια πρόταση”, ήταν τα λόγια του στην Telegraph, τότε. Η συνέντευξή του έγινε όσο βρισκόταν σε ελληνικό νησί, για τις διακοπές του. Έρχεται στην Ελλάδα από μικρό παιδί τα καλοκαίρια. Και θυμάται τον πατέρα του να πανηγυρίζει έξαλλα τον ελληνικό θρίαμβο του 2004, όταν εκείνος ήταν 11 και κάτι χρονών.

Ο Τζορτζ μόλις έκλεισε τα 29 του (γεν. 9 Μαρτίου του 1993) έχει πλούσια, πια, εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Πέρασε από Μίλτον Κέινς Ντονς και Όξφορντ -εκεί παίζει ο μεγαλύτερος αδελφός του, Σαμ, ενώ ο τρίτος αδελφός, Τζέιμς είναι γιατρός της ομάδας. Από το 2017 όμως έχει βρει λιμάνι στη Σέφιλντ. Πανηγύρισε μαζί της άνοδο στην Πρέμιερ, όπου έγραψε 70 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ. Στην Τσάμπιονσιπ, πια, ο… Γιώργης μας, έχει ως τώρα 96 συμμετοχές, με 3 γκολ και 6 ασίστ. Και σε μικρότερες κατηγορίες πάνω από 150 συμμετοχές συνολικά…

Αισιοδοξία και… κυνήγι και άλλων “Μπάλντοκ” για την Εθνική

Είναι πολύ έμπειρος παίκτης και βασικό στέλεχος της Σέφιλντ, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2024. Η Σέφιλντ έχει άνετα σώσει την κατηγορία εφέτος και έχει μαθηματικές ελπίδες και για τα πλέι οφ της ανόδου. Είναι τώρα στην 9η θέση του πίνακα, ισόβαθμη με τη Νότιγχαμ. Ο Μπάλντοκ ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό, αλλά όχι αν είναι να πάρει θέση ξένου. Όμως αυτό μάλλον τελειώνει σύντομα. Τα προβλήματα από την πανδημία, αλλά και όλα όσα πήγε πίσω το Brexit είναι πια παρελθόν και οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει και ελληνικό διβατήριο.

Από πλευράς ομοσπονδιας το θέμα τρέχει ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης και στο βάσιμα αισιόδοξο σενάριο, το όλο θέμα θα έχει λήξει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Να τονιστεί εδώ ότι η ομοσπονδία αναζητά και άλλες περιπτώσεις όπως του Μπάλντοκ. Παίκτες που έχουν το δικαίωμα να παίξουν με τη φανέλα της Εθνικής, λόγω καταγωγής και είναι τώρα σε διάφορα πρωταθλήματα.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι