Η οπαδική βία μαστίζει την κοινωνία και ένα ακόμα νεαρό παιδί υπήρξε θύμα της.

Η δολοφονία του 19χρονου  Άλκη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο νεαρός άνδρας δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη λόγω οπαδικής βίας. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό, αλλά ευχόμαστε να είναι το τελευταίο.

Η οπαδική βία, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, αλλά υπάρχει εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ο πρώτος νεκρός  καταγράφηκε το 1985. Χιλιάδες άτομα γράφονται από νεαρή ηλικία στο σύνδεσμο της αγαπημένης τους ομάδας. Ένας από αυτά είναι ο Χ.Γ.

Οι σύνδεσμοι και τα ραντεβού

Ξεκίνησε από μικρός να είναι στον σύνδεσμο της αγαπημένης του ομάδας. «Από τα 15-16 μου ξεκίνησα να πηγαίνω σε σύνδεσμο και έκτοτε έχω περάσει από πολλούς διαφορετικούς συνδέσμους. Αρκετές φορές έχω βρεθεί σε ραντεβού και σε κάποιες στιγμές μπήκα, ενώ σε άλλες όχι» ανέφερε.

Οι οπαδοί κανονίζουν προγραμματισμένα ραντεβού με σκοπό να τσακωθούν για την ομάδα που υποστηρίζουν. Ο τρόπος είναι απλός, δε χρειάζονται πολλά πολλά. «Mέσω κινητών και social media κλείνονται όλα. Αφορμή για ένα σκηνικό μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Από την κυριαρχία της περιοχής αλλά και για εξωαγωνιστικά θέματα όπως ναρκωτικά ή πολιτικές αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν σύνδεσμοι που έχουν αριστερές ιδέες ή ακροδεξιές. Συνήθως, πιτσιρικάδες είναι αυτοί που εμπλέκονται πρώτοι και το λένε στους “αρχηγούς”» υποστηρίζει ο οπαδός.

«Σπάνια θα ακούσεις να υπάρχει συμφωνία για οπλισμό. Υπάρχουν όμως φορές που έχει σταματήσει “σκηνικό” λόγω πεσμένου μέλους. Πριν από χρόνια και στο Φάληρο και στην Πάτρα (Τόφαλος 2008)» αναφέρει ο πρώην, πλέον, χούλιγκαν.

Ο τραυματισμός

Τα τελευταία χρόνια απέχει από όλα αυτά, λόγω της ηλικίας του όμως, όπως εξομολογήθηκε έχει τραυματιστεί στο παρελθόν. «Φτάνεις σε ένα σημείο που λες ότι δεν αξίζει όλο αυτό. Ποτέ δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κάποιον επειδή φορά φανέλα άλλης ομάδας. Όσο μεγαλώνει κάποιος έχει και άλλες προτεραιότητες στη ζωή. Ο χουλιγκανισμός είναι απλά μια προέκταση της κοινωνίας. Το ξύλο κάποτε στην Ελλάδα ήταν σοφτ. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει ξεφύγει και δυστυχώς θρηνούμε θύματα» υπογραμμίζει ο Χ.Γ.

Το σκηνικό που δε θα ξεχάσει

«Τον πρώτο χρόνο του Filmnet στην Ελλάδα χώρα παίζαμε μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός και το απόγευμα μπάσκετ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ήμασταν κοντά στα 40 άτομα στο τρένο όταν μας την έπεσαν Ολυμπιακοί που έπαιζαν το απόγευμα στο Καραϊσκάκη με τον Ηρακλή. Θυμάμαι να κατεβαίνουμε στον σταθμό Καλλιθέα όπου έγιναν μάχες σώμα με σώμα για κάνα 20λεπτο», ανέφερε για το σκηνικό που είναι χαραγμένο στη μνήμη του.

Η δολοφονία του Άλκη

«Μεγάλο ρόλο παίζει και το φαινόμενο των ultras αν και λίγοι γνωρίζουν τη σωστή ιδεολογία. Στην Ιταλία όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, υπήρξαν αρκετά επεισόδια και χρειάστηκε να επέμβει δραστικά η πολιτεία κλείνοντας συνδέσμους. Εδώ κάτι ανάλογο δεν γίνεται διότι θα είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Για αυτό τον λόγο σταμάτησε τη δράση του και ο ΟΣΥΦΕ που ήταν ένα όργανο από όλους τους συνδέσμους, για να βρεθεί μια λύση», επισήμανε για το θάνατο του 19χρονου Άλκη.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ