Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, αφού αγωνίστηκε για 117η και τελευταία φορά με την σκουάντρα ατζούρα.

Απολαυστικό το Finalissima 2022, το “μια και έξω” παιχνίδι που έλαβε χώρα στο “Γουέμπλεϊ“. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με την  πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής. 

Ένας ξεχωριστός αγώνας για τον τίτλο του… υπερπρωταθλητή κόσμου. Πρόκειται μόλις για την τρίτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η πρώτη το 1985 με νικήτρια την Γαλλία που επικράτησε 2-0 της κατόχου του Copa America Ουρουγουάης, ενώ την δεύτερη φορά το 1993 είχαμε νικήτρια την Αργεντινή που κέρδισε 5-4 στα πέναλτι (1-1 το σκορ του αγώνα) τη Δανία.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, αφού αγωνίστηκε για 117η και τελευταία φορά με την σκουάντρα ατζούρα. Βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Finalissima

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο δεν προβλεπόταν παράταση, και ο αγώνας θα κρινόταν απευθείας στα πέναλτι.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Ρομέρο, Μολίνα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο, Ροντρίγκες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Πεσίνα, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι, Μπελότι, Ρασπαντόρι

Στην αρχή οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές αλλά όσο πέρναγε η ώρα η Αργεντινή ήταν καλύτερη στον αγώνα.

Στο 28′ πήρε το προβάδισμα η Αργεντινή. Αφού πίεσε ασφυκτικά για ένα δίλεπτο την Ιταλία, ο αρχηγός της αλμπισελέστε πήρε την μπάλα από από τον Λο Σέλσο και έφτασε στην αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής, κάτω από την πίεση του Ντι Λορέντσο.  Την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες και εκείνος με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή, έγραψε το 0-1.

Στην συνέχεια η Ιταλία πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η Αργεντινή βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, και έβαλε σημαντικές βάσεις για την νίκη και το τρόπαιο.

Στο 45+1′ τρομερό γκολ με δύο πάσες από την Αργεντινή! Ο Μαρτίνες με βολέ, βρήκε τον Λαουτάρο υποδέχτηκε όμορφα την μπάλα στο χώρο του κέντρου και βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ντι Μαρία, ο οποίος ξέφυγε από τον Κιελίνι και με αψεγάδιαστο πλασέ κέρδισε τον Ντοναρούμα για το 2-0 της αλμπισελέστε.

Μετά από ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο (60′ – 70′) όπου η Αργεντινή έκανε ό,τι ήθελε την Ιταλία και εδικαιούτο τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, οι παίκτες του Μαντσίνι μπόρεσαν να ισορροπήσουν, με την αλμπισελέστε να εξακολουθεί πάντως να έχει το πάνω χέρι.
Ξεκάθαρη η υπεροχή της Αργεντινής και στο δεύτερο μέρος, αν αναλογιστεί κανείς πως οι τελικές στο πρώτο μέρος ήταν 6-5 για την αλμπισελέστε ενώ τωρα, στο 85ο λεπτό, μετράει 15 τελικές έναντι 6 των Ιταλών.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Πάουλο Ντιμπάλα ο οποίος έγραψε στις καθυστερήσεις το 0-3 και έδωσε το ιδιαίτερο τρόπαιο στην ομάδα του.

Συλλέκτης τροπαίων ο Μέσι που έφτασε τα 40

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα