Ξεχάστε αυτά που ξέρατε.. Η FIFA κάνει αλλαγές. Αυτές αφορούν τον κανονισμό στις μεταγγραφές των παικτών. Στόχος της Διεθνούς Ομισπονδίας είναι να βάλει ένα φρένο στους ανεξέλεγκτους δανεισμούς παικτών μεταξύ των ομάδων. Οι περιορισμοί αυτοί θα αρχίσουν να έχουν ισχύ από τον Ιούλιο. Ο αριθμός αρχικά θα πέσει στους οκτώ δανεισμούς για αποκτήσεις παικτών και […]

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε.. Η FIFA κάνει αλλαγές. Αυτές αφορούν τον κανονισμό στις μεταγγραφές των παικτών. Στόχος της Διεθνούς Ομισπονδίας είναι να βάλει ένα φρένο στους ανεξέλεγκτους δανεισμούς παικτών μεταξύ των ομάδων.

Οι περιορισμοί αυτοί θα αρχίσουν να έχουν ισχύ από τον Ιούλιο. Ο αριθμός αρχικά θα πέσει στους οκτώ δανεισμούς για αποκτήσεις παικτών και στους οκτώ για παραχωρήσεις.

Κάθε σεζόν ο αριθμός θα μειώνεται κατά έναν δανεισμό. Έτσι, το 2024-25 όταν θα φτάσει στους έξι όπου και θα παραμείνει εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν και οι διευκρινίσεις από τη FIFA. Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν δανεισμούς μεταξύ ομάδων διαφορετικών χωρών και όχι μεταξύ ομάδων του ίδιου πρωταθλήματος. Εκεί, θα διατηρηθεί σε ισχύ ο κανονισμός της κάθε Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η κάθε χώρα οφείλει να υιοθετήσει τους κανονισμούς αυτούς μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό  πως θα υπάρχει εξαίρεση για όσους ποδοσφαιριστές είναι κάτω των 21 ετών όπως και για ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της κάθε ομάδας.

Το μόνο που απομένει για την επίσημη αλλαγή του κανονισμού, είναι η επικύρωση από το αρμόδιο συμβούλιο της FIFA.

FIFA to introduce new loan regulations

Story: https://t.co/aDt8tAP6LM pic.twitter.com/9fBQ5UIkGa

— FIFA Media (@fifamedia) January 20, 2022

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ