Ο Τζος Γκόουλινγκ επιστράτευσε τις «πολεμικές συνεδρίες», ώστε να κρατήσει την ομάδα του δεμένη, αλλάζοντας άρδην τη διάθεση στην προπόνηση. Σίγουρα είναι μία νέα, επαναστατική τακτική, ώστε να κερδίσει το σεβασμό και κυρίως το ενδιαφέρον των παικτών που προπονεί. Ο 37χρονος τεχνικός της Χέρεφορντ, Τζος Γκόουλινγκ, έχει να «πλάσει» νέους αθλητές, οι οποίοι είναι νεαροί […]

Ο Τζος Γκόουλινγκ επιστράτευσε τις «πολεμικές συνεδρίες», ώστε να κρατήσει την ομάδα του δεμένη, αλλάζοντας άρδην τη διάθεση στην προπόνηση.

Σίγουρα είναι μία νέα, επαναστατική τακτική, ώστε να κερδίσει το σεβασμό και κυρίως το ενδιαφέρον των παικτών που προπονεί.

Ο 37χρονος τεχνικός της Χέρεφορντ, Τζος Γκόουλινγκ, έχει να «πλάσει» νέους αθλητές, οι οποίοι είναι νεαροί σε ηλικία. Μια γενιά μεγαλωμένη στα video games. Στο lockdown ο ίδιος προσπάθησε να βρει τρόπους ώστε να… δέσει τους παίκτες του!

Πώς το κατάφερε αυτό;

Δημιούργησε τις λεγόμενες «πολεμικές συνεδρίες», ανάμεσα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τους παίκτες του ρόστερ, που βρήκαν εφαρμογή μέσω του γνωστού σε όλους «Call Of Duty».

Αυτό, όπως ανέφερε κι ο ίδιος, έκανε τους παίκτες του φανερά ευδιάθετους στις προπονήσεις, καθώς έχουν αρκετή ενέργεια, όταν «τον έχουν σκοτώσει στο παιχνίδι».

Επιπλέον, αυξάνεται και η αίσθηση της επικοινωνίας, καθώς στο εν λόγω παιχνίδι οι «ομάδες» επικοινωνούν με κάμερες και μικρόφωνα. Και επιπλέον, βλέπει πώς ανταποκρίνονται στην πίεση.

Στην αρχή, όλη αυτή η ιδέα φάνηκε αρκετά παράξενη, όμως το gaming ομολογουμένως ανήκει στην καθημερινότητα αρκετών ποδοσφαιριστών. Από τη στιγμή ειδικά που λόγω του covid-19 οι προπονήσεις και η διαχείριση της ομάδας έγινε πιο δύσκολη, τότε η κίνηση του Γκόουλινγκ είναι αρκετά έξυπνη.

Ο ίδιος, όταν έπαιζε ακόμη ποδόσφαιρο, έπαιζε παράλληλα και στον υπολογιστή το γνωστό «Football Manager». Εκεί, είδε τον εαυτό του να ανεβαίνει επίπεδο, μαθαίνοντας παράλληλα και αρκετά επάνω στο ποδόσφαιρο. Έτσι, εκτίμησε τη βιομηχανία των games, ενώ ενσωμάτωσε και στοιχεία του gaming, στο παιχνίδι και τον τρόπο που προπονεί.

Ο Γκόουλινγκ είναι παράλληλα και ειδικευμένος σύμβουλος, καθώς επίσης διαθέτει και πτυχίο ψυχολογίας.

Έξυπνα σκεπτόμενος ο Γκόουλινγκ προσπάθησε να καταλάβει αυτό που δίνει κίνητρο στους παίκτες. Έτσι δημιούργησε ένα περιβάλλον, το οποίο κάνει τα μέλη του, πιο πολύ «ομάδα». Δεν «υπαγορεύει» εντολές και οι παίκτες να εκτελούν μονάχα…

Φέτος, η δουλειά του Γκόουλινγκ για τη Χέρεφορντ πήγαινε εξαιρετικά, όμως η πανδημία διέκοψε τη National North League. Αν η ομάδα του, στην επανέναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος, καταφέρει και πάει στον τελικό, θα παίξει τον Μάιο στο Wembley.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι