Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ούγγρου γλύπτη, Γκάμπορ Μικλός Στζόκε, και των συνεργατών του στην Αθήνα, αφού παρέδωσε το έργο στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ως τώρα, τa πιο διάσημα ποδοσφαιρικό… αρπακτικά πτηνό είναι, βέβαια, η Vitoria, ο λευκοκέφαλος (ή αλλιώς “φαλακρός”) αετός της Μπενφίκα και η Ολυμπία, της Λάτσιο. Από τον Απρίλιο του 2011 και σε κάθε εντός έδρας αγώνα της πορτογαλικής ομάδας το υπέροχο πτηνό εντυπωσιάζει το κοινό. Αφού κάνει τους γύρους του πάνω από το “Ντα Λουζ”, στο τέλος προσγειώνεται πάνω σ’ ένα έμβλημα της ομάδας απ’ το οποίο λείπει ο αετός, συμπληρώνοντάς το με τη ζωντανή παρουσία του.

Έτοιμος ο ατσάλινος Αετός της «Opap Arena»

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ούγγρου γλύπτη, Γκάμπορ Μικλός Στζόκε, και των συνεργατών του στην Αθήνα, αφού παρέδωσε το έργο στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα έρθει ξανά στην Αθήνα σε ενάμιση μήνα για να δει ο ίδιος τις εργασίες τοποθέτησης φωτισμού, που έχει ξεχωριστή σημασία και γι’ αυτό θέλει να είναι παρόν.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των μαρμάρων και όλα τα γύρω από τον ατσάλινο αετό που επίσης είναι πολύ σημαντικά.

Έτοιμος και ο Οδυσσέας

Έχουμε όμως νέα για τις δύο ιπτάμενες κυρίες. Ο “δικός” μας θαλασσαετός, ο Οδυσσέας, ετοιμάζεται να την ανταγωνιστεί στα ίσα σε δόξα, κάνοντας το δικό του θαυμάσιο σόου πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ!

Ο θαλασσαετός ενδημεί στην Ευρασία και είναι στενά συγγενές είδος με τον φαλακρό αετό, που απαντάται κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Απεικονίζεται, άλλωστε και στο θυρεό και τη μεγάλη σφραγίδα των ΗΠΑ. Η Vitoria, της Μπενφίκα, έχει εκπαιδευτεί από τον Αντρέ Ροντρίγκεζ. Στη Λάτσιο, ο Ισπανός Χουάν Μπερναμπέ, εκπαιδευτής -από το 2010- της Ολυμπίας απολύθηκε πριν από λίγες μέρες επειδή χαιρέτισε φασιστικά τους οπαδούς της ομάδας, ξεσηκώνοντας σάλο.

 

Ο Οδυσσέας με το άνοιγμα φτερών 2μ20

Ο “Οδυσσέας”, όμως που θα θυμίζει πάνω από την “Αγιά Σοφιά” το ιστορικό έμβλημα και της ΑΕΚ, τον Δικέφαλο αετό, εκπαιδεύεται από τον Σταύρο Αθανασίου και τέτοιου είδους ζητήματα, φυσικά και δε θα υπάρξουν. Ο κ. Αθανασίου είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας και συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ, του μεγαλύτερου συλλόγου για την προστασία και διάσωση της άγριας ζωής στην Ελλάδα. Είναι, συγχρόνως οπαδός και παλιός γνώριμος της ομάδας. Έπαιξε ως στόπερ στη β’ ομάδα της ΑΕΚ πριν από περίπου 20 χρόνια.

Ο κ. Αθανασίου υπόσχεται μάλιστα ότι ο Οδυσσέας θα κάνει ένα δικό του, ξεχωριστό και πρωτότυπο σόου στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αλλωστε πρόκειται για πολύ έμπειρο γερακάρη. Ενέταξε, μέσω προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος το 2019 τον χρυσαετό Νέμεσις στο οικοσύστημα του όρους Αιγάλεω για να εξισορροπηθεί η πανίδα της περιοχής και έχει ήδη εκπαιδεύσει τον “Απόλλωνα”. Ένα 11χρονο γεράκι που απομακρύνει πουλιά από το εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ. Επίσης έχει εκπαιδεύσει και τη Ζίνα, ένα γεράκι που καταρρίπτει drones από περιοχές όπου η πτήση τους είναι απαγορευμένη ή επικίνδυνη,

Ο Οδυσσέας, που αναμένεται να εντυπωσιάσει τους φίλους της “Ένωσης” δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη στο κοινό. Η πρώτη του εμφάνιση θα γίνει στα εγκαίνια του γηπέδου. Είναι τριών ετών αετός εκτροφής από την Τσεχία, με άνοιγμα φτερών 2μ20 εκατοστά! Ως πτηνό που δε γεννήθηκε στη φύση, ζει με τους ανθρώπους από πολύ μικρή ηλικία και είναι συνηθισμένος στην παρουσία τους. Αλλά το μεγάλο στοίχημα του κ. Αθανασίου είναι να μη στρεσσαριστεί από το πλήθος και το θόρυβο στα εγκαίνια του γηπέδου…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα