Παρουσιάζονται τη Δευτέρα (21/02) οι καινούριες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά της βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στον ελληνικό αθλητισμό αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα (21/02) η ελληνική κυβέρνηση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη θα παρουσιαστούν οι καινούριες νομοθετικές ρυθμίσεις κατά της βίας.

Τα νέα μέτρα επικεντρώνονται στον τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, ο οποίος θα περιλαμβάνει πολύ αυστηρές προβλέψεις. Θα είναι υποχρεωτικό να έχουν άμεση σύνδεση με τις ομάδες και θα πρέπει να διαθέτουν ψηφιακό μητρώο των μελών τους.

Σε άλλο μέτρο, αυστηροποιείται το ιδιώνυμο. Δεν πρόκειται, στο εξής, να έχει κανένα «παράθυρο» για αναστολή έκτισης ποινής.

Επίσης, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απαγόρευση χρήσης κουκούλων από τους φιλάθλους. Είναι διατεθειμένη να μην επιτρέψει, γενικότερα, οτιδήποτε δυσκολεύει την απρόσκοπτη αναγνώριση των προσώπων.

Από εκεί και πέρα, οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα είναι πλέον υποχρεωτικό να εισέρχονται στο γήπεδο από συγκεκριμένη θύρα και με εισιτήρια διαρκείας. Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας κρίνεται απαραίτητος.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ