Σε 33 ξένα πρωταθλήματα, εκτός του ελληνικού. Συνεχίζουν να αγωνίζονται φέτος οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από την άκρη της Λατινικής Αμερικής μέχρι το Κατάρ. Με την πρώτη ματιά, λοιπόν, που ρίξαμε στις πρώτες κατηγορίες όλων των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Με εξαίρεση κάποιων της Αφρικής. Ανακαλύψαμε ότι πλέον οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται και σε άλλα 33 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. […]

Σε 33 ξένα πρωταθλήματα, εκτός του ελληνικού. Συνεχίζουν να αγωνίζονται φέτος οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από την άκρη της Λατινικής Αμερικής μέχρι το Κατάρ.

Με την πρώτη ματιά, λοιπόν, που ρίξαμε στις πρώτες κατηγορίες όλων των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Με εξαίρεση κάποιων της Αφρικής. Ανακαλύψαμε ότι πλέον οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται και σε άλλα 33 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

Προφανώς, η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι στην Ευρώπη. Ομως βρέθηκαν παίκτες και στην Ασία και στην Αφρική.

Φέτος, είχαμε αλλαγή στην κορυφή με το σλοβάκικο πρωτάθλημα να μην είναι εκείνο πλέον που αγωνίζονται οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες, με ένα άλλο να έχει πάρει τη θέση του. Το οποίο είναι μπροστά και από το κυπριακό, παρά την ιδιαίτερη σχέση, αλλά και το ειδικό καθεστώς, που υπάρχει μεταξύ των χωρών μας.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα αυτού του «ταξιδιού» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

29 από τα 33 πρωταθλήματα του εξωτερικού που αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι στην Ευρώπη. Αρχικά, αυτή είναι η ήπειρος . Στην οποία θέλουν να αγωνίζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές του κόσμου λόγω του επιπέδου του αθλήματος εδώ. 

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, λοιπόν, έχουν έντονη παρουσία στην Ευρώπη. Με εκπροσώπους και στα τέσσερα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, υπήρχε ήδη από πέρυσι ο Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ) και φέτος προστέθηκαν και οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης, που είναι συμπαίκτες στη Νόριτς, στην οποία παραχωρήθηκαν από τον ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι.

Στην Serie A

Είχαμε τους Κώστα Μανωλά (Νάπολι), Γιώργο Κυριακόπουλο (Σασουόλο) και Μπάμπη Λυκογιάννη (Κάλιαρι) ενώ φέτος προστέθηκε και ο Δημήτρης Νικολάου, που κέρδισε πέρυσι την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία με την Έμπολι και μεταγράφηκε το καλοκαίρι στη Σπέτσια.

Αυτό που αποτελεί μεγάλη έκπληξη είναι πως για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια δεν έχουμε Έλληνα ποδοσφαριστή στην Λα Λίγκα.

Αφού ο τελευταίος μας «εκπρόσωπος» εκεί Δημήτρης Σιόβας έμεινε ελεύθερος από την Ουέσκα. Μετά τον υποβιβασμό της και βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση του νέου σταθμού της καριέρας με κάποιες ομάδες από το ισπανικό πρωτάθλημα να τον έχουν ήδη πλησιάσει.

Στην Μπουντεσλίγκα

Εχουμε την μεγαλύτερη εκπροσώπηση για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με έξι παίκτες να αγωνίζονται εκεί. Αρχικά, έχουμε και πάλι τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, που πήγε ξανά δανεικός στη Στουτγκάρδη, έπειτα τον Κώστα Σταφυλίδη, που παίζει ως δανεικός στη Μπόχουμ από την Χόφενχαϊμ, στην ίδια ομάδα αγωνίζεται και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μετά τον Στέφανο Καπίνο, που έμεινε ελεύθερος από τη Βέρντερ Βρέμης και πήγε στην Αρμίνι Μπίλεφελντ, όπου έχει ως συμπαίκτη του έναν άλλο Έλληνα, τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδης και τέλος βρίσκουμε εκεί και τον Παναγιώτη Ρέτσο, που έμεινε φέτος στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στην Λιγκ 1

Υπάρχει τεράστια μείωση φέτος, αφού πέσαμε από τους τέσσερις παίκτες στους δύο. Ο Τάσος Δώνης αγωνίζεται στη Ρεμς ενώ ο Ορέστης Καρνέζης στην πρωταθλήτρια Λιλ.

Τα τρία κορυφαία πρωταθλήματα σε αριθμό Ελλήνων παικτών, τα οποία βρίσκονται όλα στην Ευρώπη

Η Eredivisie έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά. Τη Fortuna Liga της Σλοβακίας, αφού πλέον συγκεντρώνει εννιά Έλληνες ποδοσφαιριστές στις τάξεις της σε σχέση με τους οκτώ που βρίσκονται στη δεύτερη.

Η Super Lig ακολουθεί στη τρίτη θέση με έξι και τους γείτονες μας να παρουσιάζονται κάθε άλλο παρά εχθρικοί και αφιλόξενοι. Την πεντάδα συμπληρώνει η Μπουντεσλίγκα που όπως προείπαμε έχει έξι και οι Λιθουανία και Αλβανία που έχουν από πέντε Έλληνες παίκτες. Κι αν για τους γείτονές μας φαίνεται φυσιολογικός και ίσως και μικρός ο αριθμός των πέντε ποδοσφαιριστών λόγω και της ευρείας , η χώρα της Βαλτικής αποτελεί σίγουρα ένα νέο και πολύ παράδοξο trend.

Αφού πέρυσι υπήρχε μόλις ένας ποδοσφαιριστής και φέτος η ελληνική… παροικία εκεί έχει αισίως πενταπλασιαστεί.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές λοιπόν είναι και φέτος το εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Μακάρι να έχουμε περισσότερους τα επόμενα χρόνια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Jupiler League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λεβερκούζεν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι