Η 24χρονη διεθνής τερματοφύλακας των Αβαντίδων Χαλκίδας, μίλησε στο sports365.gr και την Ελένη Ανδρικοπούλου.

Μετά την πολύ σημαντική νίκη που σημείωσαν οι Αβαντίδες Χαλκίδας κόντρα στην ΑΕΛ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των play off της Ά Εθνικής Γυναικών, συναντήσαμε την τερματοφύλακα της ομάδας της Εύβοιας, Δήμητρα Γιαννακούλη. Η 24χρονη διεθνής γκολκίπερ αναφέρθηκε στο ματς με την ομάδα της Θεσσαλίας αλλά και στους δύο ακόμα εναπομείναντες αγώνες μέχρι την στέψη του πρωταθλητή. Επιπλέον μίλησε για τη θέση του πορτιέρο αλλά και για τους στόχους της.

Οι Αβαντίδες Χαλκίδας πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στην ΑΕΛ. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο αγώνας και πήρατε την νίκη;

Την Κυριακή δόθηκε ένας αρκετά δύσκολος αγώνας που έπρεπε μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να είμαστε πάλι έτοιμες ψυχολογικά και σωματικά. Προετοιμαστήκαμε σωστά, με στοχευμένη προπόνηση πάνω στο παιχνίδι της Λάρισας με αρκετή υπομονή και έμφαση σε σημεία κλειδιά έτσι ώστε να κατακτήσουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα η ομαδική δουλειά και το καλό κλίμα που έχουμε βοήθησε στο να έρθει η νίκη αλλά και η ψυχική μας δύναμη να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες.

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε στην έδρας σας τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ματς ηττηθήκατε 1-0 πιστεύεις ότι μπορείτε να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

Τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πιστεύω τον αντιμετωπίσαμε χωρίς φόβο. Τον κοιτάξαμε θα έλεγα στα μάτια ισάξια και ειδικά σε έναν δύσκολο εκτός έδρας αγώνα. Εγώ και οι συμπαίκτριές μου, το προπονητικό τιμ και η διοίκηση πιστεύουμε σε μια νίκη στην έδρα μας και θα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση και θα δώσουμε ψυχή μέχρι να λήξει το παιχνίδι.

Τερματίσατε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τί πιστεύεις ότι οδήγησε σε αυτό;

Το ότι τερματίσαμε στην πρώτη θέση σίγουρα έχει να κάνει με την σκληρή και στοχευμένη προπόνηση που έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο, το ομαδικό κλίμα , οι στόχοι της ομάδας και μεμονωμένα της κάθε κοπέλας. Όπως επίσης και η ψυχική δύναμη και το πάθος που έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται σε φάιναλ 4, πέρσι με την Αγία Παρασκευή και τώρα με τις Αβαντίδες. Πώς νιώθεις για αυτό;

Πέρυσι με την Αγία Παρασκευή φτάσαμε ξανά στα φάιναλ φορ ως το αουτσάιντερ του πρωταθλήματος κατακτώντας με κόπο μια πολύ καλή θέση σε ολόκληρο τον όμιλο και φέτος με τις Αβαντίδες προσωπικά έκανα ένα βήμα παραπάνω και βγήκαμε πρώτες στον νότιο όμιλο και παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και μια μικρή δικαίωση της δουλειάς που έχω κάνει μαζί με τους προπονητές μου αλλά με ταπεινότητα και ακόμα περισσότερη δουλειά προσπαθώ για το ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά.

Την περασμένη χρονιά έγινε μικρός και μεγάλος τελικός στο φάιναλ 4, φέτος υπάρχει η διαδικασία των πλέι οφ. Ποια θεωρείς πιο καλή διαδικασία;

Πιστεύω ότι η διαδικασία των πλέι οφ είναι πιο καλή και πιο δίκαιη διαδικασία καθώς δίνει σε όλες τις ομάδες ακόμα μια ευκαιρία να παλέψουν για την πρωτιά καθώς μερικά άτυχα αποτελέσματα μπορεί να είχαν κρίνει λάθος την δουλειά μιας ομάδας. Στον μικρό και μεγάλο τελικό βέβαια είναι νοκ άουτ και εκεί είναι όλα για όλα όπου ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο μην αποτυπώνοντας την κατάλληλη εικόνα για κάθε ομάδα.

Αν σου δινόταν η δυνατότητα να ξαναπαίξεις από την αρχή ένα ματς ποιο θα ήταν αυτό;

Κάποιο παιχνίδι που θα ήθελα να ξανά ζήσω νομίζω είναι με τον ΠΑΟΚ. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω δώσει και να είχα σώσει το πέναλτι ως ένα δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλια μου εκείνη την μέρα. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο όμως και δεν θέλω να είμαι αχάριστη για την όλη προσπάθεια.

Με δυο αγώνες να απομένουν και την ομάδα σου να έχει δύο ακόμα αγώνες θεωρείς ότι μπορείτε να κατακτήσετε το πρωτάθλημα και να παίξετε στο Champions League;

Θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο αλλά εντελώς εφικτό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε περήφανο όλο τον κόσμο και τις οικογένειές μας που μας ακολουθούν σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να γίνει κατάθεση ψυχής και είμαστε έτοιμες.

Η θέση του τερματοφύλακα θεωρείς ότι είναι η πιο απαιτητική και αυτή που δεν συγχωρούνται λάθη;

Δεν θεωρώ ότι είναι η πιο απαιτητική από όλες τις θέσεις. Απλά η θέση του τερματοφύλακα είναι ένα ατομικό άθλημα μέσα σε ένα ομαδικό. Είναι αρκετά απαιτητικό γιατί κυρίως έχεις να παλέψεις με τον εαυτό σου, τα λάθη, τα σωστά , τις ατομικές προπονήσεις όταν όλη ομάδα δουλεύει ξεχωριστά και αρκετή συγκέντρωση ακόμα και σε ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον. Δυστυχώς ο τερματοφύλακας εάν κάνει 10 καλά ο κόσμος θα θυμάται το 1 κακό κάτι που πρέπει να αλλάξει στην εποχή μας διότι στον καθένα επιτρέπεται το λάθος και θα έπρεπε να έχει και το δικαίωμα στο να κάνει ένα χωρίς να κριθεί ολόκληρη η καριέρα ή η δουλειά του.

Τί χαρακτηριστικά έχει ένας καλός γκολκίπερ και ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας πιστεύω πρέπει να είναι, ήρεμος , συγκεντρωμένος απόλυτα , έτοιμος και να έχει αρκετή διάθεση για δουλειά και καλή/θετική ψυχολογία για τον εαυτό του και όλη την ομάδα. Προσωπικά ο αγαπημένος μου τερματοφύλακας είναι ο Neuer.

Πριν μπεις στον αγώνα πως προετοιμάζεις τον εαυτό σου; Φοβάσαι τον αντίπαλο;

Πριν μπω σε κάθε αγώνα ηρεμώ τον εαυτό μου με τις ανάσες μου , σκέφτομαι το παιχνίδι και κάποιες φάσεις. Έπειτα κλείνω κάθε σκέψη και μπαίνω στο παιχνίδι συγκεντρωμένη. Σίγουρα έχω φοβηθεί αντίπαλο μέχρι να φτάσει η ώρα του παιχνιδιού. Με το σφύριγμα του διαιτητή αυτός ο φόβος γίνεται συγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου και με αφορμή τις εικόνες που έχεις πάρει από την Εθνική αν σε παροτρύνουν να δοκιμάσεις στο εξωτερικό;

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στο εξωτερικό , για να δω τα όρια μου ,να τα ξεπεράσω και να δημιουργήσω αναμνήσεις και παραστάσεις για το μέλλον.

Ποιοι οι στόχοι σου με την Εθνική γυναικών στην οποία αποτελείς μέλος τα τελευταία χρόνια;

Οι στόχοι μου στην Εθνική είναι αρχικά να πάρουμε μια πρόκριση. Η ομάδα αυτή το αξίζει πολύ με τόση σκληρή προπόνηση και πειθαρχεία που έχει δείξει και κατέχει. Προσωπικοί στόχοι θα είναι να καθιερωθώ ως βασική και να δώσω το κομμάτι μου στην προσπάθεια της εθνικής μας.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ