Cupping Therapy, είναι η αγαπημένη τεχνική ανάκαμψης ποδοσφαιριστών Οι ποδοσφαιριστές έχουν εμμονή με το Cupping Theraphy και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αλλά τι περιλαμβάνει αυτή η τεχνική θεραπείας που μοιάζει με μέθοδο βασανιστηρίων από τον Μεσαίωνα; Αυτή η τεχνική προέρχεται από την Κίνα και έχει ως στόχο την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση […]

Cupping Therapy, είναι η αγαπημένη τεχνική ανάκαμψης ποδοσφαιριστών

Οι ποδοσφαιριστές έχουν εμμονή με το Cupping Theraphy και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αλλά τι περιλαμβάνει αυτή η τεχνική θεραπείας που μοιάζει με μέθοδο βασανιστηρίων από τον Μεσαίωνα;

Αυτή η τεχνική προέρχεται από την Κίνα και έχει ως στόχο την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Μπορεί να μειώσει την ακαμψία και να βελτιώσει την κινητικότητα ενός ατόμου.

Γι ‘αυτό πολλοί αθλητές, ειδικά ποδοσφαιριστές, χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ανάκαμψης, παρά το γεγονός ότι αφήνει φρικτά σημάδια στο σώμα σας! Ενώ χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ευρέως, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα αυτής της παραδοσιακής τεχνικής και χαρακτηρίζεται ως “ψευδο-ιατρική” από τους σύγχρονους ειδικούς.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, ο Καρίμ Μπενζεμά, ένας από τους μακροχρόνιους υποστηρικτές του Cupping, φαίνεται να είναι περισσότερο από ικανοποιημένος!

H θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής στην οποία ένας θεραπευτής βάζει ειδικά κύπελλα στο δέρμα σας για λίγα λεπτά για να δημιουργήσει αναρρόφηση. Οι άνθρωποι το παίρνουν για πολλούς σκοπούς, όπως για να βοηθήσουν στον πόνο, τη φλεγμονή , τη ροή του αίματος , τη χαλάρωση και την ευεξία, και ως ένα είδος μασάζ βαθύς ιστού .

Η θεραπεία με βεντούζες μπορεί να είναι μοντέρνα τώρα, αλλά δεν είναι καινούργια. Χρονολογείται στους αρχαίους Αιγυπτιακούς, Κινέζους και Μέσης Ανατολής πολιτισμούς. Ένα από τα παλαιότερα ιατρικά εγχειρίδια στον κόσμο, το Ebers Papyrus , περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν θεραπεία με βεντούζες το 1.550 π.Χ.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι