Τι συνέβη το 2006 και οδήγησε στην αποχώρησή του από την Άρσεναλ.

Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια κι όμως ο Ρομπέρτ Πιρές ακόμα θυμάται πώς ένιωσε όταν ο Αρσέν Βενγκέρ τον αντικατέστησε στον τελικό του UEFA Champions League το 2006.

Ο Γάλλος επιθετικός μέσος της Άρσεναλ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ύστερα από μόλις δώδεκα λεπτά αντικαταστάθηκε.

Ο τερματοφύλακας των «κανονιέρηδων», Γιενς Λέμαν, αποβλήθηκε. Αναγκαστικά, λοιπόν, ο προπονητής του τον αντικατέστησε για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Αλμούνια.

Ο 48άχρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στην «L’Équipe» και στάθηκε στο εν λόγω ματς: «Η ήττα που με πλήγωσε περισσότερο ήταν ο τελικός του UEFA Champions League με την Άρσεναλ εναντίον της Μπαρτσελόνα».

Όπως εξήγησε: «Όταν ο Αρσέν με έβγαλε αλλαγή, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πίστευα ότι θα έκανε αλλαγή ή τον Χλεμπ ή τον φίλο μου τον Φάμπρεγκας. Δεν είναι αλαζονεία, αλλά θα μπορούσα να συνεισφέρω επιθετικά και είχα πολύ καλή τεχνική σχέση με τον Ανρί. Οπότε ήμουν ήρεμος, είχα αυτοπεποίθηση».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Και τότε ο Ανρί μου λέει, “Πέδρο, εσύ είσαι αυτός που βγαίνει”. Αναφωνώ “Τι;”. Και βλέπω τον αριθμό 7 στον πίνακα. Είναι τρομερό! Περνάω μπροστά από τον προπονητή, δεν κοιταζόμαστε. Πάω να κάτσω, πολύ θυμωμένος. Και μετά λέω στον εαυτό μου, “Αυτό που θέλω είναι να κερδίσουμε”».

O Ρομπέρτ Πιρές, μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως το εν λόγω περιστατικό τον πλήγωσε τότε που, επί της ουσίας, ήταν ο λόγος αποχώρησής του από την Άρσεναλ.

«Δύο ημέρες αργότερα είπα στον Βενγκέρ ότι έφευγα. Αυτό προκάλεσε την αναχώρησή μου. Δεν το περίμενε. Έπρεπε επίσης να προχωρήσω σε κάτι άλλο, αλλά μετά τον τελικό υπήρξε ένα είδος χωρισμού», ανέφερε σχετικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι