Είναι ο «Μπέντζαμιν Μπάτον του ποδοσφαίρου», ή απλά ο θεός του αθλήματος. Έτσι αυτοαποκαλείται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής σαν όλους τους άλλους. Ανήκει σε δική του, ξεχωριστή κατηγορία. Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος έκλεισε τα 40 του χρόνια. Και υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις για τον “Βασιλιά” Χρόνια πολλά […]

Είναι ο «Μπέντζαμιν Μπάτον του ποδοσφαίρου», ή απλά ο θεός του αθλήματος. Έτσι αυτοαποκαλείται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής σαν όλους τους άλλους. Ανήκει σε δική του, ξεχωριστή κατηγορία. Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος έκλεισε τα 40 του χρόνια. Και υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις για τον “Βασιλιά”

Χρόνια πολλά για τα 40 με Φεράρι.

Την Κυριακή είπε χρόνια πολλά στον εαυτό του με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αγόρασε δώρο στον εαυτό του μια Φεράρι. Μόνο 700.000 δολάρια.

Ας δούμε ξεχωριστά πράγματα για τον μεγάλο Ζλάταν

Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Δεν θες να τον τσαντίσεις, γιατί μετά θα το μετανιώσεις

Αν ο Ζλάταν αγαπάει κάτι πολύ μετά τον εαυτό του, τότε αυτό σίγουρα είναι τα γρήγορα αυτοκίνητα. Αυτό είναι κάτι άλλωστε που δεν το κρύβει: “Μου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά κάποιες φορές η αλήθεια είναι πως οδηγώ σαν μανιακός”.

Όσον αφορά την αγαπημένη του μάρκα, αυτή δεν είναι άλλη από τη Ferrari.

Εκτός από τα γκολ και το ταλέντο, αυτό που έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα Ζλάταν, σίγουρα είναι οι ατάκες του. Ο αλαζονικός και συνάμα πανέξυπνος Σουηδός έχει πάντα κάτι να απαντήσει στους δημοσιογράφους που θα κάνει “αίσθηση”. Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες που μας έχει προσφέρει:

Η απάντησή του σε ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου, στο αν είναι ομοφυλόφιλος: “Έλα σπίτι μου μαζί με την αδερφή σου και θα δεις αν είμαι”.

Ερωτώμενος γιατί έχει ουλές στο πρόσωπο“Λοιπόν αυτό δεν το ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις την γυναίκα σου γι’ αυτό”.

Απαντώντας στην κριτική του Νορβηγού, Τζον Κάριου, για το στυλ παιχνιδιού του“Αυτά που κάνει ο Κάριου με μια μπάλα ποδοσφαίρου, μπορώ να τα κάνω με ένα πορτοκάλι”.

Το δώρο γενεθλίων στη γυναίκα του“Τίποτα δεν της πήρα για τα γενέθλια. Αφού ήδη έχει τον Ζλάταν”.

Οι πρώτες μέρες στη Γαλλία: “Ψάχνουμε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Αν δεν βρούμε τίποτα, τότε απλά θα αγοράσω το ξενοδοχείο”.

HD wallpaper: man in black robe holding wand illustration, Zlatan Ibrahimovic | Wallpaper Flare

Ζλάταν vs Λίβερπουλ“Πρώτα πήγα αριστερά, πήγε κι αυτός. Μετά πήγα δεξιά, το έκανε κι αυτός επίσης. Μετά πήγα ξανά αριστερά κι ο αμυντικός της Λίβερπουλ πήγε να αγοράσει ένα χοτ-ντογκ”.

Το Μουντιάλ του 2014: “Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα δεν αξίζει να το δείτε, άρα ποιο το νόημα να περιμένετε όλοι το Μουντιάλ”.

Η Άρσεναλ και το δοκιμαστικό: “Την απέρριψα. Ο Ζλάταν δεν πηγαίνει σε οντισιόν”.

Το στυλ παιχνιδιού του: “Είναι το Ζλάταν-style”.

Αν μετανιώνει για κάτι στη ζωή του: ” Έχω γεννηθεί για να είμαι ο Ζλάταν, ήταν το πεπρωμένο μου να έχω τη ζωή που έχω, οπότε δεν μπορώ να μετανιώνω για κάτι”.

Download wallpapers Zlatan Ibrahimovic, HDR, match, AC Milan, Swedish footballers, soccer, Serie A, Ibrahimovic, Rossoneri, Ibra, football, Milan FC, Italy, Zlatan Ibrahimovic Milan for desktop free. Pictures for desktop free

Έχει πει για τους προπονητές του

Για τον Ζοζέ Μουρίνιο: “Κατάφερε να με μεταμορφώσει από γατάκι σε τίγρη. Έβγαλε το φονικό ένστικτο από μέσα μου. Θα μπορούσα να πεθάνω για τον Μουρίνιο. Μπορεί να ελέγξει τα αποδυτήρια και να κουμαντάρει τους σταρ της ομάδας. Όταν έφυγα από τη Μπαρτσελόνα ήθελα να πάω στη Ρεάλ του Μουρίνιο για να εκδικηθώ τον Γκουαρδιόλα”.

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα: “Όταν αγοράζεις τον Ζλάταν, είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari. Όταν οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι πρέπει να του βάζεις και το καλύτερο καύσιμο, να πηγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και να το σπαταλάς όλο. Ο Γκουαρντιόλα μου έβαζε απλή βενζίνη και με πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή. Αν αυτό ήθελε από την αρχή τότε ας αγόραζε ένα Fiat”.

Για τον Κάρλο Αντσελότι: “Ο Αντσελότι είναι φανταστικός προπονητής. Τον θεωρώ κάτι σαν πατέρα μου”.

Αδυναμία του ο Ρονάλντο (Ο κανονικός)

Ποτέ δεν έχει κρύψει τη λατρεία του για τον βραζιλιάνο, “τον αληθινό” όπως λέει ο ίδιος, Ρονάλντο. Αυτός ήταν ο ποδοσφαιριστής που θαύμαζε από μικρός, που τον είχα αφίσες στον δωμάτιό του και που ήθελε να του μοιάσει.

ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, εγωιστής, αλαζόνας, “κακό παιδί”, έχει και μια άλλη πλευρά που λίγοι ξέρουν. Μπορεί πλέον να βγάζει πολλά χρήματα και να είναι αναγνωρίσιμος σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης αλλά ποτέ δεν ξέχασε από που ξεκίνησε. Όποτε έχει χρόνο θα ταξιδέψει μέχρι το Μάλμε για να συναντήσει και πάλι φίλους και συγγενείς. Έχει ένα απίστευτο δέσιμο με τον τόπο του, τη γειτονιά του. Έχει βοηθήσει μάλιστα με δικά του χρήματα το Ρόζενγκαρντ.

Έφτιαξε ένα καινούργιο υπερσύγχρονο γήπεδο, ακριβώς στο σημείο που συνήθιζε να παίζει ποδόσφαιρο όταν ήταν μικρός. Ο δήμος προς τιμήν του ονόμασε το γηπεδάκι “Zlatan Court”, ενώ στην είσοδο του Ρόζενγκαρντ (που πλέον έχει συγχωνευτεί με το Όστερ) υπάρχει μια επιγραφή στην οποία αναφέρεται πως αυτή είναι η πόλη του Ζλάταν.

Όταν συγκλόνισε τον κόσμο

Η κίνηση όμως που κατάφερε να συγκλονίσει όλη την υφήλιο έγινε τον περασμένο Φλεβάρη κόντρα στην Καέν. Ο πανηγυρισμός του Ζλάταν στο γκολ του στο ματς της Παρί με την Καέν μόνο τυχαίως δεν ήταν. Ο Σουηδός έβγαλε την μπλούζα του δείχνοντας σε όλο το κοινό τα δεκάδες νέα τατουάζ που κοσμούσαν το σώμα του, με πολλούς να αναρωτιούνται πότε πρόλαβε να τα κάνει.

Η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια λίγες ώρες μετά. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ έκανε προσωρινά τατουάζ (henna) 50 ονόματα ατόμων που πεθαίνουν από ασιτία προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του προγράμματος.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του World Food Programme: “Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στο ματς της Παρί με την Καέν στο Παρκ Ντε Πρενς, πολλοί ποδοσφαιριστές έκαναν απλά την δουλειά τους. Για τον Ζλάταν όμως ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της ζωής του. Κάτω από την φανέλα του είχε τατουάζ από 50 διαφορετικά ονόματα. Ονόματα ανθρώπων που ποτέ δεν είχε γνωρίσει αλλά ήθελε να τους έχει κοντά. Ονόματα μερικών από τους 805.000.000 ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα καθημερινά.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα πρωτοσέλιδα, αλλά η ασιτία είναι ο νούμερο ένα αιτία για θανάτους διεθνώς. Αυτή η εκστρατεία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα επισιτισμού, είναι για να καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν αυτό που χρειάζονται και να σωθούν ζωές”.

Το VIDEO της ιστορίας αυτής έγινε viral και η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Η εικόνα του Ζλάταν για πολλούς άλλαξε. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Ιμπραχίμοβιτς στο VIDEO που παρουσίασε: “Θέλω κάθε φορά που θυμούνται εμένα, να θυμούνται κι αυτούς τους ανθρώπους”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι