Είναι ο Βλάχοβιτς ο... Χάαλαντ "των φτωχών";

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή του χειμώνα, αφού πέρα από το κόστος της, έφερε και τη δική του προσωπική σφραγίδα. Πήρε τη φανέλα που άφησε ελεύθερη ο Κριστιάνο Ρονάλντο και βοήθησε σημαντικά στο να τερματίσει 4η ομάδα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Champions League.

Μην ξεχνάμε ότι ότι πέτυχε έγινε σε μια πολύ μέτρια χρονιά της Γιουβέντους. Γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Μιλώντας στο περιοδικό Icon δήλωσε “εθισμένος” με τα γκολ:

“Είναι κάτι που με γεμίζει. Όταν δεν νιώθω αυτό το συναίσθημα μετά το παιχνίδι αισθάνομαι άδειος. Όταν σκοράρω, όμως, πετάω. Νιώθω στον έβδομο ουρανό. Και μετά το θέλεις πάλι και μετά πάλι, και θέλεις να ζήσεις ξανά και ξανά αυτό το συναίσθημα με κάθε κόστος. Είναι ένας εθισμός που σε διεγείρει ανά πάσα στιγμή. Είναι αυτό για το οποίο ζω”, τόνισε ο 22χρονος και πρόσθεσε:

“Είμαι αφιερωμένος στο ποδόσφαιρο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Όταν πάω σπίτι τι κάνω; Βλέπω άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κοιτάζω να διασκεδάζω, να χαλαρώνω, αλλά και να μαθαίνω και να βελτιώνομαι. Παρατηρώ πράγματα, τα αναλύω και σκέφτομαι “Θα μπορούσα να είχα κάνει αυτό ή εκείνο”.

Πριν αρκετό καιρός είχαμε γράψει τα παρακάτω για το αστέρι της Γιουβέντους.

Είναι ο Βλάχοβιτς ο… Χάαλαντ “των φτωχών”;

Χάρη, φυσικά και στον τότε μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, (πρόσφατα απεβίωσε) ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε καταφέρει και, στα χαρτιά, “τζίραρε” απίθανα ποσά για την μεταγραφή του. To Transfemakt τον κοστολογούσε στα 150.000.000.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Νορβηγός στράικερ είναι εξαιρετικά ικανός. Σε μεγάλες κατηγορίες και ευρωπαϊκά ματς έχει γράψει και έχει κάνει παπάδες, Πολλά ρεκόρ που του ανήκουν πλέον και ακόμα είναι στην αρχή.

Κοστίζει, άραγε τα… μισά του Έρλινγκ ο Ντούσαν;

Από τα πανω από 100 εγχώρια γκολ του, ο Χάαλαντ έχει βάλει τα 49 στα όχι και τόσο… εντυπωσιακά πρωταθλήματα και Κύπελλα της Νορβηγίας (Μάλμε) και της Αυστρίας (Σάλτσμπουργκ). Και τα υπόλοιπα, στις άμυνες της Μπουντεσλίγκα -με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στη χώρα της, να παίζει ολόκληρη μόνο για εκείνον.

Απ’ την άλλη, η Γιουβέντους έδωσε 70.000.000 για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς -μπορεί να φτάσουν και τα 81, συνολικά. Στα 70 τον κοστολογεί και το Transermarkt. Είναι όμως -λιγότερο κι από- “μισός Χάαλαντ” ο Βλάχοβιτς; Για να δούμε…

Ο Σέρβος μόλις έκλεισε τα 22. Στις 28 Ιανουαρίου, συγκεκριμένα, ενώ ο Έρλγινγκ θα τα κλείσει στις 21 Ιουλίου. Συνεπώς, ηλικιακά είναι το ίδιο πράγμα. Ο Χάαλαντ είναι θεριό, 1μ94. Αλλά κι ο Βλάχοβιτς, θεριό είναι, στα 1μ90. Και πάμε σε κάτι ακόμη, ενδιαφέρον.

Σόρυ, “Βιόλα” μου, αλλά Ντόρτμουντ δεν είσαι…

Ας αφήσουμε έξω το σερβικό πρωτάθλημα. Ο Βλάχοβιτς ντεμπουτάρισε στη Serie Α στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018. Από τότε έχει γράψει 45 γκολ σε 99 συμμετοχές. Μόνο που τα 44 απ’ αυτά, σε 98 συμμετοχές (49 σε 108 στο σύνολο) τα πέτυχε με τη Φιορεντίνα.

Τώρα, να μας συγχωρέσουν οι φίλοι των “βιόλα”, αλλά να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Η Φιορεντίνα δεν είναι για τη Serie A αυτό που είναι η Ντόρτμουντ για τη Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα της Φλωρεντίας ήταν 16η το 2018-19, 10η το 2019-20 και 13η το 2020-21. Εφέτος, εξαιτίας και των 17 γκολ σε 21 ματς του Βλάχοβιτς, είναι 8η. Και βέβαια, για έξοδο στην Ευρώπη, ούτε λόγος να γίνεται.

Με άλλα λόγια, ο Βλάχοβιτς έβαλε στη Serie A με τις σφιχτές άμυνες, 44 γκολ σε 98 ματς με μια μικρομεσαία ομάδα. Μια ομάδα που πολύ σπάνια και απέναντι σε λίγες αντιπάλους θα παίξει ποδόσφαιρο κατοχής ή θα κοιτάξει να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

12 βαθμούς μόνος του εφέτος για τη Φιορεντίνα

Εφέτος κέρδισε “μόνος” του την Αταλάντα (2 γκολ στο 1-2), την Ουντινέζε (το γκολ στο 0-1) και την Σπέτσια (3 γκολ στο 3-0), ενώ είχε γκολ και ασίστ στο 2-2 με τη Σασουόλο! Α και όλα αυτά υπό συνεχή γκρίνια και μουρμούρα και… κατάρες από την κερκίδα, να σημειώσουμε επίσης.

Στην πρεμιέρα του με τη Γιούβε, σκόραρε ένα σπουδαίο γκολ και έδειξε ότι δε θα χρειαστεί κανένα χρόνο προσαρμογής σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο κλαμπ με πολύ υψηλότερες απαιτήσεις Με άλλα λόγια, οι ψυχροί αριθμοί ίσως δε μας λένε εδώ όλη την αλήθεια.

Και η αλήθεια να είναι ότι η Γιουβέντους μπορεί να έκανε το ντιλ της πενταετίας με τον Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος έχει όλα τα προσόντα να αναδειχθεί όχι σε “Χάαλαντ των φτωχών”, αλλά στον παίκτη που θα αλλάξει τα πάντα στην “αναιμική” ως τώρα επίθεση της Γιούβε.

Στο τέλος ο λογαριασμός…

Μέχρι την άφιξη του Βλάχοβιτς, η Γιουβέντους είχε μόλις 34 γκολ. Λιγότερα όχι μόνο από ‘Ίντερ, Νάπολι και Μίλαν, που προπορεύονται, αλλά και από Αταλάντα, Λάτσιο, Ρόμα, Φιορεντίνα, Βερόνα...  Στο τέλος της σεζόν ο λογαριασμός δείχνει ότι η “Μεγάλη Κυρία” πέτυχε κέντρο με τον Σέρβο.

Στο ποδόσφαιρο, τα πάντα τα κρίνει ο χρόνος. Σε μια ομάδα όπως η Γιούβε ο Βλάχοβιτς μπορεί να δει κι εκείνος σε μια δυό σεζόν κάνα “μαγικό” νούμερο δίπλα στο όνομά του, στα Trasnfermarkt αυτού του κόσμου. (Αλήθεια, τώρα που το καλοσκέφτεται κανείς: Αν έπαιζε στη… Ντόρτμουντ από το ’18 ως τώρα ο Σέρβος, ποιο θα ήταν ήδη, άραγε, αυτό το νούμερο;)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ