Εκπληκτικό ξεκίνημα σε Ιταλία και Ευρώπη έχουν κάνει οι "παρτενοπέι", που δικαιούνται να κάνουν μεγάλα όνειρα εφέτος, εάν αυτή η ενέργεια, αλλά και αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα που βγάζουν στο γήπεδο, έχει συνέχεια...

Τούρμπο η Νάπολι: Σήκω… Ντιέγκο να μας δεις! Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, αν έπιανες οπαδό των “παρτενοπέι” από τη μύτη… θα έσκαγε! Η ομάδα είχε χωρίσει δρόμους με τους εμβληματικούς Λορέντσο Ινσίνιε και Ντρις Μέρτενς. Ο Καλιντού Κουλιμπαλί είχε φύγει για την Τσέλσι. Ο Φαμπιάν Ρουίθ για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις τα άκουγε χοντρά από παντού. “Ποιός είναι αυτός ο Κβαρατσχέλια, γιατί η Φούλαμ δίνει τον Ανγκισά με 15.000.000 αν έχει αξία 30, σιγά τον Ρασπαντόρι μπροστά σ’ έναν Ινσίνιε…”. Και ούτω καθεξής…



Δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα μέχρι στιγμής σε Ιταλία και Ευρώπη!

Σήμερα, ούτε δυό μήνες μετά την έναρξη της σεζόν η Νάπολι δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα, στη Serie A. Έχει έξι νίκες -μεταξύ τους και κατά της πρωταθλήτριας Μίλαν εκτός έδρας- και δύο ισοπαλίες. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ μετράει 3 σερί νίκες με τρία γκολ και πάνω. τεσσάρα στην περσινή φιναλίστ Λίβερπουλ, αλλά και εξάρα εκτός έδρας κατά του Άγιαξ. Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια είναι ήδη σύνθημα στο στόμα της κερκίδας. Ο Φρανκ Ανγκισά είναι ένα θεριό στο κέντρο που καταπίνει χιλιόμετρα, αλλά και… αντιπάλους, άμα λάχει. Ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι… πήρε μπρος και άντε να δούμε πού θα σταματήσει πια. Ακόμη και ο Τζιοβάνι Σιμεόνε είναι μάτς με το ματς καλύτερος.



Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι βγάζει λαγούς απ’ το καπέλο. Η Νάπολι παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, φουλ επιθετικό, αλλά και καθόλου αφελές αμυντικά. Και παίρνει αποτελέσματα βγάζοντας στο γήπεδο απίστευτη ενέργεια, εντυπωσιακούς αυτοματισμούς και πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση. Στο ματς με τον Άγιαξ έκανε το 1-0, 1-6. Είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του “Αίαντα” στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της Νάπολι, ever.

Με την Ελλάς Βερόνα έκανε το 1-0, 1-2 και το 2-2, 2-5 στο τέλος! Στη Ρώμη, το 1-0 έγινε 1-2 απέναντι στη Λάτσιο. Αυτό δείχνει μια ομάδα που η ψυχολογία της είναι στα ύψη και τα αποδυτήριά της σφύζουν από υγεία και συναδελφικότητα.

Πρώτη και -ως τώρα- καλύτερη στη Serie A

Η Νάπολι είναι πρώτη στη Serie A (ισόβαθμη με την επίσης εντυπωσιακή, εφέτος, Αταλάντα), αλλά με την καλύτερη επίθεση και τη 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ο Ντε Λαουρέντις… τα ακούει, βεβαίως και πάλι, αλλά λίγο και στο πλαίσιο της… παράδοσης. Όμως, σε γενικές γραμμές, ο κόσμος είναι εντυπωσιασμένος απ’ αυτό που βλέπει και στο πλάι της ομάδας. Στο ματς με την Τορίνο έκανε ρεκόρ εισιτηρίων ως τώρα (40.000) στο πρωτάθλημα. Και, φυσικά, στο ματς με τον Άγιαξ, στις 12 του μηνός, το Στάδιο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” θα έχει μέσα όλους όσους χωράει (54.700), 6.000 περισσότερους, δηλαδή, απ’ όσους στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Λίβερπουλ.

Ποιος να της πει ότι δε μπορεί να κάνει μεγάλα όνειρα;

Το εκπληκτικό πόστερ του Άγιαξ για το χθεσινό ματς, με τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα μπροστά από μια τηλεόραση, στον Παράδεισο, τα λέει όλα για το συναίσθημα που πλυμμηρίζει εφέτος τους φίλους των “παρτενοπέι”. Προς το παρόν, βλέπουν μια ομάδα που και ο αιώνιος ήρωάς τους θα απολάμβανε να παρακολουθεί. Με “μέταλλο”, ταλέντο, αλλά και πάθος.

Πάει για… τίτλο, λοιπόν, εφέτος, η Νάπολι; Πολύ νωρίς, φυσικά, για να το πει κανείς. Και δύσκολη υπόθεση γενικώς. Αλλά με τέτοιο ξεκίνημα, ποιος μπορεί να την αδικήσει αν κάνει μεγάλα όνειρα; Και ποιος μπορεί, συγχρόνως, να πεί ότι είναι αδύνατον να βγουν αληθινά; Μάλλον κανείς…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ