Ένας παίκτης στην... "κοψιά" του Ιμπραΐμοβιτς είναι ό,τι πρέπει για τους "ροσονέρι". Αλλά... δεν κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι. Και γι' αυτό ο Πιόλι έχει βάλει στο μάτι τον στράικερ της Σασουόλο που εφέτος ανέβασε πάρα πολύ τις μετοχές του...

Σκαμάκα: Το… θεριό “αντί-Ζλάταν” της Μίλαν! Ίσως δεν το… δείχνει εκ πρώτης όψεως. Αλλά η ομάδα του Μιλάνου, που πήρε εφέτος το πρώτο της “σκουντέτο” μετά από 11 χρόνια το πήρε με το πιο νεανικό ρόστερ που είχε ποτέ πρωταθλήτρια στην Ιταλία! Ο μέσος όρος ηλικίας της Μίλαν είναι 26 χρονών και 97 ημερών. Κι αυτό, παρότι ο Ολιβιέ Ζιρού -που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τίτλο- κλείνει τα 36 το Σεπτέμβριο. Και, βέβαια, παρότι στο ρόστερ ήταν εφέτος και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που τον Οκτώβριο θα σβήσει  41 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του.

Ο Στέφανο Πιόλι, με προσεκτικές κινήσεις, στήνει μια ομάδα που θα έχει μέλλον. Αλλά η ουσία σ’ αυτή την προσπάθεια είναι το “προσεκτικές”. Ζλάταν και Ολιβέ μπορεί να ανεβάζουν τον μέσο όρο ηλικίας. Αλλά η εμπειρία τους και η ηγετική τους φυσιογνωμία έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στο να πιστέψουν οι πιο νεαροί παίκτες της ομάδας ότι μπορούν να γίνουν πρωταθλητές. Σ’ αυτό, ειδικά ο Σουηδός, με τα ατέλειωτα κατορθώματα και τις απολύτως κορυφαίες παραστάσεις, είναι “μανούλα”.

Ζλάταν

Αλλά ο Ζλάταν έκανε χειρουργείο στο γόνατο και θα δει γήπεδο ξανά, αν το δει κιόλας σε 8 μήνες. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση μπροστά. Κι αν μπορεί να βρει κάτι έστω στην… κοψιά του Ιμπραΐμοβιτς, σε νεαρή ηλικία, μπορεί να ελπίζει ότι, πρόντος και του Σουηδού στην ομάδα να τον καθοδηγεί, θα βγάλει λαγό απ’ το καπέλο.

Ο σχεδόν δίμετρος στράικερ της Σασουόλο…

Αν και δε βγαίνουν και πολλοί “Ζλάταν”, η… κοψιά αυτή υπάρχει! Και ακούει στο όνομα Τζιανλούκα Σκαμάκα. Αρκετά -έως πολύ- τεχνίτης για τα 195 εκατοστά του ύψους του, ο Σκαμάκα έκλεισε τα 23 του την Πρωτοχρονιά. Ανήκει στη Σασουόλο από το 2017. Και μετά από μια σειρά δανεισμών σε Κρεμονέζε, Ζουόλε, Άσκολι και Τζένοα, έπαιξε εφέτος για το σύλλογο όπου ανήκει. Και… έπαιξε μια χαρά.

Με 16 γκολ σε 36 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (18 σε 38, συνολικά και μια ασίστ) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σασουόλο που έσωσε άνετα την κατηγορία -και- εξαιτίας του. Διεθνής από πέρυσι το Σεπτέμβριο, ο Σκαμάκα έχει ανεβάσει την αξία του στα 30.000.000 ευρώ. Αλλά ο σύλλογός του ίσως ζητήσει ακόμη περισσότερα για να τον δώσει από τώρα. Συμβόλαιο έχει ως το 2026, άλλωστε και οι εμφανίσεις του είναι τέτοιες που… καλό και όχι κακό κάνουν στο κασέ του.

Το ενδιαφέρον των πρωταθλητών αποκάλυψε το έγκυρο Calciomercato. Και, σε κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο Σκαμάκα δείχνει πολύ ώριμος για την ηλικία του και έτοιμος να φορέσει πιο βαριά φανέλα. Και ο Πιόλι έδειξε και εφέτος ότι μπορεί να βγάλει το καλύτερο από κάθε παίκτη του.

Ο Ζιρού είναι… περιπτωσάρα και ακόμη και στα 36 του θα είναι και πάλι πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες. Αλλά με Ραφαέλ Λεάο και Τεό Ερνάντεζ από αριστερά και Ζούνιορ Μεσίας από δεξιά, ο τεχνικός της Μίλαν σκέφτεται λογικά ότι ένα… θεριό στο κέντρο της επίθεσης δε μπορεί παρά να είναι από χρήσιμο ως… υπερπολύτιμο για την ομάδα. Με δεδομένο το “σφιχτό” καλεντάρι της σεζόν, τι θα γίνει τελικά, θα φανεί μάλλον σύντομα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι