Ένας απίθανος όρος στο συμβόλαιο του Βάλτερ Ματσάρι με την Κάλιαρι οδηγεί σε μια κατάσταση που, ποδοσφαιρικά, μόνο στην... "ούνα ράτσα" γειτονική Ιταλία μπορεί να συμβεί... Για γέλια και... για απορίες.

Serie A: Απολύεσαι, όπως λέμε… προσλαμβάνεσαι! Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει αίγλη, κόσμο στα γήπεδα, πολύ καλούς παίκτες. Είναι ένα από τα Big5 της ηπείρου μας, με χρηματιστηριακή αξία 4,8 δισ. ευρώ και οι ομάδες του μετρούν 28 μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους (12 Τσάμπιονς Λιγκ,9 Κύπελλα UEFA / Europa League και 7 Κυπελλούχων) κι άλλους 23, πιο μικρούς.

Με άλλα λόγια, πώς λέμε… Σούπερ Λιγκ; Ε, καμία σχέση! Εκτός από το ότι είναι… Ιταλικό. Δηλαδή των Ιταλών. Δηλαδή -μέχρις ενός σημείου- “ούνα φάτσα”. Με την έννοια ότι μερικά “κουφά” και παράξενα που (νομίζεις ότι) μπορείς να συναντήσεις μόνο στην Ελλάδα, δίνουν κι εκεί το παρών τους. Η Serie A έχει κι αυτή τα μικρά και μεγάλα κουσούρια της, ακριβώς επειδή και εκεί όπως κι εδώ ο κόσμος συχνά… παρα-έχει λόγο στα των ομάδων, επειδή η αμφισβήτηση για τη διαιτησία είναι αγαπημένη συνήθεια, επειδή οι “ταξικές” αντιθέσεις μεταξύ Βορρά και Νότου είναι μεγάλες, επειδή, επειδή, επειδή…

Μια απόλυση… “Παΐσιου -σαν επαναπρόσληψη!

Κάπως έτσι, λοιπόν, το πράγμα έφτασε και στην απόλυση… “Παΐσιου” του προπονητή της Κάλιαρι, Βάλτερ Ματσάρι. Μια απόλυση που είναι σαν… επαναπρόσληψη, αλλά είναι απόλυση, εν τέλει! Μη σας μπερδεύουμε άλλο: Ο Ματσάρι πήρε, πέρυσι το Σεπτέμβριο τη θέση του Λεονάρντο Σεμπλίτσι. Τώρα, ο Σεμπλίτσι ήταν αυτός που ανέλαβε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, πέρυσι το Φλεβάρη, από τον Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο. Αλλά κατάφερε, με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες τις τελευταίες 14 αγωνιστικές να την κρατήσει στη Serie A.

Παρά ταύτα, το κακό ξεκίνημα της εφετινής σεζόν (1 ισοπαλία, 2 ήττες) οδήγησε στην απόλυσή του μόλις την 3η αγωνιστική (πώς λέμε Σούπερ Λιγκ; Κάπως έτσι). Ο Ματσάρι θέλησε, λοιπόν, να βάλει έναν έξτρα όρο στο συμβόλαιό του, έτσι, για επιπλέον εξασφάλιση. Σύμφωνα μ’ αυτόν, εάν η ομάδα αποφάσιζε να τον απολύσει ενώ θα ήταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, η συνεργασία τους θα… ανανεωνόταν αυτόματα για ένα ακόμη χρόνο.

Και… μαντέψτε τι έγινε. Μα, φυσικά, το “ούνα ράτσα”. Μετά από 7 ήττες στις 8 τελευταίες αγωνιστικές, η Κάλιαρι αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Ματσάρι. Μόνο που η ομάδα… είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κατά τι, μόλις 2 βαθμούς (28 σε 25 ματς, με τη Σαρλεριτάνα να έχει 26, σε 34 ματς, τη Τζένοα 25 σε 35 ματς και την ουραγό Βενέτσια 22 σε 34 ματς). Παρά ταύτα, όμως, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Άρα, λοιπόν, με το που απολύεται ο Ματσάρι, το συμβόλαιό του ανανεώνεται αυτόματα και, συνεπώς, παίρνει ως αποζ ημίωση και τους μισθούς άλλου ενός χρόνου που… δε θα δουλεύει στην ομάδα. Καλό; Καλό και… ιταλικό -όσο και “ελληνικό”. Με τις υγείες μας!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ