Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά... δε σας λέμε από τώρα πόσους παίκτης της ομάδας του, λένε οι Ιταλοί ότι θέλει να δει σε άλλες ομάδες ο Ζοζέ. Εάν αληθεύουν τα ρεπορτάζ οι αλλαγές θα είναι κοσμογονικές...

Ρόμα: Τα σαρώνει όλα ο Μουρίνιο. Στα… αποδυτήρια! Ε, τι; Άλλωστε, να τα σαρώσει όλα στο γήπεδο είναι χλωμό. Ούτε, βέβαια, ο ίδιος είχε πει κάτι τέτοιο όταν πήρε τα ηνία της ομάδας στα χέρια του. Εκείνη, ήταν ημέρα ενθουσιασμού για τους οπαδούς της Ρόμα. Και κάποιας έκπληξης για τις υπόλοιπες ομάδες.

Είναι αλήθεια ότι οι επαφές των δύο πλευρών ήταν πολύ… διακριτικές. Και όταν ο Special One  έγινε επίσημα ο νέος κόουτς της εφετινής σεζόν, στις 4 Μαϊου του 2021, εχθροί και φίλοι πιάστηκαν στον ύπνο. Τώρα, οκτώ μήνες μετά, κάποιοι είναι έτοιμοι να… χάσουν το δικό τους -ύπνο.

Όλα αυτά βέβαια εάν έχει βάση πρόσφατο ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου που ισχυρίζεται ότι, συνολικά… 21 παίκτες (!) της Ρόμα είτε φεύγουν είτε δε γυρίζουν από τους δανεισμούς τους είτε είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν.

Το 21 είναι… ένα -σοκαριστικό- νούμερο!

Το νούμερο είναι απλά σοκαριστικό. Η Ρόμα έχει συμβόλαιο συνολικά με 50 παίκτες. Στη βασική ομάδα είναι 26. Και 8 είναι στην “Πριμαβέρα”, όπως ο Δημήτρης Κεραμίτσης (στο video η παρθενική συμμετοχή του).  Οι υπόλοιποι 16 είναι σε δανεισμό -όλοι μέχρι τον Ιούνιο.

Θεωρητικά, λοιπόν, ο Μουρίνιο μπορεί όντως, αν θέλει, να απομακρύνει 21 παίκτες και να μην έχει ανάγκη και καμία… μεταγραφή, άμα λάχει. Αλλά, φυσικά, πώς να λάχει κάτι τέτοιο; Ο Πορτογάλος έδωσε χέρια για 3 χρόνια με την ομάδα. Και από την αρχή ήταν φανερό ότι στο πνεύμα της συνεργασίας ήταν η ανανέωση και η αναμόρφωσή της.

Αλλά το ρεπορτάζ της Κοριέρε ντέλο Σπορτ δε μιλάει για ανανέωση ή αναμόρφωση. Μιλάει για… διάλυση, κανονικά. Σύμφωνα μ’ αυτό δύο από τους δανεικούς, οι Τζάστιν Κλάιφερτ και Αλεσάντρο Φλορέντσι θα πουν αντίο και θα πουληθούν -ίσως και σε Νις και Μίλαν όπου βρίσκονται τώρα.

Μια δεκάδα ακόμη σίγουρα (;) φευγάτων κι άλλοι 9 ίσως…

Από κει και πέρα, όμως… ορυμαγδός! Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πεδίο… πιθανοσίγουροι για αποχώρηση είναι μια δεκάδα! Είναι οι  Χένρικ Μχιταριάν, Φέλιξ Αφένα-Γκιαν, Κάρλες Πέρες,  Ντάβιντε Σαντόν, Αμαντού Ντιαβαρά, Εντοάρντο Μπόβε, Ντανιέλ Φουζάτο, Γκονσάλο Βιγιάρ, Εμπρίμα Νταμπρόε και Νίκολα Ζαλέφσκι!

Η εφημερίδα ωστόσο δε σταματά εκεί, αλλά λέει ότι… και ο Μουρίνιο ίσως δε σταματήσει εκεί. Έχει το απόλυτο ΟΚ από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες να κάνει ό,τι νομίζει. Και γι’ αυτό, αν το αποφασίσει, ίσως φύγουν και άλλοι 9! Είναι οι  Μπρίαν Κριστάντε, Ρικ Κάρσντορπ, Ελντόρ Σομουρόντοβ, Στέφαν Ελ Σαράουι, Ρότζερ Ιμπάνιες, Ματίας Βίνια, Μαράς Κουμπούλα, Ζορντάν Βερετού και Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς,

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα -ακόμη και- για τον Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι μεγάλο παιδί πια. Στις 26 Ιανουαρίου εφέτος έκλεισε τα 59 του. Και στις 21 Σεπτεμβρίου πέρυσι, στο ματς με τη Σασουόλο έκλεισε και τα 1.000 παιχνίδια ως προπονητής. Τι έχει στο μυαλό του, δεν μπορεί να ξέρει κανείς.

Η Ρόμα έχει 21 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και 14 να πάρει -έστω ένα- Κύπελλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει ανάγκη από ένα νέο πρόσωπο. Αλλά αν για να γίνει αυτό χρειάζεται να αλλάξουν… 21 πρόσωπα, δε μιλάμε για ανανέωση, αλλά για χτίσιμο μιας ομάδας από το μηδέν. Το έχει ξανακάνει. Αλλά δεν παύει να είναι ένα στοίχημα. Πολύ μεγάλο, ακόμη και για έναν Special One…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι