Η... μανία που έχει πιάσει τους Αμερικανούς με τις ιταλικές ποδοσφαιρικές ομάδες συνεχίζεται. Στο "στόχαστρο" μπήκε τώρα η Ίντερ. Αλλά οι Κινέζοι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν προσφορά 900.000.000 ευρώ. Προς το παρόν...

“No” της Ίντερ στα 900 “χαρτιά” από USA μεριά! Ότι έχουν πάθει μια ψύχωση τα αμερικανικά κεφάλαια με τις ιταλικές ομάδες, το είπαμε και τις προάλλες. Ήδη, το δολάριο έχει αγοράσει στη χώρα Ρόμα, Μίλαν, Τζένοα, Βενέτσια, Σπέτσια, Φιορεντίνα και, πλέον, Αταλάντα επίσης.

Ε, τώρα, έφτασε η ώρα να ακούσει το… κουδούνι της εξώπορτας και η Ίντερ. Ήταν ένας -άγνωστο ακόμη ποιος- θείος από το Αμέρικα, γράφει η Τουτοσπόρτ. Και αντί για σοκολατάκια και λελούδια, κρατούσε… 900.000.000 ευρώ για την πλειοψηφία των μετοχών.

Οικονομικοί κύκλοι στην Ιταλία επιβεβαιώνουν ότι όντως υπάρχει σοβαρό αμερικανικό ενδιαφέρον και για την άλλη ομάδα του Μιλάνου -ειδικά αφού το σχέδιο για το νέο κοινό της γήπεδο με τη Μίλαν πήρε έγκριση και προχωράει πλέον κανονικά.

Η Ίντερ δεν είναι σε ίδια θέση με τη Μίλαν του Γιονγκχόνγκ

Βέβαια η Ίντερ δεν είναι στην ίδια θέση που ήταν η Μίλαν όταν ο Κινέζος ιδιοκτήτης της πούλησε στους Αμερικανούς. Ο Λι Γιονγκχόνγκ είχε χρέος μέχρι τ’ αυτιά στο fund του Έλιοτ, διότι η επιχείρηση real estate του, στην Κίνα, πήγαινε απ’ το κακό στο χειρότερο. Οι Κινέζοι της Ίντερ, όμως, είναι άλλου είδους.

Η Suning, που έχει την ιδιοκτησία της ομάδας, έχει ως δικό της μεγαλύτερο μέτοχο τον τερατώδη όμιλο της Alibaba , που πέρυσι τζιράρισε 100 δισ. δολλάρια. Η ίδια η Suning, είναι στο Νο 328 των 500 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Λόγω πανδημίας είδε μια μεγάλη πτώση στα κέρδη της το 2020 (για πέρυσι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία). Αλλά και πάλι εκλεισε τη χρονιά με πάνω από 1 δισ. δολάρια στο “+”. H… ήττα από τη Σασουόλο, μάλλον δεν αρκεί για να θέλει να ξεφορτωθεί την ομάδα…

Οι Κινέζοι θέλουν στρατηγικό συνεργάτη, όχι να φύγουν…

Το να θέλουν να πουν αντίο στην Ίντερ οι Κινέζοι, λοιπόν, δεν είναι αυτή τη στιγμή πιθανόν. Γι’ αυτό και είπαν “όχι” στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Πρόσφατα, άλλωστε, ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Αλεσάντρο Αντονέλο δήλωσε στους Financial Times ότι η Suning έχει την πρόθεση να κρατήσει τις μετοχές της.

Σαν Σίρο

Ενόψει εξόδων για το νέο γήπεδο, όμως (στην Ίντερ αναλογούν περί τα 600.000.000 ευρώ για το έργο), είναι αρκετά πιθανόν να θέλουν στρατηγικό συνεργάτη. Και γι’ αυτό οι επαφές δεν “κόπηκαν” με το μαχαίρι.

Πηγές από την Ιταλία λένε ότι οι Αμερικανοί (εξακολουθούν και) δείχνουν ως τώρα ενδιαφέρον μόνο για αγορά και όχι για συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση. Για να πει “ναι” όμως στην προσφορά τους η Suning, μάλλον θα πρέπει να ανέβουν σε άλλα, υψηλότερα νούμερα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ