Η Σασουόλο έχει τον τρόπο της -λέγεται Τζιοβάνι Ρόσι- να πουλάει ακριβά. Αλλά το ντιλ που πάει να κάνει τώρα με τους πρωταθλητές Γαλλίας για τον 23χρονο Ιταλό "Ιμπραΐμοβιτς", είναι πολύ μεγάλο, ακόμη και για τα στάνταρ της...

Παρί: Σκαμάκα ως… “Ζλάταν των ‘φτωχών'”; Με το τέλος του πρωταθλήματος ήδη, το Calciomercato ήταν που έγραφε ότι η Μίλαν θα κινηθεί δυνατά για τον σέντερ φορ της Σασουόλο, με την “κοψιά” του Ιμπραΐμοβιτς. Μετά από λίγο, οι Ιταλοί έβαζαν στο παιχνίδι και τη Γιουβέντους, αλλά και την Ίντερ. Και μάλιστα με ποσά της τάξης των 40.000.000 ευρώ, +30% μεγαλύτερα από τη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη, που είναι στα 30.000.000 ευρώ. Και, πριν από λίγες μέρες… να ‘σου και η Παρί Σεν Ζερμέν στην υπόθεση, έτσι απ’ το πουθενά…

Τώρα, κοιτάξτε τι γίνεται. Ο Τζιοβάνι Ρόσι, τεχνικός διευθυντής της Σασουόλο, δεν είχε καθόλου αξιοσημείωτη καριέρα ως παίκτης. Από το 2010 ως το 2013, όμως, ήταν μάνατζερ στις Ακαδημίες της Γιουβέντους. Και απ’ αυτό το πόστο έκανε πολύ καλές γνωριμίες. Μεταξύ τους και με επιφανείς εκπροσώπους των ιταλικών ΜΜΕ. Στην Ιταλία είναι κοινό μυστικό ότι ένας παίκτης, π.χ. του “7”, αν παίζει στη Σασουόλο θα πλασάρεται απ’ τα μίντια ως του “8” ή του “9”. Ή, τέλος πάντων, ως κάποιος με μεγάλη προοπτική να φτάσει ψηλά. Οπότε, ακόμη κι αυτό το “30.000.000” πλάι στο όνομα του Σκαμάκα μοιάζει… “πληθωριστικό”. Γενναιόδωρο τέλος πάντων. Αλλά… τα κάνει αυτά ο Τζιοβάνι.

Ο Ρόσι… έχει τον τρόπο του να πουλάει ακριβά!

Επί Ρόσι, στις δύο θητείες του εκεί (η πρώτη ήταν από το 2013 ως το 2017), η Σασουόλο έχει κάνει τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της. Στέφανο Σένσι (Ίντερ, 25.000.000), Ζερεμί Μπογκά (Αταλάντα, 22.000.000), Ματέο Πολιτάνο (Ίντερ, 21.100.000), Μερίχ Ντεμιράλ (Γιουβέντους, 19.500.000), Σιμόνε Ζάζα (Γιουβέντους, 18.000.000) Άλφρεντ Ντάνκαν (Φιορεντίνα 15.000.000), Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ (Ρόμα, 15.000.000) αλλά, βεβαίως και Σίμε Βρσάλικο (Ατλέτικο Μαδρίτης, 14.000.000) είναι κάποιες από τις επιτυχίες του Ρόσι.

Οι περισσότεροι απ’ τους πιο πάνω δόθηκαν σε “τσιμπημένη” τιμή σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τους αξία. Και λίγοι τη δικαίωσαν στην πράξη. Τώρα, όμως, με τον Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο Ρόσι πάει να κάνει το deal του αιώνα για την ομάδα. Διότι είπαμε: πάντα κρατάς μικρό καλάθι όταν ακούς ότι Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους το σκέφτονται να δώσουν 40.000.000 για έναν παίκτη της Σασουόλο. Κι όταν μπαίνει στο παιχνίδι και η Παρί, το μυαλό όλων πάει στο ότι ο Ρόσι κάνει τα “μαγικά” του για να ανεβάσει την τιμή.

Θα είναι έκπληξη ακόμη και για τον… προπονητή του!

Όμως, αν και είναι αλήθεια ότι σε Μιλάνο και Τορίνο σκέψη για τέτοια ποσά για τον Σκαμάκα δεν πέρασε κάν από το μυαλό των υπεύθυνων των ομάδων, η περίπτωση της Παρί δείχνει να είναι αληθινή! Μάλιστα, όπως γράφουν τα ρεπορτάζ, η Σασουόλο (δηλαδή ο Ρόσι) το έφτασε στα… 50.000.000 το ποσό. Αλλά τελικά θα πει ΟΚ στα 40.000.000, λέει και το deal θα κλείσει σύντομα. Θα είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για τη Σασουόλο. Και έκπληξη… ακόμη και για τον προπονητή της, Αλέσιο Ντιονίζι.

Ένας ψηλός… όχι (τόσο πολύ, ακόμη) καλός στο ψηλό παιχνίδι…

Ο Σκαμάκα, έκλεισε την πρωτοχρονιά τα 23 του. Έχει μπόι 195 εκατοστά, αλλά μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Ντιονίζι έλεγε ότι “θέλει ακόμη βελτίωση στο ψηλό παιχνίδι και όταν παίζει με πλάτη στο τέρμα”. Κι ακόμη, ότι “μισό πρωτάθλημα δεν αρκεί” (ότι έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δηλαδή). Όπως επίσης και ότι προς το παρόν “δεν αξίζει όλους αυτούς τους επαίνους”. Τίποτε απ’ αυτά όμως -σύμφωνα πάντοτε με τους Ιταλούς- δε δείχνει να πτοεί την Παρί.

Ο Σκαμάκα ανήκει στη Σασουόλο από το 2017. Αλλά από τότε πήγε δανεικός σε Κρεμονέζε, Ζουόλε, Άσκολι και Τζένοα. Η σεζόν που μας πέρασε ήταν η πρώτη του για τους “νεροβέρντι”. Την έκλεισε ως πρώτος σκόρερ της, με 16 γκολ σε 36 ματς στη Serie A. Από πέρυσι το Σεπτέμβριο είναι και διεθνής. Η Παρί πρέπει να πιστεύει πολύ στην εξέλιξή του για να δώσει 40.000.000 για την απόκτησή του. Αλλά… και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί. Τι στο καλό, κιόλας; Σάμπως, λεφτά δεν έχει;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι