Ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο του και μπόρεσε να περάσει στο νεαρό αστέρα τι φτιάχνεται και τι πάνε να πετύχουν. Ουσιαστικά να γράψουν ποδοσφαιρική ιστορία.

Σας το είχαμε γράψει πολύ πρόσφατα και σας το δίνουμε ως οριστικό. Ότι η παιχτούρα και παιδί της Ρόμα Νικολό Ζανιόλο θα μείνει για να ζήσει το όνειρο του με την νέα Ρόμα του Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο του και μπόρεσε να περάσει στο νεαρό αστέρα τι φτιάχνεται και τι πάνε να πετύχουν. Ουσιαστικά να γράψουν ποδοσφαιρική ιστορία.

Να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί με  Ντιμπάλα και Έιμπραχαμ να πετύχουν αυτά που άλλοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν. Μπορεί ο πειρασμός των χρημάτων για την ομάδα, αλλά και για τον ποδοσφαιριστή, αλλά η αλεπού από την Πορτογαλία τους έχει κλείσει τα αφτιά στις σειρήνες του καλοκαιριού.

Η σούπερ-Ρόμα του Ζοζέ, εξιτάρει τον Ζανιόλο!

Το λέγαμε και τις προάλλες, ότι, χωρίς να το “φωνάζει” -είναι και… τα γούρια, βλέπετε, στη μέση- ο Μουρίνιο φτιάχνει εφέτος μια ομάδα που είναι σαφώς μια κλάση παραπάνω από την περσινή. Από τη στιγμή που, μετά τον Πάουλο Ντιμπάλα και τον Νεμάνια Μάτιτς, στη “μηχανή” μπήκε και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ο Special One δικαιούται βάσιμα να πιστεύει ότι έχει ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό και ικανό για μεγάλα πράγματα.

Σ’ αυτό, όπως όλα δείχνουν ως τώρα, μάλλον θα έχει τελικά παρόντα και τον Νικολό Ζανιόλο. Στη Ρώμη, από τη Νέων της Ίντερ, από το 2018, μια μέρα πριν κλείσει τα 19 του (γεν. 2 ιουλίου του 1999), ο 23χρονος πλέον Ιταλός στράικερ νοιώθει, αναπόφευκτα, μέλος της οικογένειας. Κι αυτό (και) επειδή η ομάδα ήταν στο πλευρό του και στους αρκετούς τραυματισμούς του ως τώρα. Αλλά, βέβαια και επειδή με τον Μουρίνιο στον πάγκο γύρισε πάλι στον “αφρό” των συζητήσεων για το ταλέντο του.

Αρκετοί στο κυνήγι του παίκτη, αλλά η Ρόμα βάζει τον πήχη ψηλά…

Μίλαν, γερά η Γιουβέντους και, εδώ και πολλές εβδομάδες, ακόμη πιο γερά η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε θέλουν τον παίκτη. Με τη Ρόμα, ωστόσο, να έχει πολύ ψηλά τον πήχη της τιμής για την παραχώρησή του. Διότι από παραλίγο “χαμένο ταλένο”, χάρη και στον Ζοζέ, ο Ζανιόλο έκλεισε την περασμένη σεζόν με 42 εμφανίσεις, 8 γκολ και 9 ασίστ σε σχεδόν 2.900 αγωνιστικά λεπτά.

Έδειξε ότι όχι απλώς έχει ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ σοβαρά και στο παιχνίδι του. Είναι πλέον ένας πολύτιμος για κάθε ομάδα επιθετικός. Και, φυσικά, δικό του ήταν και το γκολ στον τελικό της Conference απέναντι στη Φέγενορντ, που έφερε για τη Ρόμα τον πρώτο της σοβαρό διεθνή τίτλο. (Διότι το Ιντερσίτις του 1961 δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος…)

Όπως όλα δείχνουν, όμως, δεν είναι μόνο η Ρόμα που διστάζει να αποχωριστεί τον παίκτη -όχι, τουλάχιστον, χωρίς γενναία χρηματική ανταπόδοση. Όσοι είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή λένε ότι και ένας ακόμη λόγος είναι η δική του διστακτικότητα να μην είναι μέλος της εφετινής ομάδας που στήνει ο Ζοζέ.

Η νέα εικόνα στο προφίλ του στο ίνστα είναι ενδεικτική…

Η νέα εικόνα στο προφίλ του στο Ίντσταγκραμ… “φωνάζει” από μακριά “Ρόμα” και δεν πέρασε απαρατήρητη στους φίλους της ομάδας -ο Ζανιόλο έχει 1.400.000 ακολούθους στο ίνστα. Η ερμηνεία που της έδωσαν είναι ότι, παρά τις όποιες ως τώρα συζητήσεις, ο παίκτης νοιώθει “σπίτι” του στους τζιαλορόσι. Και σίγουρα θέλει να είναι κομάτι της προσπάθειας που, με πολλή όρεξη και μεθοδικότητα, έχει ξεκινήσει ο Πορτογάλος προπονητής στην ιταλική πρωτεύουσα.

Φυσικά, υπάρχει ακόμη δρόμος στη μεταγραφική περίοδο. Και ο συνδυασμός Premier και Champions League που σημαίνει η Τότεναμ, είναι πρόκληση για κάθε παίκτη. Ειδικά όταν στην εξίσωση μπει και ο Κόντε.  Ακόμη κι αν ο ίδιος το βλέπει έτσι πάντως, το κάνει… από μέσα του. Προς τα έξω δεν έχει δείξει με κανένα τρόπο ότι θέλει να φύγει, ούτε έχει πιέσει καταστάσεις στο παραμικρό. Έχει αφήσει το όλο θέμα στην ομάδα και μόνο. Και μέχρι στιγμής οι φίλοι της έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι και του χρόνου θα είναι κοντά τους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι