Ξεκίνημα-φωτιά στη Serie A και φουλ για πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας! Δεν είναι και άσχημα για έναν παίκτη 35 ετών και... 363 ημερών, ε; Αλλά η στόφα του σέντερ φορ της Μίλαν είναι τέτοια που αψηφά το χρόνο...

Ολιβιέ Ζιρού: Δεδομένα, πλέον, είναι φαινόμενο! Μια ματιά στη σελίδα του Γάλλου στο Transfermarkt αρκεί για να… γελάσει κανείς με την καρδιά του. Ο πρώτος λόγος είναι η ηλικία. Είναι λέει, 35. Σοβαρά, τώρα; Αν είσαι 35 και… 363 ημερών, δηλαδή (στις 30 Σεπτεμβρίου έχει γενέθλια), είσαι 35 ή 36 -γεμάτα κιόλας; Εμείς λέμε 36. Το άλλο σύντομο ανέκδοτο του site για τον Ζιρού έχει κι αυτό το 3 και το 5 μέσα. Έχει, λέει, αξία 3.500.000 ευρώ. Μισό “χαρτί” παραπάνω από τον… Αχμέντ Χασάν, δηλαδή και 1.500.000 λιγότερο από τον Χένρι Ονιεκούρου! Ο Ζιρού! Που πέρυσι ήταν ο άνθρωπος της χρονιάς για τη Μίλαν. Και εφέτος έχει κάνει ξεκίνημα όχι 36χρονου, αλλά 26χρονου!



Η νίκη εκείνη, μια προσωπική υπόθεση του Γάλλου, ήταν αυτή που πέρυσι άλλαξε τα πάντα στην ψυχολογία της ομάδας. Ως εκείνη την ημέρα του Φλεβάρη, όλοι είχαν ως φαβορί για τον τίτλο την Ίντερ. Αλλά ο Ζιρού είχε διαφορετική άποψη. Με 11 γκολ και 4 ασίστ στη Serie A, πέρυσι, ο αγέραστος και ακούραστος Ζιρού ήταν και αυτός που “σφράγισε” τον τίτλο για τους ροσονέρι, κάνοντας το 0-1 και το 0-2 και κατά της Σασουόλο στο αγωνιώδες φινάλε της σεζόν (0-3 το τελικό σκορ).



Εφέτος, πάλι, λες και ο χρόνος… πάει προς τα πίσω για εκείνον και μόνο, σε 9 ματς και 591 αγωνιστικά λεπτά, μετράει ήδη 5 γκολ για τη Μίλαν. Τέσσερα στο πρωτάθλημα (συν μια ασίστ) κι άλλο ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατά της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του Στέφανο Πιόλι.

Πάει για πρώτος σκόρερ της Εθνική Γαλλίας ever…

Παράλληλα είναι και μια σταθερή επιλογή και του Ντιντιέ Ντεσάν για την Εθνική Γαλλίας. Είχε γκολ και ασίστ για το 2-0 επί της Αυστρίας, στο Nations League πριν από μια βδομάδα. Και θέλει τέσσερα ακόμη γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τρικολόρ! Με άλλα λόγια, επιδόσεις-φαινόμενο, που ανάλογό του έχουμε δει μόνον στον συμπαίκτη του στο Μιλάνο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν σήμερα ότι η Μίλαν σκοπεύει άμεσα να προτείνει στον Ζιρού ανανέωση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2024. Και δε θα έχει καθόλου άδικο. Ο άνθρωπος είναι σκόρερ ολκής, με απαράμιλλο πάθος και μενταλιτέ γνήσιου νικητή! Το έχει δείξει παντού, με αποκορύφωμα, φυσικά, τα 105 γκολ και τις 41 ασίστ του σε 253 ματς με την Άρσεναλ! Όταν πήγε, βέβαια, στο Λονδίνο, δεν ήταν ακόμη ούτε 26 χρονών. Αλλά και… 10 χρόνια μετά, η στόφα του είναι τέτοια που αψηφά την ηλικία. Ο Γάλλος γράφει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και τη γράφει με χρυσά γράμματα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι