Ο Κιάερ κέρδισε κάτι παραπάνω από μια Χρυσή Μπάλα! Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα των υποψηφίων για ένα από τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά βραβεία. Δεν το κέρδισε, φυσικά. Και τι μ’ αυτό, όμως; Πολλοί ποδοσφαιριστές μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν κερδίσει Χρυσή Μπάλα. Πόσοι όμως μπορούν να πουν ότι έσωσαν τη […]

Ο Κιάερ κέρδισε κάτι παραπάνω από μια Χρυσή Μπάλα! Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα των υποψηφίων για ένα από τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά βραβεία. Δεν το κέρδισε, φυσικά. Και τι μ’ αυτό, όμως;

Πολλοί ποδοσφαιριστές μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν κερδίσει Χρυσή Μπάλα. Πόσοι όμως μπορούν να πουν ότι έσωσαν τη ζωή ενός συμπαίκτη τους; Ο Σίμον Κιάερ έγινε το πρόσωπο του EURO, χάρη στην άμεση επέμβασή του όταν κατέρρευσε ο Έρικσεν.

Αποδεικνύοντας τι ακριβώς σημαίνει “αρχηγός” -ή μάλλον, τι ακριβώς πρέπει να σημαίνει- ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν έλαβε ειδική αναγνώριση για το περιστατικό με τον Έρικσεν στην τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για όλους. Κυρίως όμως για τον Σίμον, που, ολοφάνερα, ανακάλεσε στη μνήμη του εκείνες τις δραματικές στιγμές.

“Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας ήρωας”!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, σε ρόλο οικοδεσπότη ήταν επίσης πολύ συγκινητικός στα όσα είπε για τον ‘Έρικσεν:

“Θέλω να χαιρετίσω έναν άνθρωπο που έκανε τη διαφορά εφέτος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ήρωας. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο, είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Για μένα εκείνη ήταν η στιγμή της χρονιάς. Παρακαλώ για το θερμό σας χειροκρότημα. Κυρίες και κύριοι, ο αρχηγός της Δανίας, Σίμον Κιάερ”, είπε ο θρυλικός Ιβοριανός επιθετικός.

Και μετά το, όντως, θερμό χειροκρότημα, ο Ντρογκμπά .  πρόσθεσε: “Κάποιος είπε ότι δε φορούν όλοι οι υπερήρωες κάπα. Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Σίμον Κιάερ. Σ’ ευχαριστούμε”!

“Πρέπει να προχωρήσω πέρα από εκείνη τη στιγμή”

Στις δικές του δηλώσεις, ο Κιάερ δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που περιλήφθηκε στη λίστα των 30 καλύτερων για τη Χρυσή Μπάλα.

“Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου”¨, είπε. “Βρέθηκα σ’ αυτή τη λίστα και νομίζω ότι βοήθησα τη Μίλαν να ξαναβγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εφέτος κυνηγάμε τίτλους. Προσωπικα προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι. Να πηγαίνω μπροστά στην καριέρα μου”.

“Πρέπει να προχωρήσω και πέρα από τη στιγμή εκείνη με τον Έρικσεν. Κι αυτή είναι η κατάλληλη περίσταση. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για το ποιος είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν μου κάνει εντύπωση που έχω φτάσει μέχρι εδώ», είπε ο Κιάερ.


Βαδίζοντας στα 33 του πια -τα κλείνει το Μάρτιο- ο Σίμον Κιάερ μοιάζει να έχει βρει στη Μίλαν τον καλύτερο εαυτό του. Ο 118 (!) φορές διεθνής με τη Δανία θα κλείσει το Γενάρη δυο χρόνια στο Μιλάνο.

Το συμβόλαιό του έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα, θα ανανεωθεί. Αποτελεί εγγύηση στην άμυνα. Και βέβαια, ένα κόσμημα για την ομάδα της Μίλαν. Όντως, ένας υπερήρωας χωρίς κάπα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ