Ο Τζίτζι Μπουφόν είχε παίξει στην Πάρμα με τον μπαμπά, Ενρίκο Κιέζα και τώρα είναι συμπαίκτης με τον γιο, Φεντερίκο Κιέζα. Η Γιουβέντους απέκτησε με διετή δανεισμό τον 22χρονο Ιταλό εξτρέμ, με τη Φιορεντίνα να ανακοινώνει όμως ότι υπάρχει και υποχρεωτική ρήτρα αγοράς για τον ερχόμενο Ιούνιο. Αυτή έχει τοποθετηθεί στα 40 εκατ. ευρώ. Ο […]

Ο Τζίτζι Μπουφόν είχε παίξει στην Πάρμα με τον μπαμπά, Ενρίκο Κιέζα και τώρα είναι συμπαίκτης με τον γιο, Φεντερίκο Κιέζα. Η Γιουβέντους απέκτησε με διετή δανεισμό τον 22χρονο Ιταλό εξτρέμ, με τη Φιορεντίνα να ανακοινώνει όμως ότι υπάρχει και υποχρεωτική ρήτρα αγοράς για τον ερχόμενο Ιούνιο. Αυτή έχει τοποθετηθεί στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο 20χρονος επιθετικός ανήκει αναμφίβολα στα κορυφαία ταλέντα της Serie A και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Με τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα να «βγάζουν μάτι» στο Καμπιονάτο σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού του αλά Άριεν Ρόμπεν.

Ήταν είδωλο για μια ολόκληρη πόλη, αποφάσισε να περάσει τον Ρουβίκωνα, και τώρα δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή. Ο Φεντερίκο Κιέζα ετοιμάζεται στην Γιουβέντους να γίνει ο κορυφαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής. 

Ο πολλά υποσχόμενος γιος του Ανκαι περισσότερο εξτρέμ και λιγότερο επιθετικός από τον πατέρα του, έχοντας ως πρότυπο του τον Ντι Μαρία παρουσιάζεται εξαιρετικός στην κίνηση με την μπάλα, με ώριμη γρήγορη σκέψη που δεν αφήνει στον αντίπαλο περιθώρια αντίδρασης. Παίζοντας ως δεξί και αριστερό εξτρέμ της επιθετικής γραμμής δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. 

Federica Chiesa double helps give Juventus and Andrea Pirlo vital victory  at leaders AC Milan - Eurosport

Η Γιουβέντους τον ήθελε πολύ, ο Πίρλο ακόμα περισσότερο και για τους «μπιανκονέρι» δεν ήταν μια μεταγραφή όπως οι άλλες.

Για να τον κάνουν δικό τους έπρεπε να ελαφρύνουν το μπάτζετ τους, και το γεγονός ότι κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να στείλουν σε Μπάγερν Μονάχου και Λιόν τους Ντάγκλας Κόστα και Ντε Σίλιο έδειχνε ξεκάθαρα πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία τους να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή αυτή. 

Στην Γιουβέντους, παρά το ανεμικό του ξεκίνημα τον πίστευαν, ειδικά ο Πίρλο.

«Ζητάω πολλά από τον Κιεζα. Τα κάνει καλά μέχρι στιγμής. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να έρχεται από την Φιορεντίνα στην Γιουβέντους και να έχεις αμέσως την ίδια επίδραση. Είναι άλλες και διαφορετικές οι απαιτήσεις εδώ. Του πήρε χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά τώρα αρχίζει και δείχνει την αξία του, και μην ξεχνάτε τι βάρος είχε στους ώμους του όταν ήρθε στο J Medical για όλα όσα είχαν ακουστεί για την μεταγραφή του».

Το στοίχημα του Πίρλο ήταν το πως θα καταφέρει να τιθασεύσει την αναρχία του Κιέζα αναδεικνύοντας τα στοιχεία του μέσα από το σύστημα της ομάδας. Και το ματς με την Μίλαν έδειξε το πως μπορείς να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό του. Με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιμπάλα να ανοίγουν χώρους ο Κιέζα θα μεγαλουργήσει.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα