Δυο άνθρωποι, σε κάτι παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα, άλλαξαν τη ζωή του σπουδαίου Αργεντινού. Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική. Και η ζωή του να έχει τελειώσει μόλις στα 3 του χρόνια...

Ντι Μαρία: Ένας “σατανάς” που τον λένε Άγγελο! Στις 14 Φεβρουαρίου του 1988, ο Μιγκέλ ντι Μαρία και η Ντιάνα Χερνάντεζ έφερναν στη ζωή τον μικρό Άνχελ. Τον Άγγελο δηλαδή. Αλλά τρία χρόνια αργότερα, η καρδιά τους πήγε να σπάσει, όταν ο μικρός ξέφυγε από το καρότσι του, βγήκε στον κήπο του σπιτιού τους και… έπεσε στο πηγάδι. Ήταν τα πρώτα λίγα κρίσιμα δευτερόλεπτα στη ζωή του. Οι γονείς του τον έβγαλαν έξω πολύ γρήγορα και γλίτωσε. Αλλά το… σπίτι τους, όχι.

Ο μικρός… “σατανάς” ήταν αεικίνητος! Και… ασταμάτητος στις σκανταλιές και στις ζημιές.  Δεν υπήρχε κάτι που να μην προσπαθήσει να το σπάσει ή να το κλοτσήσει. Μάλλον είχε αυτό που σήμερα ονομάζουμε ΣΕΠΥ: Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα. Αλλά πίσω στις αρχές του 1990, τέτοιοι όροι δεν υπήρχαν. Ο γιατρός στον οποίον πήγαν, τους είπε απλά: “Βάλτε τον να ασχοληθεί μ’ ένα σπορ”. Γεια στο στόμα του και τον ευχαριστούμε θερμά!

Η Ροζάριο τον πήρε από την Τορίτο για… 35 μπάλες!

Εκείνα τα δύο δευτερόλεπτα που πήρε για να ειπωθεί αυτή η φράση ήταν τα πρώτα που δεν έσωσαν, αλλά άλλαξαν τη ζωή του μικρού Ντι Μαρία. Άρχισε να εκτονώνει την υπερκινητικότητά του στην Τορίτο. Και στα 4 του, το ταλέντο του ήταν τέτοιο που για… 35 μπάλες (!), η Ροζάριο Σεντράλ τον πήρε στις Ακαδημίες της. Η ζωή δεν εύκολη για την οικογένεια ντι Μαρία. Οι γονείς του δούλευαν σ’ ένα κοντινό ανθρακωρυχείο. Παπούτσια ποδοσφαίρου μπόρεσαν και του πήραν στα 6. Και μέχρι τα 13 η μητέρα του τον πήγαινε στις προπονήσεις με ποδήλατο, ακόμη και το χειμώνα, μέσα στις λάσπες.

Την ευχαριστούμε, επίσης, θερμά. Κι αυτό επειδή οι απίστευτες ικανότητες του μικρού έφεραν τα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή του και διαμόρφωσαν την καριέρα του. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2005, δυο μήνες πριν κλείσει τα 17 του, ο, μακαρίτης πλέον, “αιώνιος” προπονητής της Ροζάριο, Άνχελο Τούλιο Τοφ, δεν το σκέφτεται πολύ. Στο 70′ αλλάζει τον Εμιλιάνο Βέκιο και βάζει, για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Άνχελ ντι Μαρία.

Μια τεράστια καριέρα σε Μπενφίκα, Ρεάλ και Παρί…

Κατά της Ιντεπεντιέντε, ο ντι Μαρία κάνει την ασίστ στον Μάρκο Ρούμπεν για το 1-2, στο 78′. Και μια πολύ μεγάλη καριέρα ξεκινάει. Τον πλησιάζει η Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και η Άρσεναλ. Όμως οι αυστηροί κανονισμοί για μη κοινοτικούς παίκτες δεν τον φέρνουν από τότε στην Αγγλία. Πηγαίνει, ωστόσο, στην Πορτογαλία και τη Μπενφίκα, το 2007. Παίζει μαζί της  σε 119 ματς, συνολικά (15 γκολ, 28 ασίστ), με τον ίδιο να θυμάται ακόμη τη “ραμπόνα” του κατά της ΑΕΚ, στο Europa League, το 2009.

Αλλα 190 ματς (36 γκολ, 84 ασίστ) θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει 32 (4 γκολ, 12 ασίστ). Αλλά η ομάδα, παρότι έχει δώσει ποσό-ρεκόρ, 75.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, τον πουλάει στο τέλος της σεζόν 2014-15 στην Παρί Σεν Ζερμέν, για 63 εκατομμύρια. Ο λόγος “Ήταν πολύ αδύνατος για να αντέξει την Πρέμιερ”. Η Ντέιλι Τέλεγκραφ τον χαρακτηρίζει “χειρότερη μεταγραφή της σεζόν”. Κούνια που τους κούναγε… Ο “αδύνατος” έκανε 295 εμφανίσεις σε 7 χρόνια στην Παρί. Πέτυχε 93 γκολ και είχε 119 -!- ασίστ)! Είναι ένας, μεγάλος πια, “σατανάς” των γηπέδων, από τους λίγους! Και… συνεχίζει ακάθεκτος στη Γιουβέντους.

Με τα πρώτα του λεφτά σταμάτησε τον πατέρα του από το ανθρακωρυχείο…

Ο “Φιδέο” (“μακαρόνι” σε ελεύθερη μετάφραση, λόγω κοψιάς, στην Αργεντινή), έχει πια 27 τίτλους με τις ομάδες του και, μεταξύ άλλων, με δικό του γκολ στον τελικό με τη Βραζιλία, το περσινό Κόπα Αμέρικα. Έχει 122 εμφανίσεις και 25 γκολ με την Εθνική Αργεντινής. Και ποτέ δεν ξεχνάει τα παιδικά του χρόνια. Πατέρας σήμερα και ο ίδιος, με δύο κόρες, πίσω στο 2007, με τα πρώτα του λεφτά από τη Μπενφίκα “ανάγκασε” τον πατέρα του να σταματήσει τη δουλειά στο ανθρακωρυχείο. Και πήρε σπίτια στους γονείς και τις αδελφές του. Και, φυσικά, αυτοκίνητο στη μητέρα του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ