Ένας όρος στο συμβόλαιο του Ιταλού διεθνούς χαφ, όταν έφυγε από τη Ρόμα για τη Σασουόλο, το 2017, κάνει τώρα τον Μουρίνιο να... τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση. Η απόκτησή του σημαίνει... μ' έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια για την ομάδα...

Ντάβιντε Φρατέζι: Στη Ρόμα με… διπλό όφελος! Πίσω στον Ιούλιο του 2017, ένας παίκτης που από παιδάκι μεγάλωσε στις Ακαδημίες των τζιαλορόσι, έπαιρνε το δρόμο για τη Σασουόλο. Ακόμη τότε δεν είχε κλείσει τα 18 του (γεν. 22 Σεπτεμβρίου του 1999). Παρά ταύτα, η μεταγραφή του κόστισε 5.000.000 ευρώ στους “Νεροβέρντι”. Κι αυτό επειδή ο νεαρός χαφ είχε αφήσει από νωρίς πολλές υποσχέσεις.

Ντεμπούτο με τη Σασουόλο έκανε το Δεκέμβριο του 2017, σε ματς Κυπέλλου. Και ήταν στον πάγκο σε αρκετά ακόμη παιχνίδια. Χωρίς όμως άλλη συμμετοχή. Για τρεις σεζόν έφυγε δανεικός, σε Άσκολι, Έμπολι και Μόντσα. Και κάθε χρόνο η απόδοσή του ανέβαινε. Στη σεζόν που μας πέρασε, ο διεθνής με όλες τις Νέων -και πλέον και με τη μεγάλη- της Ιταλίας, ήταν από τους στυλοβάτες του κέντρου της Σασουόλο.

Η ομάδα έσωσε εύκολα την κατηγορία, με τον Φρατέζι να παίζει σε 36 ματς για τους “μαυροπράσινους” στη Serie A, με απολογισμό 4 γκολ και 4 ασίστ σε σχεδόν 2.900 αγωνιστικά λεπτά μαζί της. Και κάπως έτσι… μπήκε στο μάτι του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε, στην ουσία, συμφωνήσει με τον… Special One του, τον Νεμάνια Μάτιτς, από τον περασμένο Απρίλιο. Και θεωρεί ότι στο πλάι του, ο Φρατέζι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Η Ρόμα δίνει μπόνους στον… εαυτό της με την απόκτησή του!

Η κατάκτηση της Conference League έχει φέρει εξαιρετική διάθεση και πνεύμα αισιοδοξίας στην ομάδα. Τα διαρκείας πουλάνε σε ζεστά ψωμάκια και ο κόσμος θα είναι στο πλευρό της Ρόμα εφέτος. Ο Μουρίνιο θέλει παίκτες για το “κάτι παραπάνω”. Και ο Φρατέζι ταιριάζει μια χαρά στο πλάνο του. Αλλά το καλύτερο για τον Πορτογάλο -και την ομάδα- δεν είναι αυτό.

Ο Ιταλός διεθνής χαφ έχει τετραπλασιάσει την αξίας του, στα χρόνια που πέρασαν από την ημέρα που από τις Ακαδημίες της Ρόμα πήγε στη Σασουόλο. Και τόσα, περίπου 20.000.000 ευρώ, περίμενε και η ομάδα για να τον δώσει. Μόνο που κάποιος προνοητικός άνθρωπος των τζιαλορόσι, το 2017, είχε βάλει όρο στο συμβόλαιο με τη Σασουόλο, ότι η Ρόμα διατηρεί ποσοστό… 30% από τυχόν μεταπώληση του παίκτη!

Αν τελικά η μεταγραφή κλείσει, λοιπόν -και όλα δείχνουν ότι έτσι θα γίνει- η Ρόμα δίνει, στην ουσία… μπόνους στον εαυτό της με την απόκτησή του. Κι από τα 20.000.000 το κόστος θα πέσει στα 15! Η Σασουόλο δε χαίρεται ακριβώς κιόλας μ’ αυτή την εξέλιξη. Αλλά αφού η Ρόμα είναι, αυτή τη στιγμή, η μόνη ομάδα που κάνει την κρούση για τον παίκτη με τέτοιο ποσό, τι άλλο να κάνει; Θα τσεπώσει το χρήμα και θα τον δει να γυρίζει στα πάτρια εδάφη μετά βαΐων και κλάδων…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι