Στο δρόμο που χάραξε ο Greek Scouser στη Λίβερπουλ και ο Δημήτρης Γιαννούλης στη Νόριτς είναι και ο 26χρονος διεθνής Πατρινός μπακ. Ο Γιώργος είναι από τα βασικά στελέχη της Σασουόλο (και) εφέτος και κάνει και τον Πογέτ να τρίβει τα χέρια του...

Κυριακόπουλος: Ο… “Τσιμίκας” της Σασουόλο! Σε άλλες Εθνικές ομάδες, το να βρει ο ομοσπονδιακός προπονητής έστω και έναν πολύ καλό αριστερό (και αριστεροπόδαρο) μπακ είναι, συνήθως, δύσκολη υπόθεση. Αλλά αυτή την εποχή, το μόνο σχετικό πρόβλημα του Γκουστάβο Πογέτ είναι… ποιον να πρωτοδιαλέξει για τη θέση! Διότι δεν υπάρχει ένας ή δύο, αλλά τρεις -και μιλάμε για όσους παίζουν στο εξωτερικό κιόλας.

Ο Κώστας Τσιμίκας, κατ’ αρχάς και ο Δημήτρης Γιαννούλης μαζεύουν υψηλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην Πρέμιερ, με Λίβερπουλ και Νόριτς αντίστοιχα. Ο Greek Scouser παίρνει πολλές ευκαιρίες από τον Γιούργκεν Κλοπ. Και τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Αλλά και ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει μέχρι στιγμής 33 συμμετοχές με τη Νόριτς. Εφέτος 17 συνολικά, 13 στην Πρέμιερ- και μάλιστα σε αρκετά ματς και ως αριστερός μέσος.

Αυτός όμως που έχει πλέον καθιερωθεί ως βασικός αριστερός μπακ της ομάδας του στη Serie A– είναι ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο Κυριακόπουλος μόλις έκλεισε τα 26 του (στις 5 Φεβρουαρίου). Αλλά παίζει σχεδόν 3 ημερολογιακά χρόνια στα ιταλικά γήπεδα. Και ειδικά εφέτος κάνει μια εξαιρετική χρονιά με τη Σασουόλο.

Ένα ολοκληρωμένος μπακ με 6 ασίστ ως τώρα!

Ο Πατρινός διεθνής μπακ έχει γράψει ως τώρα συνολικά 77 ματς, με 1 γκολ και 10 ασίστ για την ιταλική ομάδα. Και στη σεζόν που τρέχει είναι από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Σασουόλο κάνει -λίγο τολμηρά, είναι η αλήθεια, αλλά κάνει- έως και όνειρα εξόδου στην Ευρώπη. Η 7η θέση ανήκει αυτή τη στιγμή στη Φιορεντίνα, που έχει 53 βαθμούς σε 31 ματς. Η Σασουόλο έχει 46 σε 32 ματς και είναι, όντως, δύσκολο να την προσπεράσει. Αλλά αν -λέμε, αν- υπάρχει μια τέτοια περίπτωση, είναι εξαιτίας της σπουδαίας νίκης της επί της Αταλάντα (51 βαθμοί σε 31 ματς).



Στο ματς αυτό η Σασουόλο πήρε προβάδισμα στο 21′, από γκολ του Τραορέ, από σέντρα… ποιου άλλου; Του Γιώργου Κυριακόπουλου. Και λέμε “ποιου άλλου”, για δύο λόγους. Πρώτον διότι ο σπίκερ του ματς δεν αναφέρει ότι εκείνος είναι που, μετά την κούρσα, σηκώνει ωραία το κεφάλι και βρίσκει με ακρίβεια τον Ιβοριανό στην περιοχή της Αταλάντα. Και δεύτερον, επειδή ο Κυριακόπουλος έφτασε μ’ αυτήν τις 6 ασίστ σε 25 συμμετοχές εφέτος στη Σέριε Α! (Έχει κι άλλες δύο συμμετοχές στο Κύπελλο).

Ο 26χρονος εξελίσσεται σε κομβικό παίκτη για τη Σασουόλο Η ενέργειά του και στο ματς με την Αταλάντα είναι ενδεικτική και της μεγάλης προόδου που έχει κάνει στη γειτονική χώρα ο Κυριακόπουλος. Είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος παίκτης από την αριστερή πλευρά, με αυτοπεποίθηση, ταχύτητα, εξαιρετικό “κουβάλημα” της μπάλας, καλό σουτ και “φαρμακερή” σέντρα.

Είναι ιδιότητες που, μαζί με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα μια μικρομεσαία ομάδα όπως η Σασουόλο βάζουν τον παίκτη στο “μικροσκόπιο” αρκετών ομάδων. Το συμβόλαιό του με τους “Νεροβέρντι” λήγει το 2025. Αλλά αν ο Γιώργος συνεχίσει έτσι, ίσως πει πρόωρο “τσιάο” στην ομάδα της Εμίλια Ρομάνα, για… άλλες πολιτείες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ