Απίστευτο ξεκίνημα έχει κάνει στη Νάπολι ο 21χρονος Γεωργιανός που... έχει βαλθεί να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ξεχάσουν τον "Λορέντσο τον Μεγαλοπρεπή". Είναι νωρίς ακόμη και ο Σπαλέτι προσπαθεί να βγάλει βάρος απ' τους ώμους του ποδοσφαιριστή. Αλλά ότι... τα "σπάει" ως τώρα, τα "σπάει", 100%!

Κβαρατσχέλια: Μαγεύει ο… γλωσσοδέτης αντί-Ινσίνιε! ΟΚ. Η κληρονομιά του “Λορέντσο του Μεγαλοπρεπούς” στη Νάπολι, δε θα σβήσει ποτέ. Αυτό είναι δεδομένο. Από παιδάκι στην ομάδα, στο MLS σήμερα, στα 31 του (μια χαρά τα πάει κι εκεί), ο Ινσίνιε έδωσε 434 ματς με τους “Παρτενοπέι”. Πέτυχε 122 γκολ και μοίρασε άλλα 95. Αυτοί είναι -και οι τρεις- αριθμοί που σπανίζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τόση αφοσίωση, τέτοια αποτελεσματικότητα και τόσος… “αλτρουισμός” μαζί, είναι ένας δυσεύρετος συνδυασμός.

Όποιος παίκτης κι αν ήταν εκείνος που θα ερχόταν στη θέση του, θα είχε πολύ μεγάλα παπούτσια να γεμίσει. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν έχουν πολλοί παίκτες “γεννήσει” λέξη που βρήκε θέση σε εγκυκλοπαίδεια για τα φάλτσα που δίνει στη μπάλα. (“Τιράτζιρο”, “Τιραγκίρ” στα ναπολιτάνικα, από το tiro a giro. Κυριολεκτικά “πυροβολώντας τριγύρω”…) Το “τιράτζιρο” έγινε λέξη του συρμού μετά το φοβερό γκολ του Ινσίνιε, κατά του Βελγίου, πέρυσι στο EURO.

Η Κοριέρε βρήκε το παρατσούκλι-λύση για τον “γλωσσοδέτη”…

Όμως το όνομα… Κβίτσα Κβαρατσχέλια είναι ένας γλωσσοδέτης που είναι δύσκολο να γίνει σύνθημα. Ένα παρατσούκλι θα ήταν ό,τι έπρεπε για το καλύτερο προϊόν του Γεωργιανού ποδοσφαίρου ίσως και όλων των εποχών. Με τη Νάπολι, ωστόσο, να δίνει “μόλις” 10.000.000 ευρώ στη Ντινάμο Μπατούμι για να τον κάνει αντί-Ινσίνιε, πριν καν κλείσει τα 22 του (γεν. 12 /2/2001) και αυτό ήταν κάτι δύσκολο. Μέχρι που… ο “γλωσσοδέτης” Κβαρατσχέλια άρχισε να κάνει ό,τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Μεταξύ τους κι ένα γκολ με… “τιράτζιρο” που έμοιαζε 100% βγαλμένο από τα πόδια του Λορέντσο ντι Μανίφικο!




Δύο ματς με απολογισμό 3 γκολ και μια ασίσ (ασίστ-όνειρο, για την ακρίβεια, στον Πιοτρ Ζιελίνσκι, στο 2-5 με την Ελλάς Βερόνα), τα λες άνετα και λαμπερό ξεκίνημα. Και, έτσι ακριβώς σκέφτηκε και η Κοριέρε Ντελο Σπορτ. Που βρήκε ήδη και το παρατσούκλι-λύση στο γλωσσοδέτη. Αντί “Κβαρατσχέλια”, “Κβαραστέλα”. Αστεράτος, δηλαδή!

Σπουδαία γκολ ως τώρα -και με την Ελλάδα έχει… ανοίξει λογαριασμό

Και όχι άδικα. Το 2ο του γκολ κατά της Μόντσα ήλθε από μια ενέργεια απ’ αυτές που κάνουν τον κόσμο να λέει “άξιζαν τα λεφτά του εισιτηρίου μου”, αλλά και να κρατούν το παιχνίδι στη μνήμη τους. Να του πάρεις τη μπάλα απ’ τα πόδια; Χμ. Ως τώρα έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση…



Οι οπαδοί της Νάπολι έχουν ξετρελλαθεί με τον πιτσιρικά από την Τιφλίδα, που και ο πατέρας του Μπάντρι ήταν διεθνής -αλλά με το Αζερμπαϊτζάν. Ως διεθνή, πάλι, τον θυμόμαστε κι εμείς, από το ματς με τη Γεωργία στην άδεια, λόγω πανδημίας, Τούμπα, το Μάρτιο του 2021, για τα προκριματικά του Μουντιάλ



Με δεδομένο το κόστος του, αλλά και τη φημολογία του καλοκαιριού ότι η Νάπολι τον πήρε μέσα απ’ το στόμα Γιουβέντους και Μίλαν, ο Κβαρατσχέλια δείχνει ως τώρα η πλέον value for money μεταγραφή του καλοκαιριού στη Serie A. Έχει σκοράρει ήδη με το αριστερό, με το δεξί, αλλά και με το κεφάλι. Και πάντα πανηγυρίζει όπως το μπασκετικό του είδωλο, ο Στεφ Κάρι. Η παρουσία του πλουτίζει την ομάδα απ’ τη μέση και μπροστά με σπουδαία τεχνική, αλλά και μπόλικο πάθος, που τόσο πολύ εκτιμούν οι Ναπολιτάνοι…

Η συμβουλή του Σπαλέτι στον παίκτη είναι να… κουλάρει!

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ωστόσο, ξέρει καλύτερα. Η συμβουλή του στον παίκτη είναι… να χαλαρώσει. Διότι ο ενθουσιασμός έρχεται εύκολα, αλλά και εύκολα φεύγει στην πρώτη στραβή. Ο Ιταλός τεχνικός το γνωρίζει πολύ καλά και γι’ αυτό θέλει να βγάλει βάρος από τους ώμους του “Κβραραστέλα“. Για τον οποίο, πάντως, έχει επίσης να πει ότι είναι και καλός επαγγελματίας, αλλά και καλός χαρακτήρας. Το βέβαιο είναι ότι μετά από τόσες εμβληματικές αποχωρήσεις το καλοκαίρι (Ινσίνιε, αλλά και Καλιντού Κουλιμπαλί και, βέβαια, Ντρις Μέρτενς), η “νέα” Νάπολι αρέσει στο κοινό της.



Παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, ο Ζαμπό Ανγκισά έχει “δέσει” στο κέντρο, ο Κορεάτης Μιν-Τζάε Κιμ δείχνει επίσης γρήγορο εγκλιματισμό στην ομάδα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο, Λομπότκα και Βίκτορ Οσιμέν έχουν κάνει κι αυτοί καλό ξεκίνημα… Ως γρανάζι της ομάδας, ο Κβαρατσχέλια μπορεί να προσφέρει πολλά στην πορεία, ειδικά μόλις η… φούρια του να ικανοποιήσει την κερκίδα με το “κάτι παραπάνω” τον αφήσει να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές που, ολοφάνερα διαθέτει. Κάτι ήξερε η Κοριέρε που… φρόντισε να προσφέρει στους οπαδούς της Νάπολι ένα πιο εύχρηστο όνομα για να φωνάζουν εφέτος. Διότι μάλλον θα το φωνάζουν πολύ. Και συχνά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ