Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια μετά από 26 χρόνια για την -κάποτε- ομάδα του Τζιανλούκα Βιάλι. Το χρωστάει σ' έναν... "Δικηγόρο" προπονητή και σε μια πλειάδα παικτών που πήγαν εκεί για να "ψηθούν". Και... ψήθηκαν μια χαρά!

Κρεμονέζε: Οι δανεικοί της… χρωστούσαν την άνοδο! Οι περισσότεροι παίκτες της ήταν, είτε… υπόθεση εργασίας των γονιών τους είτε μικρά παιδιά όταν η Κρεμονέζε έπαιζε ακόμη στη Serie A. Από τότε πέρασαν 26 ολόκληρα χρόνια. Μια αιωνιότητα και… μια μέρα. Η τελευταία (αγωνιστική) μέρα της Serie Β, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Αλλά και την ομάδα του Κρεμόνε όχι από τα “σούπερ” φαβορί για την απευθείας άνοδο.

Αυτή ήταν η Μόντσα, η ομάδα που έχει για να κάνει την πλάκα του ποδοσφαιρικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Με νίκη στην Περούτζια η υπόθεση ήταν τελειωμένη. Αλλά η Περούτζια δεν ήταν αδιάφορη. Στη Serie B, στα πλέι οφ ανόδου μπορούν να παίξουν έως έξι ομάδες, αρκεί να έχουν διαφορά μέχρι 14 βαθμούς από την 3η. Η Περούτζια είχε ελπίδα. Και την άρπαξε απ’ τα μαλιά. Η νίκη της με 1-0 στέλνει και την ίδια και άλλες πέντε ομάδες στα πλέι-οφ: Πίζα, Μόντσα, Μπρέσια, Άσκολι και Μπενεβέντο.

Αλλά η Κρεμονέζε, με το “ευκολάκι” 1-2 επί της αδιάφορης Κόμο, συνοδεύει τη Λέτσε στη Serie Α, μετά τιμών, βαΐων, κλάδων και… δανεικών. Δεν έχει ένα και δύο και τρεις. Έχει… δέκα! Και για μεταγραφές έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι… 260.000 ευρώ! Κι όμως. Χάρη και στον “Δικηγόρο” θα παίζει του χρόνου για 8η φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Με στόχο -δύσκολο- πάντως, να ξεπεράσει τη θέση-ρεκόρ της εκεί, την υπ’ αριθμόν 10 που είχε το 1994.

Ο “Δικηγόρος” της μεγάλης ανόδου…

Όταν λέμε “Δικηγόρος”, μην πάει ο νους σας σε τίποτε περίεργο. Αυτό είναι το παρατσούκλι του Φάμπιο Πέκια, που ακόμη ως ποδοσφαιριστής είχε τελειώσει τη Νομική στη Νάπολη. Ως παίκτης άλλαξε 11 ομάδες στην καριέρα του -είχε πέρασμα και από Γιουβέντους και Νάπολι, μεταξύ άλλων. Αλλά από το 2009 το έριξε στην προπονητική, ως βοηθός στη Φότζια.

Τον Ιούνιο του 2013 έκανε την πιο σημαντική γνωριμία της ζωής του. Τον Ράφα Μπενίτεθ. Ήταν στο πλάι του ως βοηθός σε Νάπολι, Ρεάλ Μαδρίτης και Νιουκάστλ. Αλλά όνομα έκανε όταν, μόνος του πια, έφερε ξανά την Ελλάς Βερόνα στη μεγάλη κατηγορία, το 2017. Δεν την κράτησε, ωστόσο εκεί. Έφυγε για Ιαπωνία και μετά έγινε προπονητής στην Κ23 της Γιουβέντους.

Ο προφητικός Φατζιόλι και τα άλλα (δανεικά) παιδιά…

Ένα από τα ταλέντα που είχε σ’ εκείνη την ομάδα ήταν και μεταξύ των πρωταγωνιστών της ανόδου. Ο Νικολό Φατζιόλι, ένας από τους 10 δανεικούς της Κρεμονέζε εφέτος ήταν, μάλιστα, σίγουρος ότι “θα την ανεβάσει στη Σέριε Α”, όπως έγραψε στο ίνστα όταν έμαθε για το δανεισμό του. Με 3 γκολ και 7 ασίστ, η αλήθεια είναι ότι έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του. Κι όπως λέει, τα πρώτα συγχαρίκια ήλθαν από τον Φεντερίκο Κιέζα και τον Άλβαρο Μοράτα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NICOLÓ FAGIOLI (@nicolofagioli)

Ομάδα κυρίως με Ιταλούς παίκτες εφέτος, η Κρεμονέζε του Πέκια πέτυχε μια ωραία μίξη έμπειρων (Σάμουελ Ντι Καρμίνε, Αλεσάντρο Κρεσέντσι, Ντανιέλ Τσιοφάνι, Μικέλε Καστανιέτι) και ταλαντούχων (όπως οι Φατζιόλι,  Χάμζα Ράφια, Λούκα Τσανιμάκια -όλοι από Γιούβε, αλλά ίσως μείνουν και του χρόνου, στη Serie A πια). Έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος και περνάει, πλέον, μέρες… άλλων δεκαετιών.

Κι έτσι, δίπλα στο όνομα του Τζιανλούκα Βιάλι, που είναι σαφέστατα το πιο μεγάλο όνομα που ανέδειξε ποδοσφαιρικά στην ιστορία της (1980-84) η Κρεμονέζε βάζει τώρα κι αυτό του Πέκια, ως αναμορφωτή της και οδηγού της στη μεγάλη επιστροφή. Και, ελπίζει φυσικά, στα μεγάλα σαλόνια του χρόνου να μην κάνει πορεία-φωτοβολίδα, αλλά να μείνει εκεί. Με… δανεικούς ή όχι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι