Από την ήττα στο ντέρμπι με την "αιώνια" αντίπαλο, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι δείχνει να έχει τάσεις ποδοσφαιρικής αυτοκτονίας. Καi μια "δική" της χρονιά, κινδυνεύει πλέον σοβαρά να χαθεί...

Ίντερ: Ο Ζιρού τη νίκησε και… τη μάτιασε! Ο Ολιβιέ, τα έχουμε πει, είναι ίσως ο πιο υποτιμημένος (δεινότατος) γκολτζής εδώ και μιάμιση δεκαετία! Στις 5 Φεβρουαρίου, γύρισε το 1-0 σε 1-2 απέναντι στην “αιώνια” αντίπαλο. Ήταν σιγουρα ο man of the match του ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα. Αλλά, όπως δείχνει το πράγμα, έχει και… κακό μάτι, ο μπαγάσας. Και πάει να γίνει άνθρωπος ολόκληρης της Serie Α!

Και το λέμε αυτό διότι η πορεία που έχει η Ίντερ από εκείνο το παιχνίδι και μετά βρίσκει πιο εύκολα… μεταφυσική εξήγηση, παρά ποδοσφαιρική. Η σεζόν ξεκίνησε και κύλησε, για μήνες, μια χαρά για την ομάδα. Μάλιστα, εκτός από μέσα, εφέτος ήταν πολύ καλή και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλείστηκε από τους 8 στο ένα γκολ διαφορά από τη Λίβερπουλ. Ενώ πέρυσι έμεινε εκτός Ευρώπης ως 4η σ’ έναν όμιλο που είχε μεν Ρεάλ, αλλά είχε και… Γκλάντμπαχ και Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Από το… “μάτι” του Ζιρού και μετά, όλα πάνε στραβά…

ΟΚ. Το περασμένο καλοκαίρι έφυγαν ο Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο και οι Ρομέλου Λουκάκου, Ασράφ Χακίμι (Τσέλσι και Παρί αντίστοιχα). Όμως τα 190.000.000 που έφεραν στο ταμείο έπιασαν τόπο με το παραπάνω. Ήλθαν Έντιν Τζέκο, Χακάν Τσαλχάνογλου, Χοακίν Κορέα, Ντένζελ Ντάμφρις. Και το χειμώνα, Ρόμπιν Γκόσενς και Φελίπε Καϊσέδο.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έκανε, μέχρι το… “μάτι” του Ολιβιέ μια εξαιρετική διαχείριση και στο υλικό και στην τακτική προσέγγιση των αγώνων. Και η ομάδα είχε και τον “αέρα” από τον περσινό τίτλο, που ήλθε ως 19ος και μετά από 11 χρόνια. Με τη Γιουβέντους να παραπαίει επί μήνες και τη Νάπολι να δείχνει ότι δεν το πολυπιστεύει, η Ίντερ πήγε στο ντέρμπι με τη Μίλαν ως πρώτη… και καλύτερη.

Αλλά από τότε, έχει κάνει νίκη μόνο με την ουραγό Σαρλεριτάνα και είναι πια στο -6 από την κορυφή -με παιχνίδι λιγότερο, όμως. Έχει την καλύτερη επίθεση (62 γκολ) και τη 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (24). Μοιάζει όμως να έχει χάσει τελείως το “μέταλλο” και την αυτοπεποίθησή της. Από το… “μάτιασμα” και μετά, έχει μείνει στο Χ με Νάπολι, Τζένοα, Τορίνο και Φιορεντίνα. Και γνώρισε ήττα από τη Σασουόλο στο “Μεάτσα”.

Η υπόθεση “τίτλος” περνάει από το Τορίνο…

Ο “δικός” της τίτλος είναι πια μια περίπλοκη υπόθεση, ειδικά αν δεν καταφέρει στις 3 Απριλίου κάτι που έχει 12 χρόνια να πετύχει: να πάρει, δηλαδή νίκη στο Τορίνο απέναντι στη Γιούβε. Η αποστολή δεν είναι καθόλου εύκολη, διότι και η Γιουβέντους “διψάει” για τη νίκη. Με 59 βαθμούς σε 30 ματς έχει εξασφαλίσει, πρακτικά, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρητικά, όμως, μπορεί ακόμη και τίτλο να διεκδικήσει και, σε κάθε περίπτωση μια νίκη επί της Ίντερ θα διασκεδάσει τις (πολύ κακές) εντυπώσεις από τον απολεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τη Βιγιαρεάλ.

Αν η ομάδα του Στέφανο Πιόλι κρατήσει τη φόρμα που έχει (αήττητη σε 8 σερί ματς, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες) η χρονιά μπορεί να μην έχει καλό τέλος για την Ίντερ στο πρωτάθλημα. Έχει, ωστόσο, πάρει ήδη το Σούπερ Καπ, απέναντι στη Γιούβε και είναι ακόμη μέσα στο Κύπελλο (όπου απέκλεισε τη Ρόμα του Μουρίνιο). Το πρώτο ματς με τη Μίλαν έχει έλθει 0-0 και η πρόκριση για τον τελικό θα κριθεί τώρα στο “Μεάτσα” με την Ίντερ ως γηπεδούχο, στις 19 Απριλίου. (Η Γιούβε είναι φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, μετά το 0-1 στη Φλωρεντία απέναντι στη Φιορεντίνα). Το ματς του Αλιάντς Αρένα θα κρίνει πολλά για τους “νερατζούρι”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ