Στο πρωτάθλημα, οι "ροσονέρι" έχουν κάνει πλέον τη μεγάλη ανατροπή και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Συγχρόνως, όμως, έχουν κάνει ανατροπή και στα... οικονομικά τους, της τελευταίας διετίας κι αυτό είναι, στις μέρες μας, εξίσου σημαντικό...

Η Μίλαν πάει για “τίτλο” και στον… ισολογισμό της! Τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας στο “Σκουντέτο” μοιάζουν πλέον με κακή ανάμνηση. Κι εκεί που το Νοέμβριο, πέρυσι, η υπόθεση “τίτλος” ήταν υπόθεση εργασίας πιο πολύ, αυτή τη στιγμή οι “ροσονέρι” είναι οι πιο πιθανοί να πουν αντίο στη σεζόν από τη σημερινή τους θέση. Την 1η.

Στη Serie A απομένουν 8 αγωνιστικές και η Μίλαν έχει 66 βαθμούς σε 30 ματς, 3 περισσότερους από τη Νάπολι, επίσης σε 30 ματς και 6 περισσότερους από την Ίντερ, που όμως έχει ένα ματς λιγότερο. Την προσεχή αγωνιστική, ωστόσο, παίζουν εντός με τη μάλλον αδιάφορη Μπολόνια, ενώ η Νάπολι δε θα έχει εύκολη δουλειά στο Μπέργκαμο. Η Αταλάντα θέλει να σιγουρέψει το Γιουρόπα και, σε καλή ημέρα μπορεί να κόψει βαθμό ή βαθμούς από τους “παρτενοπέι”.

Εκεί που… τρίβει τα χέρια της όμως, είναι στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο Τορίνο. Η Γιουβέντους, με νίκη επί της Ίντερ “κλειδώνει” την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και για μια… σπάνια φορά στα χρονικά, είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της Μίλαν είναι ολόψυχα στο πλευρό της. Αν η Ίντερ παραμείνει στους 60 βαθμούς, ακόμη και με νίκη στο αναβληθέν της με τη Μπολόνια μένει αρκετά πίσω…

Βελτίωση κατά… 100.000.000 ευρώ σε μια σεζόν!

Αυτά, όμως είναι σενάρια προς το παρόν. Αγωνιστικά. Στην άλλη πλευρά του νομίσματος υπάρχουν οι πιο ρεαλιστικοί… αριθμοί. Όπως και όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι η Μίλαν “υπέφερε” οικονομικά τη “σεζόν της covid-19”. Με τα έσοδα από εισιτήρια στα Τάρταρα, η ομάδα έκλεισε τη χρονιά με 95.000.000 ευρώ ζημιά. Κι όμως, αυτός ο αριθμός συνιστά τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη σεζόν 2019-20! Συγκεκριμένα, βελτίωση κατά… 100.000.000 ευρώ!

Εκείνη ήταν η αγωνιστική χρονιά που η Μίλαν ξόδεψε πάνω από 100.000.000 σε μεταγραφές. Ήλθαν, τότε, Ραφαέλ Λεάο, Φρανκ Κεσιέ, Τέο Ερνάντεζ, Ισμαέλ Μπενασέρ... Η κατάσταση με την πανδημία όμως,  δεν ήταν για… τέτοια εφέτος. Ήταν για πολύ πιο…. μαζεμένα. Στο ισοζύγιο των μεταγραφών βγήκε κερδισμένη (ξόδεψε περίπου 30.000.000 και εισέπραξε περί τα 45.000.000). Και η καλή οικονομική πορεία συνεχίζεται, σύμφωνα με το Calzio & Finanza.

Οι ροσονέρι παρουσιάζουν κέρδη -μικρά, 3.000.000 ευρώ- αλλά πάντως κέρδη το πρώτο εξάμηνο αυτής της σεζόν. Ο λόγος είναι, φυσικά, τα γεμάτα γήπεδα, τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το χρήμα που μπήκε στα ταμεία από την πώληση των γραφείων τους. Η ομάδα ανακοίνωσε επίσης αύξηση στον αριθμό των χορηγών. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι υπολογισμοί λένε ότι η χρονιά μπορεί να κλείσει με έσοδα κοντά στα 300.000.000 ευρώ.

Εάν πετύχει τέτοιο ποσόν η Μίλαν δε θα είναι… πρωταθλήτρια στον τομέα. Γιουβέντους και Ίντερ θα έχουν περισσότερα. (Άλλωστε, από Ρομέλο Λουκάκου, Ασράφ Χακίμι και Ματέο Πολιτάνο η Ίντερ είδε το καλοκαίρι 200.000.000 ευρώ στο ταμείο. Αλλά όσοι απέκτησε έκαναν δεν έκαναν 40.000.000). Η Μίλαν, ωστόσο, είναι γενικότερα και λιγότερο… πολυέξοδη ομάδα, οπότε ο θετικός ισολογισμός της… φαίνεται πιο πολύ.


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι