Η εκπληκτική ιστορία του "νέου Κιελίνι" έχει κάτι από σενάριο ταινίας. Ελληνικής. Του '50. "Η δουλειά κάνει τους άντρες, το μυστρί, το πηλοφόρι, το γιαπί" κι έτσι...

Γκάτι: Απ’ το… μυστρί και το πηλοφόρι, στη Γιούβε! Ο Φεντερίκο Γκάτι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι… νταμάρι σκέτο. Με μπόι 190 εκατοστά, είναι και δυνατός σαν τοίχος. Ό,τι πρέπει για τη θέση του, σέντερ μπακ. Για να… χτίσεις άμυνα, που λέμε. Ε, ΟΚ. Το πιάσατε πια το υπονοούμενο, μετά τις τόσες… οικοδομικές μεταφορές.

Είναι αλήθεια. Από τις σκαλωσιές, όπου περνούν τη ζωή τους τα παλικάρια, ο Φεντερίκο Γκάτι ανήκει πλέον στη Γιούβε. Τον πήρε για 10.000.000 ευρώ από τη Φροζινόνε και θα μείνει εκεί ως το καλοκαίρι. Μετά, θα πάει στο Τορίνο. Και χίλια μπράβο στο παιδί. Όχι μόνο επειδή είναι ένας μαχητής της -πραγματικής- ζωής, αλλά και επειδή ποτέ δεν το έβαλε κάτω μ’ αυτό που επιθυμούσε.

Όνειρό του κάποια “Γιούβε”, αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς…

Επιθυμούσε, αυτό ακριβώς. Να παίξει μια μέρα σε κάποια “Γιούβε”. Και το προσπάθησε από μικρός. Αλλά όταν έκλεισε τα 17 του, πριν από 6,5 χρόνια, ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Ο Φεντερίκο πρέπει να βοηθήσει την οικογένεια. Φτωχοί άνθρωποι είναι, μεροκαματιάρης στις σκαλωσιές και ο πατέρας.

Παρατάει το σχολείο και στις σκαλωσιές πηγαίνει και ο Φεντερίκο Γκάτι. Θυμάται εκείνες τις μέρες με περηφάνεια, αλλά και πόνο. “Ηταν πολύ δύσκολο μέσα στο χειμώνα στην οικοδομή. Αλλά η οικογένειά μου ήταν σε ανάγκη. Και τελικά είμαι χαρούμενος που έκανα ό,τι έκανα”.

Και χαρούμενος πρέπει να είναι και με το κεφάλι ψηλά. Διότι, εν τέλει -κι αφού πέρασε από διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες- δε βοήθησε απλώς την οικογένειά του. Κατάφερε και τη βοήθησε -και τη βοηθά- από το καλοκαίρι του 2020 και με τον τρόπο που πάντοτε ήθελε. Όχι ως οικοδόμος, αλλά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

https://www.youtube.com/watch?v=yJqbvneMgm8

Μια απίθανη διαδρομή μέσα σε 6,5 χρόνια

Η ομάδα που τον ξεχώρισε -σαν τη μύγα μέσα στο γάλα- από την ερασιτεχνική Βερμπάνια, ήταν η Προ Πάτρια, της Γ Εθνικής. Κι από εκεί, το περασμένο καλοκαίρι έφτασε και στη Serie B. Με τη Φροζινόνε, ο Γκάτι  κάνει από τότε εκπληκτικές εμφανίσεις. Και, φυσικά, αρχίζει να ενδιαφέρει τις μεγάλες ομάδες.

Η Γιουβέντους κερδίζει τη μάχη και τον κάνει δικό της πριν από λίγες μέρες. Μέσα σε εξίμιση χρόνια, ο Φεντερίκο Γκάτι κάνει το δρομολόγιο “οικοδομή-ερασιτέχνης-Γ’ Εθνική-Β’ Εθνική-Serie A“. Μια απίθανη πορεία που, ποιος ξέρει, μπορεί σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα να τον φέρει και στην κορυφή της Ευρώπης!

Το αξίζει και με το παραπάνω. Το ποδόσφαιρο ζει απ’ το ταλέντο (και τέτοιο έχει πολύ ο Γκάτι, γι’ αυτό, άλλωστε από την Προ Πάτρια ήδη κάποιοι έγραφαν για “νέο Κιελίνι”). Το παιχνίδι, όμως, έχει ανάγκη και από ιστορίες σαν τη δική του. Ανθρώπων ακέραιων και γενναίων, που με το πείσμα, αλλά και την αγάπη τους για τη μπάλα μπορούν και κάνουν το όνειρό τους αληθινό! 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ