Στο ρόλο που θέλει, σε ομάδα που τον ήθελε -και το έδειξε- και με έναν προπονητή που τον εκτιμά και τον υπολογίζει, ο Αργεντινός έχει ξαναγεννηθεί ποδοσφαιρικά και κάνει σπουδαία πράγματα στη Ρόμα. Το... Κατάρ τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, αν πάει έτσι...

Φουλ για Μουντιάλ ο Ντιμπάλα… “του Ζοζέ”! Πάνε 10 χρόνια και κάτι βδομάδες από τότε, Ιούλιο του 2012, που o μακαρίτης πια Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι (1941-2022) έλεγε το “ναι” στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Παλέρμο. Ο ιδιόρυθμος πρόεδρος της ομάδας, που σε 15 χρόνια άλλαξε πάνω από 40 προπονητές, άνοιγε πολύ γερά το πορτοφόλι για να φέρει με 12.000.000 ευρώ από την Ινστιτούτο της Αργεντινής έναν πιτσιρικά που δεν είχε καν κλείσει τα 19 του. Το ποσό ήταν μυθικό για παίκτη τέτοιας ηλικίας από μια ομάδα όπως η Παλέρμο. Αλλά τρία χρόνια μετά, ο Πάουλο Ντιμπάλα, έφερνε στα ταμεία της ομάδας 41.000.000 για να πάει στη Γιουβέντους.

Αμέσως έδειξε ότι ήταν για μεγάλα πράγματα…

Βλέπετε, παρότι την πρώτη του σεζόν (υπό τρεις προπονητές, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν ο γνωστός μας από τον Παναθηναϊκό, Αλμπέρτο Μαλεζάνι) πέτυχε μόλις 3 γκολ σε 1.282 αγωνιστικά λεπτά, ο Ντιμπάλα έδειξε ότι οι δυνατότητές του ήταν μεγάλες. Μέχρι να πάει στη Γιούβε, τον καλοκαίρι του 2015, πρόλαβε 93 εμφανίσεις, 21 γκολ και 16 ασίστ με την Παλέρμο. Και, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 22 του (γεν. 15/11/1993), έφτασε στη “Γηραιά Κυρία” ως το τέλειο πρότζεκτ για το μέλλον. Ο νέος “Ντελ Πιέρο”. Ένας αρτίστας της μπάλας και ταλαντούχος ενορχηστρωτής της μπροστά.

Μια χαρά “πρότζεκτ” για τρεις σεζόν στη Γιούβε

Για τρία χρόνια, το πρότζεκτ αυτό πήγαινε μια χαρά! Πρώτη σεζόν με 23 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεύτερη, με 19 και 9. Τρίτη, με 26 και 7! Και τότε… ήλθε ο CR7. Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο έφερε τον Ντιμπάλα σε άλλο ρόλο από τον καλύτερό του, αυτόν του “ελεύθερου” επιθετικού. Οι αριθμοί του έπεσαν. Και “Το Κόσμημα” (La Joya), άρχισε να λάμπει λιγότερο. Το κυριότερο; Έπαψε να χαμογελάει συχνά. Να αντλεί χαρά απ’ το ποδόσφαιρο… Για καιρό “ήταν και δεν ήταν” και στην Εθνική Αργεντινής… Το καλοκαίρι, μετά από 7 χρόνια στο Τορίνο, είχε έλθει η ώρα του αποχωρισμού. Ήταν συγκινητική. Αλλά και με τον παίκτη “στον αέρα”, παρότι ο κόσμος βούιζε ότι είχε ήδη κλείσει στην Ίντερ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

Δεν είχε κλείσει, όμως. Και όσα ακολούθησαν έδειξαν ότι το θέμα δεν ήταν χρηματικό. Ο Ντιμπάλα ήθελε, απλώς, μια ομάδα που… να τον θέλει κι εκείνη. Να ξαναγίνει “πρότζεκτ”. Όχι με την ίδια έννοια που αυτή η λέξη είχε στα 22 του, φυσικά. Αλλά με την έννοια της χρησιμοποίησής του σε ρόλο που του αρέσει και με την εμπιστοσύνη του προπονητή του δεδομένη.

Το “ψηστήρι”, αλλά και το ποδοσφαιρικό πλάνο του Special One

Τώρα, όπως όλοι ξέρουμε, όταν… θέλει, ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι σ’ αυτά τα πράγματα “μανούλα”. Το προσωπικό του ενδιαφέρον, όπως και αυτό το Φραντσέσκο Τότι, ήταν κολακευτικά για τον παίκτη. Και το ποδοσφαιρικό σχέδιο του Special One, “ταμάμ” για τον Αργεντινό. Ακριβώς στο ρόλο που θέλει πια, πίσω από τον “φουνταριστό” Τάμι Έιμπραχαμ και στο πλάι του είτε τον Νικολό Ζανιόλο είτε τον Λορέντσο Πελεγκρίνι, ο Ντιμπάλα… χαμογελάει ως τ’ αυτιά πλέον. Και βγάζει ωραία πράγματα στο γήπεδο.

Ειδικά στον αγώνα με την Έμπολι, ήταν χάρμα ιδέσθαι με ένα υπέροχο (3ο του στη Serie A) γκολ και μια εμπνευσμένη ασίστ (2η στο πρωτάθλημα). Με 563 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του ήδη, ο Ντιμπάλα έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν. Μια σεζόν που, μην ξεχνάμε, έχει και Μουντιάλ σε λίγες εβδομάδες. Και ο Πάουλο θα ήθελε όσο τίποτε να είναι παρών και με πολλά πολλά λεπτά συμμετοχής εκεί. Ο Μουρίνιο έχει κάνει το θαύμα του. Και “Το Κόσμημα”, λάμπει ξανά!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι