Δημοψήφισμα; Όχι δα. Νέο “Σαν Σίρο”… χθες! Αυτό είναι το συμπέρασμα από τον “μύλο” τις τελευταίες ημέρες στο Μιλάνο. “Μύλος” στον οποίο ενεπλάκη και ο Μοράτι, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος του Μιλάνου να… ψιλοεκραγεί. Για να το πάρουμε από την αρχή: πρόσφατα, μετά από μήνες και μήνες συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, υποβολής και αναθεώρησης σχεδίων, διαφωνιών και […]

Δημοψήφισμα; Όχι δα. Νέο “Σαν Σίρο”… χθες! Αυτό είναι το συμπέρασμα από τον “μύλο” τις τελευταίες ημέρες στο Μιλάνο. “Μύλος” στον οποίο ενεπλάκη και ο Μοράτι, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος του Μιλάνου να… ψιλοεκραγεί. Για να το πάρουμε από την αρχή: πρόσφατα, μετά από μήνες και μήνες συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, υποβολής και αναθεώρησης σχεδίων, διαφωνιών και γκρίνιας το θέμα κατέληξε. (Αν αναρωτιέστε για τίποτε… κορμοράνους, ναι: ΚΑΙ εκεί, φυσικά, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες έπαιξαν μεγάλο ρόλο -και έφεραν μεγάλες καθυστερήσεις- στην έγκριση του πρότζεκτ…)

Μίλαν και Ίντερ υπέβαλαν από κοινού πρόταση για ένα νέο κοινό τους γήπεδο, 60.000 θέσεων, στη θέση του παλιού, από τον Ιούλιο του 2019. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο κόστους περίπου 1,2 δισ. ευρώ που θα αναλάβουν ισομερώς οι σύλλογοι. Φυσικά, στο “Τζιουζέπε Μεάτσα“, όπως μετονομάστηκε το 1980 προς τιμήν του μεγάλου άσου και των δύο ομάδων, φιλοξενούνται -και θα φιλοξενούνται- ως νοικάρηδες. Διαχειριστές, επί το επισημότερο. Όχι ως ιδιοκτήτες. Το γήπεδο ανήκει και θα ανήκει στο Δήμο και εκείνος είχε και έχει τον τελευταίο λόγο.

Μετά από πάνω από δυο χρόνια συζητήσεων, λοιπόν, πρόσφατα, Μίλαν και Ίντερ συμφώνησαν στις απαιτήσεις του Δήμου. Και, θεωρητικά, όλα ήταν έτοιμα για την κατεδάφιση του κοινού τους γηπέδου, στο οποίο συνυπάρχουν από το 1947. Οι ομάδες, άλλωστε, βιάζονται. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Τζιουζέπε “Μπέπε” Σάλα, Δήμαρχος της πόλης, διαβεβαίωσε ότι η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 θα γίνει στο νέο στάδιο. (ΟΙ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενούνται σε Μιλάνο και Κορτίνα). Κάτι που σημαίνει ότι Ίντερ και Μίλαν στην… ονειρικότερη των περιπτώσεων, θα παίξουν εκεί σε περίπου πέντε χρόνια.

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα και… ούνα γραφειοκρατία!

Και λέμε “ονειρικότερη” των περιπτώσεων, διότι βέβαια, όποιος νομίζει ότι η ελληνική γραφειοκρατία είναι τερατώδης και αργή, πρέπει να γνωρίσει και την ούνα φάτσα, ούνα ράτσα ιταλική τέτοια. Κάθε μονοετές πρότζεκτ -και- στην Ιταλία, γίνεται διετές. Κάθε διετές, τετραετές. Κ.ο.κ.

Όταν λοιπόν όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσeι και το σχέδιο έτοιμο να μπει σε φάση υλοποίησης, εμφανίστηκαν… νοσταλγοί. Δικαίως κάπου, σε ρομαντικό επίπεδο. Το γήπεδο άλλωστε έχει ιστορία 95 ετών! Όμως, μετά από 3 ανακαινίσεις, το 1939, το 1956 και το 1985, η ιστορικότητά του δε μπορεί πλέον να φρενάρει την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι Μίλαν και Ίντερ χρειάζονται απελπισμένα σύγχρονο γήπεδο (όπως, άλλωστε και γενικότερα το ιταλικό ποδόσφαιρο -είπαμε: “ούνα ράτσα…”) Μ’ αυτό ως δεδομένο, λίγοι θα έδιναν σημασία στην πρόσφατη πρόταση για δημοψήφισμα προκειμένου το Σαν Σίρο να μείνει όρθιο και το νέο στάδιο να φτιαχτεί αλλού. Και τότε, μπήκε στη μέση ο Μοράτι. Ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος της Ίντερ πήρε θέση υπέρ ενός σχετικού δημοψηφίσματος. Και… ποιος είδε τον Σάλα και δεν τον φοβήθηκε!

“Αν ο Μοράτι θέλει άθικτο το Σαν Σίρο, να το αγοράσει!”…

“Αν ο Μοράτι θέλει να μείνει όρθιο το Σαν Σίρο, να το αγοράσει”, είπε ο Δήμαρχος Μιλάνου. “Ο Δήμος πάντως, με κόστος συντήρησης 5-10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δε μπορεί να αναλάβει τέτοιο βάρος. Όχι για ένα γήπεδο που δε θα χρησιμοποιείται. Και όχι από τη στιγμή που με τις ομάδες έχουμε συμφωνήσει για το αύριο με βάση όλους τους όρους που θέσαμε ως δημοτική αρχή”.

Κι όσο για το δημοψήφισμα; Και εκεί ήταν σαφής: “Ο κόσμος μας ψηφίζει για να αποφασίζουμε”, δήλωσε. “Δε μπορούμε, μετά, να “ξεφορτώνουμε” αυτές τις αποφάσεις και πάλι στον κόσμο. Με τις ομάδες συνεργαστήκαμε καλά. Ο διάλογος είχε και διαφωνίες, αλλά ήταν εποικοδομητικός και κατέληξε κάπου. Δουλεύουμε δύο χρόνια αυτή την υπόθεση. Τα δημοψηφίσματα είναι για άλλου είδους διλήμματα. Ηθικά, για παράδειγμα. Όχι για την κατεδάφιση ή όχι του Σαν Σίρο”.

Για κάντε κάνα τηλεφώνημα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, καλού κακού…

Κι έτσι, για καλό ή για κακό των ομάδων, η… περιπέτεια ξεκινάει. Και μιλάμε για καλό ή κακό και για “περιπέτεια”, διότι, για μια ακόμη φορά το θυμίζουμε. Είμαστε ούνα φάτσα, ούνα ράτσα με τους Ιταλούς. Ό,τι μπορεί να συμβεί εκεί, μπορεί να συμβεί και εδώ. Αλλά και το… αντίστροφο ισχύει.

Ό,τι μπορεί (και έχει) συμβεί εδώ, μπορεί να συμβεί και στην Ιταλία. Πριν πάρει μπρος η πρώτη μπουλντόζα, λοιπόν, έχουμε μια συμβουλή για Μίλαν και Ίντερ. Κάντε, παιδιά, ένα…τηλεφωνηματάκι προς ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό (και όχι μόνο) μεριά…

Διότι και για την ΑΕΚ, “όλα έτοιμα και συμφωνημένα” ήταν. Αλλά ξεσπιτώθηκε για 18,5 χρόνια ήδη από το “Νίκος Γκούμας”

Για τη Νέα Τούμπα πάλι, τι να πει κανείς; Μόλις χθες -έστω και για τα μάτια του κόσμου όπως λένε αρκετοί- κατατέθηκε ερώτηση από βουλευτή της… κυβέρνησης, τον Στράτο Σιμόπουλο, προς τον Κώστα Σκρέκα, υπουργό Περιβάλλοντος, (της κυβέρνησης, πάντα) για το θέμα!

Κι όσο, τέλος, για το… ανέκδοτο που λέγεται “Βοτανικός”, “Διπλή Ανάπλαση” και… Τριπλό άξλ με εφτά ανάποδες κυβιστήσεις, ας μην το πιάσουμε καλύτερα. Είναι από τα καλά ανέκδοτα. Σαρκαστικό και συγχρόνως τραγικό, κάπου…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик