Οι οπαδοί της ΑΕΚ και εκείνοι της Λιβόρνο έχουν ταιριάξει για περίπου 20 χρόνια, έχοντας μια αδελφική σχέση! Οι δύο ομάδες έχουν αρκετά κοινά, ενώ σε οπαδικό επίπεδο υπάρχει μια αδελφική φιλία που κρατάει αρκετά χρόνια. Και ο λόγος δεν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις. Η φιλία που ξεκίνησε στη… Γαλλια! Ως γνωστόν, οι οπαδοί της […]

Οι οπαδοί της ΑΕΚ και εκείνοι της Λιβόρνο έχουν ταιριάξει για περίπου 20 χρόνια, έχοντας μια αδελφική σχέση!

Οι δύο ομάδες έχουν αρκετά κοινά, ενώ σε οπαδικό επίπεδο υπάρχει μια αδελφική φιλία που κρατάει αρκετά χρόνια. Και ο λόγος δεν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις.

Η φιλία που ξεκίνησε στη… Γαλλια!

Ως γνωστόν, οι οπαδοί της ΑΕΚ και εκείνοι της Μαρσέιγ είναι αδελφοποιημένοι. Παράλληλα, οι Μασσαλοί με εκείνους της Λιβόρνο, είχαν καλές σχέσεις, όχι όμως αδελφοποιημένοι.

Η γνωριμία έγινε περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές κοινές συναντήσεις με οπαδούς της Μαρσέιγ, με τους οπαδούς ΑΕΚ και Λιβόρνο να έρχονται πιο κοντά.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2002, η ΑΕΚ θα αντιμετώπιζε την Ίντερ, σε εκτός έδρας συνάντηση. Το ματς αυτό ήταν για το Κύπελλο UEFA, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην τα καταφέρνουν στο χορτάρι.

Όμως, εντυπωσίασαν στην εξέδρα, καθώς οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ «κέρδισαν» εκείνους της Λιβόρνο. Όμως, οι Ιταλοί οπαδοί μαγεύτηκαν από τους Έλληνες, θέλοντας να το ζήσουν κι εκείνοι από κοντά.

Έναν χρόνο αργότερα θα τους δινόταν η ευκαιρία.

Η ΑΕΚ κληρώνεται με τη Μονακό, για το Champions League, με την Original 21 να γνωρίζει πως θα έχει και… Γαλλικές φωνές στην κερκίδα! Όμως, μαζί με τους Μασσαλούς βρέθηκαν και οπαδοί της Λιβόρνο, υποστηρίζοντας την ΑΕΚ.

Μια γνωριμία… φιλίας, έγινε αγνή αδελφοποίηση!

Η φιλία των δύο συλλόγων, σε οπαδικό επίπεδο, δεν έγινε λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ είναι αντιφασίστες, αλλά όχι Σταλινιστές ή Μαρξιστές. Στο πέταλο δεν πολιτικοποιούνται τα πράγματα.

Ακόμη ένα ταξίδι Ιταλία-Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ έγινε τον Οκτώβρη του 2003. Συγκεκριμένα στο ματς των «κιτρινόμαυρων» με τον Ολυμπιακό, στη Νέα Σμύρνη.

Η Original 21 απάντησε, ταξιδεύοντας για έναν αγώνα μπάσκετ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο Λιβόρνο, ενώ όλοι μαζί θα ταξίδευαν για τη Ρώμη. Όμως, η Ιταλική Κυβέρνηση τους είχε στοχοποιήσει και εν τέλει τιμωρήθηκαν με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Η σχέση τους όμως είχε φτάσει… στον ουρανό!

Όμως, η σύνδεση και η επαφή των δύο συλλόγων, δεν μένει μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακόμη και σε ματς πυγμαχίας οι δύο πλευρές αλληλοστηρίζονται.

Πώς; Ο πρώην αρχηγός των ultras της Λιβόρνο ήταν επαγγελματίας μποξέρ, ενώ έγινε και πρωταθλητής Ιταλίας. Ακόμη ένα κοινό για τις δύο ομάδες, καθώς και η ΑΕΚ διαθέτει ισχυρό τμήμα πυγμαχίας.

Όμως, πέραν του αθλητικού, ακόμα και σε προβλήματα των δύο χωρών, πρωτοστατούν οι δύο σύλλογοι! Είτε σε Ελλάδα, είτε σε Ιταλία, με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες. Είτε να συγκεντρωθούν χρήματα, είτε για είδη πρώτης ανάγκης. Και δεν το κάνουν διότι τους υποχρεώνει κάποιος, απλώς το νιώθουν!

Μία όμορφη σχέση που μένει απαράλλακτη, ανάμεσα στα χρόνια!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ