Τέσσερις θέσεις κέρδισε στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA η Αγγλία, μετά την κατάκτηση του EURO. Πάντοτε πρώτες οι ΗΠΑ, τις πλησίασε η Γερμανία. Ομάδα-έκπληξη της σεζόν η Ζάμπια, αρνητικά ρεκόρ για Μεξικό και Νιγηρία...

Ποδόσφαιρο Γυναικών: 4η θέση στον κόσμο οι “Λέαινες”! Η απίθανη πορεία της Εθνικής Αγγλίας στο ΕURO Γυναικών και η κατάκτηση του τίτλου απέναντι στη Γερμανία, είχε αυτονόητα οφέλη για την ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν. Το κυριότερο, ήταν, ασφαλώς, ηθικό. Ανδρών ή Γυναικών, ένας διεθνής ποδοσφαιρικός τίτλος για την Αγγλία, έχει πάντοτε μεγάλη σημασία -δεν τους… περισσεύουν, άλλωστε κιόλας. Η ώθηση που έδωσε στο ποδόσφαιρο Γυναικών αυτό το EURO ήταν πολύ μεγάλος. Αλλά μεγάλη ήταν και η άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη για τις “Λέαινες”, που ανέβηκαν 4 θέσεις και είναι πλέον πάνω από τη Γαλλία, στην 4η θέση.

Οι Γερμανίδες “απειλούν” τις -πάντοτε πρώτες- ΗΠΑ

Οι Αμερικανίδες παραμένουν, φυσικά, στην 1η θέση, με τη Γερμανία ωστόσο, να πλησιάζει, αφού η παρουσία της στον τελικό του Γουέμπλεϊ τη φέρνουν πια μπροστά από τη Σουηδία. Πτώση γνωρίζουν στην εφετινή έκδοση του UEFA Ranking Γυναικών και η Ολλανδία, ο Καναδάς και η Ισπανία. Γενικότερα, με 221 (!) παιχνίδια να έχουν διεξαχθεί από την προηγούμενη έκδοση, πέρυσι τον Ιούνιο, οι αλλαγές είναι σημαντικές σε όλο τον πίνακα. Πίνακα που, πλέον, περιλαμβάνει 185 Ομοσπονίες. Η Ελλάδα είναι στην 61η θέση ανάμεσά τους. Νέες ομοσπονδίες της κατάταξης είναι οι Καμπότζη (120η), Τουρκμενιστάν (137) Τιμόρ-Λέστε (152) και Γουινέα-Μπισάου (169). Να θυμήσουμε ότι εφέτος, για πρώτη φορά θα γίνει και Finalissima Γυναικών. Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Κόπα Αμέρικα, Βραζιλία (9η στην παγκόσμια κατάταξη).

Τα ρεκόρ και οι αρνητικές επιδόσεις της σεζόν…

Γενικά, αυτό το καλοκαίρι ήταν γεμάτο από ποδόσφαιρο Γυναικών, αφού του χρόνου υπάρχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο (Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Προκριματικούς αγώνες είχαμε, έτσι, σε Αφρική, Νότια Αμερική, Βόρεια Αμερική, αλλά και Ωκεανία. Η Νότια Αφρική (54η, + 4) ήταν η… “Αγγλία” της μαύρης ηπείρου. Ανέβηκε επίσης τέσσερις θέσεις μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Γυναικών.  Ομάδα-έκπληξη της χρονιάς ήταν η Ζάμπια (Νο 80 πλέον). Με +89 πόντους, ανέβηκε 23 θέσεις (εφετινό ρεκόρ) χάρη και στην παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ήττα στον μικρό τελικό κόστισε στη Νιγηρία 7 θέσεις (46η πια), ενώ ιστορικά υψηλά έχουμε για Ισλανδία (Νο 14), Δημοκρατία της Ιρλανδίας (Νο26), Πορτογαλία (27η), Τζαμάικα (Νο42) και, φυσικά, Ζάμπια.

Να πούμε εδώ, ότι δεν είχαμε μεταβολή στις ομάδες που αποτελούν το Top10, καθώς και ότι το Μεξικό ήταν η… αντι-Ζάμπια του καλοκαιριού. Έχασε 10 θέσεις (εφετινό αρνητικό ρεκόρ). Αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ σε πόντους έκανε η Νιγηρία (- 69,33). Όσο για την επόμενη έκδοση της Παγκόσμιας Κατάταξης, θα την ξέρουμε στις 13 Οκτωβρίου 2022, πριν από την κλήρωση για το Παγκόσμιο της Ωκεανίας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι