Άλλο η πλουσιότερη ομάδα, και άλλο ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης. Δεν είναι η ίδια τσέπη, και ας φωνάζουν πολλες φορές οι οπαδοί. Τον πιο πλούσιο ιδιοκτήτη στο ποδόσφαιρο τον έχει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια που βολοδέρνει στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Είπατε τίποτα; Το χρήμα ρέει άφθονο στον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια […]

Άλλο η πλουσιότερη ομάδα, και άλλο ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης. Δεν είναι η ίδια τσέπη, και ας φωνάζουν πολλες φορές οι οπαδοί. Τον πιο πλούσιο ιδιοκτήτη στο ποδόσφαιρο τον έχει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια που βολοδέρνει στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Είπατε τίποτα;

Το χρήμα ρέει άφθονο στον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια μια γιγάντια επιχείρηση. Οι μεγιστάνες και οι επιχειρηματίες απλώνουν συνεχώς τα δίχτυα τους είτε σε μικρούς είτε σε μεγάλους συλλόγους και αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την περιουσία τους.

Κι αν νομίζει κανείς πως μόνο στο ποδόσφαιρο βρίσκει δισεκατομμυριούχους, αρκεί να ρίξει μια ματιά παρακάτω. Εκεί όπου υπάρχουν αμύθητα ποσά που προκαλούν ζάλη από ιδιοκτήτες ομάδων χόκει, NBA αλλά και κρίκετ.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τα… αφεντικά του παγκόσμιου αθλητισμού:

10. Τζόζεφ Τσάι – 11,1 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Καναδός με καταγωγή από την Ταϊβάν, Τζόζεφ Τσάι, είναι συνιδρυτής της κινεζικής εταιρίας Alibaba και ιδιοκτήτης των Μπρούκλιν Νετς.

Αγόρασε την ομάδα του Μπρούκλιν για 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για σύλλογο στον αθλητισμό των ΗΠΑ.

9. Ντίτριχ Μάτεσιτς  – 21 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Ντίτριχ Μάτεσιτς είναι Αυστριακός συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών της Red Bull, ιδιοκτήτης της Red Bull Νέας Υόρκης, της Λειψίας, Σάλτσμπουργκ (ποδόσφαιρο) και των Red Bull Racing και Red Bull Toro Rosso Honda (F1).

Έχει αγοράσει τη Νήσο Λαουκάλα για 7 εκατομμύρια δολάρια από την οικογένεια Forbes.

8. Σεΐχ Μανσούρ 23 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Σεΐχ Μανσούρ αγόρασε τη Μάντσεστερ Σίτι το 2008 και άλλαξε εντελώς τα δεδομένα τόσο στο αγγλικό όσο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Σαουδάραβας ίδρυσε επίσης την New York City FC το 2015 και μπορεί η περιουσία του να αγγίζει τις 23 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά η συνολική περιουσία από την βασιλική του οικογένεια στο Άμπου Ντάμπι ανέρχεται κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο λίρες.

7. Ντέιβιντ Τόμπσον – 30 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Ντέιβιντ Τόμπσον είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον Καναδό με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι ιδιοκτήτης των Γουίνιπεγκ Τζετς (NHL). Παράλληλα, είναι πρόεδρος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που εδρεύει στο Λονδίνο.

6. Ντάνιελ Γκίλμπερτ – 30 δισεκατομμύρια λίρες

O Ντάνιελ Γκίλμπερτ είναι ο ιδιοκτήτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς (NBA) και έχει περιουσία 30 δισεκατομμύρια λίρες. Είναι επίσης συνιδρυτής της Quicken Loans (εταιρεία στεγαστικών δανείων) και της Rock Ventures (εταιρεία με επενδύσεις και ακίνητα).

Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης των Cleveland Monsters (χόκει) και των Canton Charge (NBA G League).

5. Φρανσουά Πινό – 32 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδιοκτήτης της γαλλικής Ρεν με περιουσία που αγγίζει τις 32 δισεκατομμύρια λίρες. Αγόρασε τη γαλλική ομάδα το 1998 με στόχο την παραγωγή νέων ταλέντων δημιουργώντας ένα νέο κέντρο προπόνησης που ολοκληρώθηκε το 2000 και είναι παντρεμένος με τη Μεξικανή ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ.

Επίσης, είναι ιδρυτής της «Groupe Artémis», μιας εταιρείας επενδύσεων στη μόδα και την τέχνη, ενώ είναι και επικεφαλής του ομίλου Kering, ο οποίος περιλαμβάνει διάσημες μάρκες ένδυσης όπως Alexander McQueen και Gucci.

4. Κάρλος Σλιμ – 39 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ, με περιουσία στις 39 δισεκατομμύρια λίρες, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από το 2010 έως το 2013, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ήταν ιδιοκτήτης της Κλαμπ Λεόν, ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μεξικό, μέχρι το 2017.

3. Αμάνθιο Ορτέγα – 48 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Αμάνθιο Ορτέγα έχει επενδύσει στον χώρο της μόδας και είναι ο ιδρυτής της παγκοσμίου φήμης εταιρεία ένδυσης Zara. Παράλληλα, είναι ο ιδιοκτήτης της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία είναι στην κορυφή της 3ης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου.

2. Στιβ Μπάλμερ – 53 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Στιβ Μπάλμερ ήταν από τα πρώτα στελέχη της Microsoft, στην οποία ήταν CEO από το 2000 έως το 2014, ενώ είναι και ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, τους οποίους αγόρασε έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

1. Μουκές Αμπάνι – 55 δισεκατομμύρια λίρες

Ο Ινδός Μουκές Αμπάνι με περιουσία 55 δισεκατομμύρια λίρες είναι στην κορυφή των πλουσιότερων ιδιοκτητών ομάδων στον κόσμο και βρίσκεται στην 9η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Μέσα από την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Reliance Industries, μπήκε στον χώρο του αθλητισμού, ιδρύοντας τους Μουμπάι Ίντιανς (κρίκετ) και την ινδική Superleague.

Πηγή: To10.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν