Δεν είναι μεταφορικό, είναι πλήρως κυριολεκτικό, καθώς οι τζόκεϊ είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές του πλανήτη! Μιλάμε για… τρελά ποσά! Μπορεί να έχετε συνηθίσει να διαβάζετε τεράστια ποσά και παχυλούς μισθούς σε ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες ή και πιλότους Formula 1. Όπως επίσης, συχνά μαθαίνουμε τα ποσά σε αγώνες μαχητικών αθλημάτων και παθαίνουμε… ίλιγγο. Για παράδειγμα, στο […]

Δεν είναι μεταφορικό, είναι πλήρως κυριολεκτικό, καθώς οι τζόκεϊ είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές του πλανήτη! Μιλάμε για… τρελά ποσά!

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να διαβάζετε τεράστια ποσά και παχυλούς μισθούς σε ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες ή και πιλότους Formula 1. Όπως επίσης, συχνά μαθαίνουμε τα ποσά σε αγώνες μαχητικών αθλημάτων και παθαίνουμε… ίλιγγο.

Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο ξεχωρίζει ο Μέσι με 100.000.000 τον χρόνο, συν τα όποια μπόνους από ειδικές συμφωνίες κλπ. Ομοίως στο μπάσκετ, πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης για 4 χρόνια είναι ο Στεφ Κάρι, ο οποίος λαμβάνει περίπου 43.000.000 δολάρια.

Οι Τάισον Φιούρι και Άντονι Τζόσουα συμφώνησαν να αγωνιστούν για δύο αγώνες στην πυγμαχία, ενώ θα λάβουν 100.000.000 λίρες ο καθένας!

Για τα υπόλοιπα αθλήματα, προφανώς τα ποσά είναι σαφώς μικρότερα, απ’ τα προαναφερθέντα.

Όμως, οι τζόκεϊ είναι αρκετά ακριβοπληρωμένοι! Δεν μας πιστεύετε;

Παραδείγματος χάρη, ο 50ος πιο ακριβοπληρωμένος τζόκεϊ λαμβάνει στην καριέρα του 187.242.605 δολάρια!

Ο Γαλιλαίος ήταν ένα άλογο κούρσας (έχει αποσυρθεί) και η αξία του ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ, λόγω της ικανότητάς του, ως άλογο αναπαραγωγής.

Η OLGB έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα, στην οποία βρίσκονται οι κορυφαίοι τζόκεϊ όλων των εποχών, με βάση τα έσοδα καριέρας.

Ο Γιουτάκα Τάκε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς σε 4.249 νίκες έχει αποκομίσει 796.100.000 δολάρια! Ακόμα και σε πιο χαμηλές θέσεις όμως, τα ποσά παραμένουν… αρκετά υψηλά!

Συγκεκριμένα, ο 50ος σε έσοδα αναβάτης, Χοσέ Σάντος, έχει έσοδα 187.242.605 δολάρια, σε 4.083 νίκες!

Δείτε την παρακάτω λίστα:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ