H πιο ακριβή μεταγραφή στο ποδόσφαιρο στην ιστορία: Ορισμένα καλά παιδιά έκατσαν για να μας λύσουν μια διαχρονική απορία που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι την έχουν κατά καιρούς, Υπολόγισαν  με βάση τον πληθωρισμό την αγοραστική αξία των χρημάτων ανά χρονιά και έβγαλαν τελικά τις ποιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου από το 1980 μέχρι […]

H πιο ακριβή μεταγραφή στο ποδόσφαιρο στην ιστορία: Ορισμένα καλά παιδιά έκατσαν για να μας λύσουν μια διαχρονική απορία που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι την έχουν κατά καιρούς, Υπολόγισαν  με βάση τον πληθωρισμό την αγοραστική αξία των χρημάτων ανά χρονιά και έβγαλαν τελικά τις ποιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου από το 1980 μέχρι και σήμερα. Πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα! 

Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλκιβιάδης

Φαινόμενο είσαι εσύ λέμε για τον οριτζινάλε Ρονάντο και δίκαια. Λογικά λοιπόν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής είναι και η πιο ακριβή μεταγραφή. Αν λοιπόν το 1997 είχαν το σημερινό πληθωρισμό και την αγοραστική αξία των χρημάτων όπως σήμερα, τότε η μεταγραφή του Ρονάλντο από την Μπαρτσελονα στην ίντερ, δεν θα ήταν 25 εκ λίρες που είχε κοστίσει τότε, αλλά σήμερα το κοντέρ θα έγραφε 426 εκ ευρώ.

Αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους σταρ του ποδοσφαίρου; 

Ο ΘΕΟΣ είναι δεύτερος. Σηκώνει κουβέντα αλλα παίζουν ρόλο τα ποσά που είχαν δοθεί εκείνη την εποχή, και μετά ο υπολογισμός τους στα σημερινά. Και επειδή ο Ντιεγκίτο δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από την Μπάρτσα και η μεταγραφή δεν έφτασε την πραγματική του αξία. Στη δεύτερη θέση λοιπόν ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το δρομολόγιο Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984. Με σημερινά χρήματα θα έπρεπε οι Ναπολιτάνοι να πληρώσουν 336 εκατ. ευρώ, ενώ τότε οι Ιταλοί είχαν πληρώσει μόνο 6 εκατ. λίρες.

Και μόλις δυο χρόνια πριν, το 1982, έκανε το μπαμ η Γιουβέντους και πλήρωνε 3 εκατ. λίρες ή με τα  σημερινά λεφτά 331 εκατ. ευρώ για να πάρει από τη Σεντ Ετιέν τον αστεράτο  Μισέλ Πλατινί.

Για την 4η θέση παμε στο 1999 με την Ίντερ να σκάει 41 εκατ. λίρες στη Λάτσιο για τον ομορφιά του Κρίστιαν Βιέρι, και η αξία του  σήμερα βαση του υπολογισμού θα ήταν 324 εκατ. ευρώ.

Μια θέση πιο κάτω είναι ο “Κύκνος της Ουτρέχτης” Μάρκο Φαν Μπάστεν που το 1987 έφυγε από τον Άγιαξ για την μεγάλη εκείνη την εποχή  Μίλαν. Τότε οι «ροσονέρι» είχαν δώσει 1 εκατ. λίρες ήτοι 277 εκατ. ευρώ τωρινά λεφτά.

Πριν από 20 χρόνια, η Ρόμα είχε πληρώσει 32 εκατομμύρια λίρες στη Φιορεντίνα για τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα, με τα σημερινά χρήματα 260 εκατ. ευρώ.

Στα πιο πρόσφατα μια έκπληξη αφού το 2016 η Γιουβέντους είχε σκάσει 88 εκατ. ευρώ στη Νάπολι για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, μια μεταγραφή αξίας 223 εκατ. ευρώ σήμερα.

Η πιο πρόσφατη της λίστας είναι η μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα του παιχνιδιάρη Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017, με την τιμή να είναι 223 εκατ. ευρώ.

Αυτές ήταν οι ακριβότερες μεταγραφές στο ποδόσφαιρο.


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ