Η Άρσεναλ είναι από τις πιο τυπικές ομάδες της Πρέμιερ στον τομέα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της ευλαβούς τήρησης του Financial Fair Play. Είναι στη νοοτροπία της ιδιοκτησίας της. Εφέτος, ωστόσο, το ταμείον γράφει -πολύ- μείον. Και είναι ένα σοβαρό ζήτημα για την ομάδα...

Τσάμπιονς Λιγκ ή… “κανονιά” για τους “Κανονιέρηδες”! Ο Στάν Κρένκε, το λέγαμε και τις προάλλες, έχει ξοδέψει πολλά λεφτά στην Άρσεναλ. Αλλά είναι στον -επιχειρηματικό- χαρακτήρα του, τουλάχιστον στην Αγγλία, να είναι πάντοτε εντός των οικονομικών αρχών που διέπουν το πρωτάθλημα. Και, φυσικά σε όσα προβλέπει και το Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι “Κανονιέρηδες” έχουν συνήθως σχετικά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Κερδοφορία δεν παρουσιάζουν, φυσικά. Απουσιάζουν από το μεγάλο τίτλο εδώ και πολλά χρόνια ενώ, παράλληλα, οι όποιες ευρωπαϊκές τους παρουσίες στο ίδιο διάστημα δεν ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Άλλο όμως το να δεις στο τέλος της σούμας ότι είσαι “μέσα” μερικά εκατομμύρια ευρώ κι άλλο το εφετινό.

Η Άρσεναλ δημοσίευσε τον ισολογισμό της για το 2021 (οικονομική χρήση 2020, δηλαδή). Και σ’ αυτόν, οι “Κανονιέρηδες” για μια εξαιρετικά σπάνια φορά έχουν να δείξουν πολύ μεγάλη ζημιά. Συγκεκριμένα, η ομάδα έχει στα “μείον” του κιταπιού σχεδόν 130.000.000 ευρώ! Είναι το αποτέλεσμα της χρονιάς των lockdowns και των άλλων αυστηρών περιορισμών λόγω κορωνοϊού! Και η ίδια “τάση” μάλλον θα φανεί και στους ισολογισμούς όλων των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας.

Αύξηση στη μισθοδοσία, παρά τις ζημιές…

Το “κλειστό” Εμιρέιτς στέρησε άμεσα -λόγω εισιτηρίων και μόνο- πάνω από 22.000.000 ευρώ στην ομάδα. Έμμεσα, η ζημιά από την πανδημία φτάνει σχεδόν τα 100.000.000 ευρώ. Σε λίρες, η προηγούμενη οικονομική χρήση, του 2019 είχε να παρουσιάσει έσοδα 343,5 εκατομμυρίων, αλλά το 2020, 327,6. Παρά ταύτα -και σε πείσμα όσων οπαδών της ομάδας επιμένουν ότι ο Κρένκε δείχνει προτίμηση στα… αμερικανικά “παιδιά” του, οι “Κανονιέρηδες” δεν μείωσαν το μπάτζετ τους. Το αντίθετο μάλιστα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στη βρετανική “Διαύγεια” για τις επιχειρήσεις,, την Companies House, η μισθοδοσία του συλλόγου αυξήθηκε, παρά τα μειωμένα έσοδα κατά 12.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2019. Συνολικά έφτασε τα 292.200.000 ευρώ. Το τεφτέρι του ισολογισμού όμως, φυσικά δεν έχει στα “μείον” και τα έξοδα για μεταγραφές. Αφού έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, θα φανούν στον ισολογισμό του εφετινού Μαΐου.

Μονόδρομος το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω και των μεταγραφών…

Όμως οι Μπεν Γουάιτ , Μαρτίν Έντεγκααρντ, Άαρον Ράμσντεϊλ, Τακεχίρο Τομιγιάσου, Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα και Νούνο Ταβάρες κόστισαν σχεδόν 200.000.000 ευρώ! Κι αυτό ενώ από πωλήσεις στο ταμείο δε μπήκαν ούτε 40.000.000, από την πώληση του Τζο Γουίλοκ στη Νιουκάστλ. Ο Μπεν Γουάιτ ήταν η 3η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ και, γενικά, η ιδιοκτησία έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση της ομάδας.

Το καλύτερο -αλλά, πλέον και αναγκαίο- λοιπόν γι’ αυτήν θα είναι να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, με μια καλή πορεία εκεί η ζημιά μπορεί να μετριαστεί και οι “Κανονιέρηδες” να μπουν ξανά σε μια “ισορροπημένη” οικονομικά πορεία. Αν δεν τα καταφέρουν όμως, ένας δεύτερος σερί ζημιογόνος ισολογισμός αλλάζει τις καταστάσεις και ίσως σημάνει πρόβλημα για το σύλλογο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик