Η επιλογή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας ως προς την ιδανική ενδεκάδα της σεζόν που τελείωσε έχει σηκώσει αρκετή σκόνη... Δε λέει πολύ καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο της χώρας. Και αδικεί τουλάχιστον δύο παίκτες με σπουδαία σεζόν.

Τοπ 11 της Πρέμιερ: Τα παράξενα, τα παράπονα, οι… χάρες! Κορυφαίες ενδεκάδες της σεζόν βγάζουν πολλοί. Εφημερίδες, σάιτ, λίγκες. Στην Αγγλία, όμως, αυτή η “τοπ ενδεδκάδα” με το μεγαλύτερο πρεστίζ είναι αυτή που βγάζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Λίγκας. Η εφετινή ωστόσο σηκώνει πολλή κουβέντα.

Ήταν, βέβαια, λογικό ότι κυριάρχησαν σ’ αυτήν οι δύο ομάδες που πάλεψαν για τον τίτλο ως την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα η Λίβερπουλ… παίρνει (αυτόν) τον τίτλο. Έχει στην “τοπ” ενδεκάδα 6 παίκτες: Άλισον Μπέκερ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο τελευταίος είναι και ο κορυφαίος της χρονιάς.

Τρεις η Σίτι, Ρονάλντο και Ρούντιγκερ οι άλλοι δύο

Η πρωταθλήτρια Σίτι, απ’ την άλλη, έχει τρεις παίκτες σ’ αυτή την ιδανική κατά τους ποδοσφαιριστές ενδεκάδα. Κέβιν Ντε Μπρούιν, Ζοάο Κανσέλο και Μπερνάρντο Σίλβα. Ο διασωθείς από το ναυάγιο της εφετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Αντόνιο Ρούντιγκερ της Τσέλσι συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις.

Μόλις ένας Άγγλος -τα παράπονα του Λαπόρτ!

Τι παρατηρεί κάποιος σ’ αυτήν 11άδα; Πρώτο και πιο σημαντικό, ίσως, το γεγονός ότι έχει μόλις έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή να επιδείξει: τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, που έχει την τιμή για 3η φορά (όπως και οι Φαν Ντάικ και Σαλάχ. Για τον Μανέ είναι η 4η, για τους άλλους δύο Reds η πρώτη). Η Πρέμιερ επιβεβαιώνει, έτσι, ότι είναι μάλλον το πρωτάθλημα-αναφοράς για τους καλύτερους ξένους παίκτες Αλλά για το αγγλικό ποδόσφαιρο ο μόλις ένας παίκτης στην τοπ 11άδα δε λέει και πολλά καλά.

Κουβέντα -αρκετή- αλλά και κατευθείαν παράπονα από τον ίδιο τον παίκτη σήκωσε η απουσία του Αϊμερίκ Λαπόρτ από την 11άδα. Ο αμυντικός της Σίτι είχε εφέτος τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα (2.767) και τη μεγαλύτερη ακρίβεια σ’ αυτές (94,8%). Είναι επίσης ο σέντερ μπακ με τα περισσότερα γκολ (4) και 3 σωτήρια τάκλινγκ της τελευταίας στιγμής. Ο Λαπόρτ ανέβασε στα σόσιαλ ένα GIF με τον Μουρίνιο να λέει “αν μιλήσω θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα” ως ειρωνικό σχόλιό του για την απόφαση…

Μπορεί να λείπει ο συν-πρώτος σκόρερ από την τοπ 11άδα;

Σοβαρές ενστάσεις έχει επίσης προκαλέσει η απουσία από την τοπ 11αδα του Χέουνγκ-Μιν Σον. Ο Κορεάτης της Τότεναμ, με 23 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα, ήταν, απλώς, εντυπωσιακός. Δεν έπαιξε σε μόλις 3 ματς και έκρινε με δικά του γκολ τρία παιχνίδια –εφτά βαθμούς συνολικά για την ομάδα. Ο συν-κάτοχος του “Χρυσού Παπουτσιού” της σεζόν δεν είναι λογικό να μην είναι στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν.

Ειδικά -για να φτάσουμε και στο ζουμί- όταν αυτό συμβαίνει, βασικά, για να είναι σ’ αυτήν, σώνει και ντε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν υπάρχει, βέβαια, αμφιβολία ότι ο Πορτογάλος ήταν η όαση στην έρημο της Γιουνάϊτεντ εφέτος. Έκλεισε τη σεζόν με 18 γκολ και 3 ασίστ στην Πρέμιερ. Είχε και το “Γκολ της Χρονιάς”, το πρώτο από το χατ-τρικ του κατά της Τότεναμ.



Ο Ρονάλντο είναι στους τοπ 11 μάλλον… τιμής ένεκεν

Μεταξύ μας, όμως, τώρα, η παρουσία του στην Τοπ 11αδα της σεζόν δε δικαιολογείται από τα πιο πάνω. Είναι περισσότερο μια τιμής ένεκεν συμμετοχή. Ένας φόρος τιμής σ’ έναν παίκτη τόσο ικανό στα 37,5 του πια. Αλλά αδικεί -σίγουρα- τον Κορεάτη που, εκτός από τους απόλυτους αριθμούς είχε, επίσης και καλύτερη από τον Πορτογάλο αναλογία σουτ-γκολ (33% έναντι 23%) και την κορυφαία ευστοχία σε όλη την Πρέμιερ (71%!).

Ο Σαλάχ πήρε δίκαια το δεύτερο τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς. Είχε, άλλωστε, συμμετοχή συνολικά σε 36 γκολ. Αλλά ο Κριστιάνο βρίσκεται στην τοπ 11αδα περισσότερο για λόγους… ιστορικούς, παρά για ουσιαστικούς. Στο πλάι του Αιγύπτιου, όμως, ήταν πιο λογικό και ταιριαστό να βρίσκεται το “γελαστό παιδί” των “Σπηρουνιών”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα