Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ιδιοκτήτης (και) της Νότιγχαμ αρνήθηκε μια πρόταση για τον Μπρέναν Τζόνσον, που θα έγραφε ιστορία στην Τσάμπιονσιπ. Αποδείχθηκε μια σοφή κίνηση. Διότι βοήθησε εντέλει την ομάδα να γράψει... εκείνη ιστορία -και να ωφεληθεί κατά πολύ περισσότερο από την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ!

Το πιο πολύτιμο “όχι” του… Βαγγέλη Μαρινάκη! Πίσω στον Γενάρη, η Νότιγχαμ Φόρεστ του Έλληνα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη και του Ολυμπιακού είχε αρχίσει να δείχνει ότι στα χέρια του Στιβ Κούπερ (φωτό) θα ήταν μια άλλη ομάδα. Όνειρα για άνοδο στην Πρέμιερ δεν έκανε στην αρχή της σεζόν η Φόρεστ. Αλλά ότι είχε καλό υλικό, είχε. Το ήξεραν όλοι. Αλλά πριν τον Κούπερ, απλώς δεν το έβγαζε στο χορτάρι.

Από τα… καλύτερα υλικά σ’ αυτό το καλό υλικό ήταν ο Μπρέναν Τζόνσον. Ο μεσοεπιθετικός της Φόρεστ, τότε, το Γενάρη δεν είχε ακόμη κλείσει τα 21 του -στις 23 Μαΐου τα έκλεισε. Αλλά… φαινόταν το παλικάρι ότι το “έχει”. Η πρώτη που το είδε για τα καλά ήταν η Μπρέντφορντ. Οι “μέλισσες” έριξαν στο τραπέζι μια πρόταση στον Μαρινάκη για τον Τζόνσον που ήταν από καλή ως μυθική για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, η προσφορά τους έφτανε τα 20.000.000 ευρώ. Να πούμε εδώ ότι χρηματιστηριακή αξία η Νότιγχαμ έχει περίπου 53.000.000 ευρώ, οπότε το ποσό ήταν -και απ’ αυτή την άποψη- πολύ μεγάλο. Το ίδιο ίσχυε, ωστόσο και… ιστορικά. Εάν γινόταν αυτή η μεταγραφή θα ήταν η 5η πιο ακριβή στην ιστορία της Τσάμπιονσιπ!

Ένα σοφό “όχι” σε μια μεταγραφη που θα έγραφε ιστορία

Στην κορυφή είναι τα 45.000.000 ευρώ της Σίτι στην Μπόρνμουθ για τον Νέιθαν Άκε, το 2020. Το 2016, η Τότεναμ έδωσε 35.000.000 ευρώ για τον Μούσα Σισοκό στη Νιουκάστλ. Την ίδια χρονιά, τα 27.500.000 ευρώ της Λίβερπουλ και πάλι στη Νιουκάστλ για τον Τζορτζίνο Βαϊνάλντουμ, είναι η 3η πιο ακριβή της ιστορίας. Και η 4η είναι τα 24.750.000 της Τότεναμ στην Τσάρλτον για τον Ντάρεν Μπεντ το 2007!

Όμως το ένστικτο του Μαρινάκη λειτούργησε στην περίπτωση του Τζόνσον πολύ σωστά. Είπε “όχι” στη Μπρέντφορντ. Και αυτό αποδείχθηκε το πιο… πολύτιμο “όχι” που έχει πει ποτέ. Διότι, αντί να στενοχωρηθεί, ο παίκτης πήρε αυτή την άρνηση ως απόδειξη ότι η ομάδα -στην οποία παίζει από παιδί- τον εκτιμά. Και μάλιστα πολύ και με… αποδείξεις! Και (ειδικά) από την ημέρα εκείνη και μετά… έκανε παπάδες!

Από τις 22 Ιανουαρίου και μετά πέτυχε 11 γκολ και είχε 5 ασίστ στο πρωτάθλημα. Κι άλλα δύο γκολ στα πλέι οφ. Έκλεισε τη σεζόν με 19 γκολ και 9 ασίστ συνολικά και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην άνοδο της ομάδας. Ποια… 20.000.000, λοιπόν; Μόνο αυτή η άνοδος σημαίνει για την ομάδα γύρω στα 55.000.000 ευρώ το χρόνο, για τρία χρόνια! Σοφότατο, λοιπόν, εκείνο το “όχι”. Μόνο που είναι δύσκολο να ειπωθεί ξανά…

Ο Μπρέναν έχει συμβόλαιο με τη Φόρεστ ως το 2023. Άρα, αν δεν ανανεώσει τώρα, από το χειμώνα μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει. Οι εμφανίσεις του τον έχουν βάλει στο μάτι -και- της (ζάπλουτης) Νιουκάστλ. Αν οι “Καρακάξες” έλθουν με πρόταση να τον πάρουν από τώρα, το βέβαιο είναι ότι θα είναι μεγάλη και όχι της τάξης των 20.000.000 ευρώ. Και σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως θα είναι δύσκολο -και όχι προς το συμφέρον της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη- να αρνηθεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι