Η Μπρέντφορντ ρισκάρει με την απόκτηση του Δανού μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας. Αλλά ο Φρανκ ξέρει συνήθως τι κάνει. Και αν κερδίσει το στοίχημα...

Το μεγάλο στοίχημα του Έρικσεν -και του Φρανκ! Ο Δανός χαφ επιστρέφει στα γήπεδα μετά από εφτάμιση μήνες. Έχει το ΟΚ από τους γιατρούς. Και φυσικά, είναι και σε μια χαρά ηλικία. Του… Αγίου Βαλεντίνου, θα κλείσει τα 30. Αλλά, βέβαια, η περίπτωσή του παραμένει ένα στοίχημα. Και για τον ίδιο και για τη Μπρέντφορντ.

Το θέμα είναι όμως ότι η Μπρέντφορντ… δεν βάζει πολλά στοιχήματα με τον εαυτό της. Η δουλειά που κάνει στην ομάδα ο Τόμας Φρανκ είτε ως βοηθός, από το 2013, είτε ως πρώτος προπονητής, από το 2016, είναι εξαιρετικά μεθοδική. Και κάθε κίνησή του γίνεται μετά από πολλή μελέτη.

Ο αναμορφωτής της Μπρέντφορντ δεν πάει “στα τυφλά”

Μαζί του, η Μπρέντφορντ είδε ξανά Πρέμιερ για πρώτη φορά από το 1946-47! Και για τα κυβικά της ομάδας, η ως τώρα πορεία της είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Ο Δανός και ο συμπατριώτης και βοηθός του, Μπρίαν Ρίμερ, ανανέωσαν πριν από λίγες μέρες τη συνεργασία τους με το σύλλογο για 3,5 ακόμη χρόνια.

Με άλλα λόγια, είναι βέβαιο ότι ο Φρανκ έχει κάτι στο μυαλό του για να φέρει τον Έρικσεν στις “Σφήκες”. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι το να μπορεί να μιλάει στη… γλώσσα του μ’ έναν 7ο Δανό παίκτη. Ούτε, φυσικά, το να κάνει “χάρη” σ’ ένα πατριωτάκι που μας συγκίνησε όλους πέρυσι στο EURO, έχει στο μυαλό του.

Ο Φρανκ ποντάρει πολύ σοβαρά σ’ ένα στοιχείο σημαντικό για την πορεία κάθε παίκτη στην Πρέμιερ. Κι αυτό είναι η γνώση του πρωταθλήματος και των απαιτήσεών του. Ο  Έρικσεν  έχει φάει την κατηγορία με το κουτάλι. Με… χρυσό κουτάλι, για την ακρίβεια,

Ο πολύπειρος από Πρέμιερ Κρίστιαν Έρικσεν…

Στην Τότεναμ, από τον Αύγουστο του 2013, ως το Γενάρη του ’20, που πήγε στην Ίντερ, ο Δανός έγραψε 226 ματς και 51 γκολ στην Πρέμιερ. (Και συνολικά 305 ματς και 69 γκολ με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις). Το κυριότερο; Στο πρωτάθλημα έβγαλε και… 67 (!) ασίστ!

Ήταν ο παίκτης που η παρουσία του στο γήπεδο “απογείωσε” τον Χάρι Κέιν! Μεταξύ 2015 και 2019 μοίρασε τις 50 απ’ αυτές. Είναι, έτσι, ο μοναδικός ξένος παίκτης της Πρέμιερ που καταφέρνει να έχει διψήφιο αριθμό σε ασίστ επί 4 συνεχόμενες σεζόν (13, 15, 10 και 12 αντίστοιχα).

Ο Φρανκ ξέρει, λοιπόν, ότι ίσως τα πολλά τρεξίματα, ίσως και τα πολλά γκολ μπορεί για καιρό ακόμη να μην τα πάρει από τον συμπατριώτη του. Στον κλασικό ρόλο του όμως, του “10ριού” , ο  Έρικσεν μπορεί να τροφοδοτήσει την επίθεση με ποιότητα και έμπνευση που κανείς άλλος στην ομάδα δεν έχει.

Αν το “ρίσκο” βγει, η Μπρέντφορντ κερδίζει πολλαπλά!

Ακόμη κι αν δεν είναι όλες οι μπαλιές του τελικές για γκολ, “πάρε-βάλε”, ο Δανός, έστω και χωρίς να “καταπίνει χιλιόμετρα” μέσα στο γήπεδο, μπορεί να στείλει τη μπάλα εκεί που πρέπει για να δημιουργηθεί αξιόλογη ευκαιρία.

Μάλλον, λοιπόν, δε μιλάμε για στοίχημα, αλλά για μια ακόμη προσεκτική κίνηση του προπονητή της Μπρέντφορντ. Ίσως και να μην του “βγει”. Αλλά εάν του βγει σώζει πιο εύκολα την κατηγορία, αλλά και την καριέρα ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Έναν ποδοσφαιριστή που η ομάδα απέκτησε ως ελεύθερο, αλλά, αν όλα πάνε καλά, θα τον έχει δικό της για καιρό ακόμη. Και στα καλά του, μάλιστα. Μικρό ρίσκο, αλλά -πολύ- μεγάλο κέρδος, λοιπόν… Μακάρι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ