Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο τα γεγονότα μοιάζουν με χιονοστιβάδα. Στη Γιουνάιτεντ συμβαίνει αυτό ακριβώς με τον ορίζοντα να είναι σκοτεινός και την κατάσταση να έχει ήδη επιπτώσεις σε... παλιούς και νέους.

Το χάος της Γιουνάιτεντ φαίνεται και… στην Εθνική! Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ, είπαμε ήδη, ότι στατιστικά γράφει μια πολύ αρνητική σημείωση στην ιστορία της ομάδας. Και, χωρίς αυτό να είναι βεβαίως το ίδιο σημαντικό και στην προσωπική ιστορία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως, με κλεισμένα τα 37 του, χορτάτος από τίτλους, δόξα και χρήμα, ο Πορτογάλος δεν είναι ίδιο πράγμα με τον Τζέιντον Σάντσο και τον Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Σάντσο κλείνει… ανήμερα της εθνικής μας εορτής, σε λίγες μέρες, τα 22 του. Και λίγο μετά την άλλη μας εθνική γιορτή, στις 31 Οκτωβρίου, ο Ράσφορντ θα κλείσει τα 25. Ο Τζέιντον έχει 23 εμφανίσεις και 3 γκολ με την Εθνική Αγγλίας. Και ο Μάρκους 46 και 12, αντίστοιχα. Είναι παίκτες με πολύ μεγάλο μέλλον για τα “Τρία Λιοντάρια”. Αλλά, εξαιτίας της εφετινής Γιουνάιτεντ θα δουν τα σημαντικά φιλικά προετοιμασίας με Ελβετία και Ακτή Ελεφαντοστού από το σπίτι…

Ο Σάουθγκέιτ ως άνθρωπος και πρώην ποδοσφαιριστής, πιθανότατα θέλει να στηρίξει ψυχολογικά τους παίκτες της Γιουνάιτεντ όσο μπορεί. Αλλά ως προπονητής της Εθνικής δε μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ήταν ξεκάθαρος: “Αν και ο Σάντσο έχει ανεβάσει απόδοση τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν επιθετικοί σε καλύτερη φόρμα αυτή τη στιγμή”.

Η Μάντσεστερ αρχίζει να μοιάζει με “νεκροταφείο καριέρας”…

Και, όντως. Με επίθεση που, όπως βλέπετε, έχει μέσα Τάμι Άμπραχαμ, Φιλ Φόντεν, Τζακ Γκρίλις, Χάρι Κέιν, Μπουκάγιο Σάκα, Έμιλ Σμιθ Ρόου, Ραχίμ Στέρλινγκ, ποιος μπορεί να πει ότι θα έπρεπε να καλέσει και τους δύο της Γιουνάιτεντ; Και για ποιο λόγο ακριβώς -πέρα από το να τους κάνει ένεση ηθικού; Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κι αν η Γιουνάιτεντ, συν όλων των άλλων, αρχίζει πια και μοιάζει και με “νεκροταφείο καριέρας”, πρόβλημά του έμμεσο είναι. Αλλά δε μπορεί εκείνος να δώσει τη λύση.

Η εφετινή Γιουνάιτεντ είναι πραγματικά αντικείμενο προς μελέτη. Ένας ένας οι περισσότεροι παίκτες της, τουλάχιστον οι “ενδεκαδάτοι”, είναι σίγουρα τοπ επιπέδου. Κι αν όχι τοπ, πάντως πολύ κοντά εκεί. Και οι προσθήκες που έγιναν από πέρυσι, ακριβές μεν, λογικές ωστόσο ήταν, στα χαρτιά. Κάποιες δε βγήκαν -αλλά επειδή πολλά λέει ο ένας κι ο άλλος, ο Ρονάλντο δεν είναι μέσα σ’ αυτές.

Κι όμως: ο Ρονάλντο είναι ο τελευταίος που φταίει

Στο ματς με την Ατλέτικο  ο Σιμεόνε τον “κλείδωσε” και όντως δε φάνηκε. Αλλά ο CR7 είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και η πρόκριση στους 16 ήταν, εν πολλοίς, δική του υπόθεση (βλέπε γκολ με Αταλάντα, αλλά και Βιγιαρεάλ…). Όπως και να ‘χει το πράγμα, η λογική έλεγε ότι η περσινή “σκληρή” ομάδα, που δεν έχασε εκτός έδρας και έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα αποκλείοντας Μίλαν και Ρόμα στην πορεία, θα ήταν εφέτος καλύτερη.

Ρονάλντο

Δεν παρουσιάστηκε καλύτερη στην αρχή της σεζόν. Αλλά δεν ήταν και τραγική. Όμως, στο διάστημα μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 20 Νοεμβρίου… διαλύθηκε το σύμπαν. Ήττα απ’ τη Λέστερ, “πεντάρα” εντός από τη Λίβερπουλ, ήττα και πάλι εντός από τη Σίτι, ήττα από τη Γουότφορντ. Την επομένη… φεύγει και ο Σόλσκιερ. Για ποιον ακριβώς λόγο και χωρίς να έχει κλείσει η ομάδα άλλον, κανονικό προπονητή, κανείς δεν ξέρει.

Ο Ράνγκνικ κανονικός προπονητής δεν είναι. Δε δηλώνει τέτοιος, κιόλας, ο άνθρωπος. Γι’ αυτό, άλλωστε και κανείς δε μπορεί να του πει τίποτε, όταν, στο ματς με την Ατλέτικο κάνει αλλαγή τακτικής στο 84′ για να “γεμίσει” το κέντρο, αλλά αυτός που αντικαθιστά είναι ο αρχηγός της ομάδεδας. Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι αυτός. Άλλο αν θα έπρεπε ή όχι να είναι αρχηγός κάποιος τόσο επιρρεπής στη γκάφα (αν και ο Σάουθγκέιτ διαφωνεί και επιμένει ότι είναι από τους κορυφαίους στόπερ στον κόσμο).

Ο Σάουθγκέιτ… βλέπει ότι ο Μαγκουάιρ είναι η χαρά του YouTube;

Με άλλα λόγια, απ’ όπου κι αν το δει κανείς το πράγμα, εκεί που καταλήγει είναι ότι στη Γιουνάιτεντ έχουν ξεχάσει τα στοιχειώδη. Το πιο στοιχειώδες στο ποδόσφαιρο είναι ότι αν παίζεις στις διοργανώσεις της Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ δε μπορεί από τις 21 Νοεμβρίου να πορεύεσαι με “υπηρεσιακό” στον πάγκο σου. Ό,τι κι αν λέει ο Σάουθγκέιτ, π.χ., πώς μπορεί να επιβληθεί σε αποδυτήρια και νεαρούς συμπαίκτες ένας ποδοσφαιριστής που, καλώς ή κακώς, έχει γίνει η χαρά του YouTube για τα απίθανα πράγματα που κάνει ή… δεν κάνει πίσω;

Ποιος όμως να πάρει την απόφαση να βάλει άλλον αρχηγό; Ο υπηρεσιακός προπονητής; Χλωμό. Για να δούμε το πράγμα όπως ακριβώς έχει, σκεφτείτε αυτό. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έφαγε βροχή από μπουκάλια στο Ολντ Τράφορντ μετά τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ. Είναι ένα δείγμα κι αυτό ότι τίποτε απολύτως δεν πάει καλά στην ομάδα, αλλά δεν το αναφέρουμε γι’ αυτό το λόγο. Το αναφέρουμε κάνοντας μια απλή υπόθεση:

Υπάρχει περίπτωση να είχε τον “Τσόλο” στον πάγκο της η Γιουνάιτεντ και να έδειχνε αυτή την εικόνα που δείχνει εδώ και μήνες; Και ελάχιστη μπάλα να ξέρει κανείς, θα πει ότι ασφαλώς και όχι. Αλλά οι Αμερικανοί της διοίκησής της, όταν λένε “μπάλα” δεν εννοούν την ποδοσφαιρική. Κι αυτό ίσως εξηγεί πολλά -αν όχι όλα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι