Οι δύο κορυφαίοι σκόρερ και οι δύο κορυφαίοι γκολκίπερ της σεζόν στην Αγγλία κοστίζουν μαζί... 290.000.000 ευρώ -όταν όλη η Σούπερ Λιγκ κοστίζει 370.000.000. Οι συγκινήσεις σε κάθε στροφή του πρωταθλήματος, μεγάλες. Και η χαρά για τους 4 κορυφαίους της χρονιάς, μοιρασμένη στα δύο...

Τέσσερα βραβεία… δύο χαρές στην Πρέμιερ Λιγκ! Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι μάλλον το καλύτερο του κόσμου. Και το εφετινό του φινάλε το επιβεβαίωσε πλήρως. Τα δάκρια του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον τίτλο της Σίτι, το κοντράστ συναισθημάτων στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ, η νέα μεγάλη απογοήτευση για την Άρσεναλ η σωτηρία στο “τσακ” της Λιντς… Αυτά και άλλα πολλά έβαλαν υπογραφή μια σεζόν που στην Πρέμιερ έσπασαν καρδιές. Και έγιναν πολλά και διάφορα.

Από το μεγάλο ντεμαράζ της (ζάπλουτης) πλέον Νιουκάστλ, ως το κυνήγι ως την ύστατη στιγμή του μυθικού quadruple για τους Reds, τη δύσκολη σωτηρία της Έβερτον, τις ιδιοκτησιακές περιπέτειες της Τσέλσι και τη δεύτερη σερί έξοδο στην Ευρώπη για τη Γουέστ Χαμ, κάθε στιγμή της εφετινής Πρέμιερ είχε συγκινήσεις. Του ενός ή του άλλου είδους. Και, φυσικά, είχε και μεγάλους πρωταγωνιστές. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς.




290.000.000 ευρώ η αξία των πρώτων μεταξύ ίσων!

Η Πρέμιερ έχει χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ! Στις ομάδες της έπαιξαν εφέτος 335 ξένοι παίκτες, με τους διεθνείς να μετριούνται με τις (πολλές) ντουζίνες. Ο μέσος όρος αξίας κάθε παίκτη, από τους συνολικά 509 της κατηγορίας είναι τα 17.000.000 ευρώ! Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έχει αξία 959.000.000 ευρώ. Η 2η Λίβερπουλ, 900.000.000. Η Τότεναμ, που κατάφερε την απευθείας έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, 587.000.000.

Και, όσο κι αν το χρήμα δεν παίζει μπάλα, κάποιοι… πανάκριβοι παίκτες, ωστόσο, παίζουν. Για παράδειγμα, οι δύο που μοιράστηκαν το βραβείο του πρώτου σκόρερ της χρονιάς κάνουν μαζί 180.000.000 ευρώ. Και οι δύο γκολκίπερ της σεζόν, 110.000.000! Δηλαδή, όλοι μαζί σχεδόν 300.000.000 ευρώ, λίγο λιγότερο απ’ όσο… ολόκληρη η Σούπερ Λιγκ!

Από… 3 ηπείρους οι 4 κορυφαίοι!

Και ίσως να μην είναι σύμπτωση ότι και οι τέσσερις είναι ξένοι. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σον Χιουνγκ-Μιν είναι από την Αίγυπτο και τη Νότιο Κορέα αντίστοιχα. Και οι Έντερσον και Άλισον Μπέκερ, από τη Βραζιλία. Δηλαδή από τρεις διαφορετικές ηπείρους!

Ο Σον το χάρηκε ως εκεί που δεν πάει, αλλά ο Σαλάχ…

Οι δύο σκόρερ της χρονιάς έκαναν τη δουλειά τους και στο φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Σαλάχ σκόραρε κατά της Γουλβς. Και ο Σον δύο γκολ κατά της Νόριτς. (Το) τερμάτισαν και οι δύο στα 23 γκολ. Ο Αιγύπτιος είναι, επίσης και ο κορυφαίος “σερβιτόρος” της σεζόν με 13 ασίστ (ο Σον είχε 9).

Αλλά η χαρά του γι’ αυτό είναι μηδαμινή σε σχέση με του Σον. Διότι, ο Νοτιοκορεάτης, μαζί με τον Χάρι Κέιν ήταν ο βασικός λόγος που η Τότεναμ βγαίνει στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά η Λίβερπουλ έχασε τον τίτλο…




Αντίστοιχα είναι τα συναισθήματα και στους “άρχοντες” των γκολπόστ. Ο Έντερσον ήταν η ακριβότερη μεταγραφή γκολκίπερ στον κόσμο όταν πήγε στη Σίτι, το 2017. Αλλά (και) τα 20 εφετινά clean sheets του, του χάρισαν τον 4ο τίτλο του ήδη στην Πρέμιερ. Όμως, παγκόσμιο ρεκόρ, τότε, Ιούλιο του 2018, έκανε και η μεταγραφή του Άλισον, από τη Ρόμα. Αλλά ο ίδιος αριθμός εφετινών clean sheets στο πρωτάθλημα, δεν του χάρισαν το 2ο τίτλο του στην Πρέμιερ. Που, κάθε χρόνο ανανεώνει την… παράδοση και αναδεικνύεται top αθλητικό ποδοσφαιρικό θέαμα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ